Bik nomierināji, paldies. vnk būs baigi karsts, 24 grādi un negribētos noģībt kkādā apspīlētā, sintētiskā blūzē😅 es vilkšu tādu classy outfitu, bet kājās vnk melnus converse var? vai obligāti jābūt kaut kādām laiviņām/papēžiem?lielabeta @ 10.05.2021 01:11Pabeidzu 12. klasi pagāšgad, bet gāju uz eksāmenu ikdienas apģērbā(džinsi, džemperis). Nedomāju, ka baigi jāiespringst. Varbūt gan nevajag treniņbikses, bikses ar caurumiem vai ko tādu, bet nedomāju, ka jāvelk kaut kas baigi šiks, to var izlaidumā.
Madrione @ 10.05.2021 16:02Galvenais tieši nevilkt ikdienas apģērbu - džinsus un t kreklu vai džemperi. Eksāmens tomēr nav ikdiena, ikvienam uz eksāmeniem tomēr ir jāģērbjas zolīdi, svinīgi - nu, piemēram, melni svārki ar blūzīti.
Es pirms gada pirmo reizi gāju kā novērotājs uz eksāmeniem, nu briezmigs paskats, kad atnāk parastās drēbēs, it īpaši vēl ar cauriem ceļgaliem džinsos, un kur nu vēl botās.
Nezinu, kur tu mācies, bet man skolas laikos mācīja, ka jāģērbjas uz eksāmeniem kā uz svētkiem.
Nesatraucies, līdz matemātikai vēl bišķīt laiciņš. Kā mums matemātikas skolotāja teica, ,,Tāpat vislabāk atmiņā paliks tas, ko iemācīsieties pāris dienas pirms eksāmena.'' Pacheko fb privātskolotāju grupu, sarunā vairākas privātstundas tgd pa šitām dienām. Viss sanāks! :)Silla @ 10.05.2021 18:28Ujj, mani vairāk biedē nevis tas ko vilkšu, bet paši eksāmeni ? ļoti satraukusies esmu par matemātiku, jo tur tiešām vārda tiešākajā nozīmē - neko NESAPROTU ? vēl par angļu valodas runāšanu maza bailīte , kaut ātrāk viss beigtos! Lai vai kā - lai Tev veicas eksāmenā ❤️
Nu tāpēc arī uztaisīju diskusiju, jo cilvēku viedokļi par šo vienmēr dalās. Mums Latvijā tomēr ir salīdzinoši izkopta etiķetes un apģērba kultūra, ja salīdzina ar kaut kādu Ameriku, kur tiešām jaunieši eksāmenus bez maz vai pidžamās liek. :D Mēs vismaz kaut cik cenšamies saposties.Motherofdragons @ 10.05.2021 20:00Tāda sajūta, ka es lasu pagājušā gadsimta diskusiju ?
Eksāmens nav svētki, svētki ir izlaidums. Jau vairākus gadus ir modē vilkt botas ar lietišķu apģērbu pat formālos ofisos un sanāksmēs. Lietišķs apģērbs nenozīmē obligāti melni svārki un balta blūze ? blūzes mēdz būt ne tikai no sintētikas, bet arī no kokvilnas. Bet vari ģērbties arī ne lietišķi, vari svinīgi, pats galvenais, lai pati jūties ērti un pārliecināta par sevi!
par 10 centiem pirmo reizi dzirdu kaut ko tādu 😁 nu nekas būs jāizmēģina 👍🏼unicorngirl @ 10.05.2021 21:01Nu, es pamatskolā tā, ka vispār neatceros, ko vilku uz eksāmeniem, jo beidzu gan mūzikas skolu, gan 9.klasi vienā gadā un vienkārši nebija laika domāt par apğērbu. Mūzikas skolas ieskaitēs vienmēr bija jāvelk kas zolīdāks, tāpēc man bija ierasts eksāmenu tērps- balta blūze ar melniem svārkiem un melnām kurpēm. Droši vien to arī vilku, bet pamatskolā skolas vadība lika uz eksāmenu ierasties solīdā apğērbā ar skolas formas vesti- parasti tā bija balta blūze un bikses vai melni svārki. Pieļauju, ka es tam pakļāvos, jo biju centīga skolniece. Atceros, ka 3 dienas pirms eksāmeniem mamma baroja ar daudz svaigiem dārzeņiem un augļiem, jo bija lasījusi rakstu, ka neko treknu un taukainu ēst nevajag, svaigums palīdzot strādāt galvai. ? vidusskolā gan biju radusi vilkt svārkus arī ikdienā, šķiet, ka tos pašus melnos svārkus ar kādu blūzi arī vilku, matemātikas eksāmens bija mans gaidītākais, jo es nereāli mīlēju matemātiku, tāpēc uz to vilku skaistu, vasarīgu kleitiņu ar laiviņām (laikapstākļi to atļāva). Galvenais iesaku paēst kārtīgas brokastis un protams, kā meitenes minēja- paņem ūdeni! Vēl viena māņticība... es visos eksāmenos kurpē liku vienu un to pašu 10 centu monētu ? 100% nebija, bet nevienā nebija mazāk par 65% ?