Saprotu kā jūties un tas ir pilnīgi normāli. Arī es vairākkārt sāku, atmetu ar roku un no jauna sāku.
Vislabāk, manuprāt, ir nopirkt kādu treniņu kursu, pildīt to regulāri, atskaitīties trenerim un tad nenošausi greizi ar vingrojumiem un nauda būs ''jāatstrādā''.
Ja ir gana daudz motivācijas un pašdisciplīnas vari vingrot pati.
1. Trenējos tikai mēnesi(katru dienu, pašai neticās, bet treniņi nav ārkārtīgi smagi) un jā, jūtu, ka esmu slaidāka un patīku labāk sev. :) Es netrenēju konkrētu ķermeņa daļu, trenējos kopumā, šodien noslēdzu 30 dienu full body treniņu programmu. Mans galvenais ieguvums ir tāds, ka vairāk negribas draņķus ēst - tagad vairāk roka nestiepjas pēc saldējuma, čipsiem, konfektēm. Ja sagribās ļoti, tad man ir ''veselīgie našķi'' - kvinojas čipsi, tru fit veikalā proteīna batoniņi utml. Attiecīgi sakārtojās ēdienkarte, enerģija parādījās un jūtos labāk ķermenī.
Nākamai treniņi būs vēdera nodzīšanai un dupsim, redzēs vai būs rezultāti
2. Es daudz ko izmēģināju. Sākumā kādus 10 dažādus iesācēju treniņus, bet nu, man bija ļoti smagi. 10 min treniņš un jau pēc 4 min es mirstu, nebija motivācijas turpināt, bet tad atradu youtube @TheFitGrit. Viņas 30 dienu treniņu iesācējiem mierīgi pievarēju un katru dienu pat gribējās vingrot, jo beidzot varēju visu izpildīt līdz galam
3. Es cenšos dažādot treniņus, tāpēc man patīk, ja var atrast jau uz mēnesi, piemēram, gatavu treniņu setu, nevis katru reizi kko googlēt
4. Mana motivācija ir, ka man sanāk un varu izpildīt. Jau teicu, ka sāku ar @TheFitGrit treniņiem iesācējiem. Izpildīju visu treniņu vienu, otru dienu un bija azarts. :) Galvenais atrast tādus vingrojumus, kurus vari un tādā tempā pildīt kādā tev ērti, lai treniņš ir bauda.
Uzturs jau minēju, ka sakārtojās līdz ar sportu
5. Nelietoju specializēto uzturu. Reizēm apēdu proteīna batoniņu kā snack, bet tas tāpēc, ka tas veselīgāks - daudz mazak cukura. Vitamīnu ūdeņi man kaut kā negaršo, tos nedzeru. Pre-workout šotiņus esmu dzērusi, bet drīzāk pirms darba, mācībām, lai neaizmigt. Man tie vairāk dod enerģiju nekā enerģijas dzērieni veikalos.
6. Trenējos mēnesi no vietas, katru dienu. Tagad vairs tā netrenēšos, jo, lai gan patika, bet bija pagrūti. Plānoju trenēties 3-4x nedēļā