Manuprāt, tas nav normāli, ja cilvēks šo problēmu neapzinās. Ne jau velti alkoholam un cigaretēm ir liels akcīzes nodoklis... jo patiesībā tā ir luksus prece un bez tās var dzīvot. Nez kādēļ visbiežāk alkoholu un cigaretes lielos daudzumos pērk tieši tie, kuriem ir visgrūtāk ar finansēm. Viņi meklē kādu mierinājumu? Es nezinu.. piemēram es teorētiski varu atļauties smēķēt un lietot alkoholu. Alkoholu lietoju ļoti reti, bet, ja lietoju, tad varu atļauties nopirkt to, kas garšo nevis kaut kādu lēto alu, lai tikai "iedotu galvā". Ziemā ar draugu centāmies atmest smēķēšanu un sākām pīpēt saltus. Bāc... tas bija stulbākais lēmums, jo.. kad saskaitīju, cik esmu tajos iztērējusi... atrodot tikai tos, kas bija izlietoti un stāvēja vienā kastītē, es biju uz pauzes- tajā kastītē bija vairāk nekā 200 EIRO! Un es nejutos uzpīpējusi. Beigu beigās atgriezos pie cigaretēm, bet mums ar draugu pietiek ar vienu-divām paciņām uz visu nedēļu, jo tas man ir kā tāds stresa noņēmējs.. ja daudz mācos, izeju uzpīpēt un vismaz tajā brīdī izkustos un atpūtinu prātu. Bet.. ja ir tik traki.. iesaki cilvēkam katru dienu iemest krājkasē tik naudiņas, cik šodien gribētos nopirkt aliņus un cigaretes... bet protams, tos nepirkt... un lai paskaita pēc 2 nedēļām-mēneša, cik daudz tur ir. Man draugi šādā veidā atmeta smēķēšanu, jo, kad noliec sev ACU priekšā to naudu, ko nopīpē, SKAIDRU NAUDU, lai var redzēt... mute var atvērties. Jo tas ir gluži kā ar citiem sīkumiem- 5 eiro tur, 5 šur, 10 vietās katrā pa 3 eiro.. bet beigās jau nav nekāda sīkā naudiņa.