Nē, barnevernet nav nekāds bubulis, ļoti sen bija skaļas lietas, bet iedomāsimies pašas, ja Latvijā būtu tāds imigrantu plūdums no dažādām kultūrām, kas valodu nezin un dzīvo savā info burbulī, tas ir, savā izcelsmes valsts info burbulī, kur normāli klopēt bērnus, buhāt nonstopā, jo piķis ir utt. Tad nu vecāki raudāja, ka ņem nost bērnus utt. Bet bērnu izņem uzreiz tikai tad, kad ir aizdomas, ka ir vardarbība pret bērnu. Kā jau vairākas reizes esmu minējusi, ka svarīgi norvēģiem ir būt nosvērtam un mierīgam. Ja būs anonīma sūdzība, barnevernet pārbaudīs, vispirms pazvanīs, pieteiksies uz tikšanos mājās un apciemos. Te ir izvēles 2, ko dara, vai nu ātri naktī pako mantas un trin uz dzimteni, vai sagaida inspektori. Otra izvēle-rada vēl vienu izvēli, kā uzņemt. Būt agresīvi noskaņots, kas, manuprāt, būtu Kiviču gadījumā, tādā veidā sev parakstot spriedumu. Vai būt pieklājīgiem, kā saka, piedāvā tēju un cepumus un ar mierīgu attieksmi atzīsti, ka ir kādas nepilnības un esi gatavs ar viņiem sadarboties , tad noteikti nebūs nekādu problēmu. Es pazīstu personīgi vairākus gadījumus, kad šī institūcija tieši palīdzēja latviešu un lietuviešu ģimenēm. Bet šie gadījumi bija citādāki, vecāki bija adekvāti un bez mazākām agresijas izpausmēm, jo bērniem ir jauniešu vecums, kad vecākus neklausa, vai piemēram ģimenes ārsts nedod nosūtījumus uz izmeklējumiem, viens zvans un bērns tanī pašā dienā tika slimnīcā un izglābts no nāves. Man patīk, ka visi raustās, jo tas liek vecākiem piedomāt un sekot vairāk bērniem. Vai Kivičmājā viss ir ok, nē nav, vai Mia atrodas drošā vidē? Noteikti nē, jo, ja abi pipelē, tātad tas ir, bērns ir viens bez uzraudzības un tas ir gan Latvijā, gan Norvēģijā. Vai Lienes uzvedība ir adekvāta, nē nav. Vai viņa spētu komunicēt adekvāti? Nē. Priekš normāliem cilvēkiem šī iestāde palīdz, priekš neadekvātiem, bez morāles, bez bērnu aprūpes spējām cilvēkiem, tas ir bieds.