Problēmas atrast darbu

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Sveikas!
Esmu bezdarbniece jau no pērnā gada. Darbu aktīvi sāku meklēt jau šī gada sākumā. Bez rezultātiem. Cv, pieredze atsauksme ir ļoti laba manā jomā. Es staigāju uz intervijām krustu šķērsu, nedēļā 4-5 intervijas. Visur pēc kāda laika zvana vai raksta epastus un atsaka. Vairs nezinu ko darīt. Jau ir ieslēdzies izmisums. Vienā intervijā bija kronis visam - man pateica, ka esmu tipisks biroja darbinieks ( jo biju pieteikusies ne-biroja darbam). Un vispār man šķiet ka mūsdienās tie HR ir kaut kādi naglie. Jautājumi mēdz būt ļoti personīgi. Dusma uz visu šo, sauksim par bezpriģeli. Tiešām jau dusma ir. Ir apnicis staigāt, meklēt. Tērēt laiku un naudu ceļā kuras īsti nav. Vienam otram HR sejas izteiksme tāda, bez maz vai "ko atvilkies".
Kāda vēl ar šo ir saskārusies?
27.04.2021 19:06 |

Reitings 4759
Reģ: 22.10.2020
Mocheato @ 27.04.2021 21:24

Labs variants. Tiešām, ja kāda zin kā atrast to video/podkāstu internetā, droši iemetiet šeit. Gribētu noklausīties.
Diemžēl paziņu lokā HR cilvēku man nav.

Iesaku šo uzņēmumu, ja vēlies karjeras konsultāciju https://humansource.lv/pakalpojumi/kandidatiem/
Uzraksti viņiem vai labāk piezvani un visu izrunā.
CV.lv es neiesaku, arī WorkingDay neiesaku. Jo mazāks HR uzņēmums, jo vairāk personīgi pievērsīsies tev. Savādāk būsi kā uz konveijera.
27.04.2021 21:32 |

Reitings 1465
Bet vispār, runājot par laulības gredzena novilkšanu uz intervijas laiku, nezinu vai tā bija sakritība vai man "izdevās" šis snīk-pīks, bet neviena vārda par ģimenes stāvokli utml intervijā neizskanēja. Protams, ja darbā pieņemtu, tad ar laiku tik un tā uzzinātu ka esmu precējusies. Vienkārši izdomāju, paeksperimentēt tobrīd. Pārsvarā man gadījušās sievietes HR un sievietes tādus sīkumus ievēro.
27.04.2021 21:33 |

Reitings 1465
C00L Dzipsy @ 27.04.2021 21:32

Iesaku šo uzņēmumu, ja vēlies karjeras konsultāciju https://humansource.lv/pakalpojumi/kandidatiem/
Uzraksti viņiem vai labāk piezvani un visu izrunā.
CV.lv es neiesaku, arī WorkingDay neiesaku. Jo mazāks HR uzņēmums, jo vairāk personīgi pievērsīsies tev. Savādāk būsi kā uz konveijera.

Paldies, papētīšu. :)
27.04.2021 21:36 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man ir gadījies iet uz interviju, kur darbā pēc tam nepaņem, bet nekad nav bijuši jautājumi un/vai komentāri par ģimenes stāvokli. Manuprāt, tas nav normāli.
27.04.2021 21:45 |

Reitings 122
Reģ: 15.06.2020
Tāpēc es saku ka vajaga UBI, darbi nākotnē kļūs aizvien mazāk, jo tie tiks automatizēti, vispār nākotnē es uzskatu ka mums latviešiem ir mazāk jāstrādā nevis 8h bet gan 6h, ja nu cilvēki grib katrs darbu, nu nav vajadzīgs tik daudz darbinieki kā agrāk
27.04.2021 21:54 |

Reitings 53
Reģ: 24.02.2016
Manā darba vietā tieši pretējs viedoklis vadībai- sievietes ar maziem bērniem ļoti cītīgi mēģina sevi pierādīt, rūpīgi plāno laiku, nedīc algas pielikumu un samierinās ar standartu, jo domā, kā tikai noturēt esošo darba vietu, ja bērns biežāk slimo utt. Savukārt, vīriešiem ir vairāk zvaigznes sindroms, tikai izvirza pretenzijas, prasa lielāku algu, kamēr produktivitāte ar gadiem tikai krītas (strādāju unisex nozarē, kur nevienam no dzimumiem nav priekšrocību darbu izpildē). Attiecīgi intervijās arī privātus jautājumus nekad neuzdodam, jo vispār nav aktuāli, bet, ja kandidāts pats atklāj, tad mēdzam pieminēt uzņēmuma politiku un bonusus, kas būtu aktuālas tieši vecākiem ar maziem bērniem. Protams, ja jāizvēlas starp n-tajiem pieteikumiem, mammai tikko no BKA nebūs priekšrocība, izņemot, ja iepriekšējā pieredze lieliski atbilst vakancei. Ieteiktu diskusijas autorei paskatīties, vai CV nav uzkrītošs pārtraukums, un, ja ir, tad vai nu iekļaut paskaidrojumu, kāpēc radies, vai, ja nesen biji BKA, tad nodarbinātības periodu atstāt līdz BKA beigām. Lai izdodas!
27.04.2021 22:19 |

Reitings 178
Reģ: 16.10.2016
Minelūše @ 27.04.2021 19:14
Tu mani biedē?Man arī drīz būs jāsāk meklēt jauns darbs, vai tiešām ir tik traki?

Pirms laika arī meklēju darbu pus gada garumā, pieminot faktu, ka iepriekšējie darbi nav bijuši nekādi nopietnie, izglītība nav augstākā. Tad dabūju darbu DUS'ā 😀 Tur man šķiet vienmēr vajadzēs darbiniekus. Nu jau strādāju vairākus mēnešus, sākumā pa lielam viss apmierināja, tad jau arvien vairāk sāka parādīties, tā teikt, personīgās antipātijas pret darbā veicamajiem uzdevumiem, kolēģiem u.c. Nu ir tā, ka īpaši tuvojoties vasarai, pēc katras maiņas gribas iziet pa durvīm un tur netgriezties 🙂 Regulāri sevi piespiežu domāt ar šādu tematiku "jāpriecājas, ka vispār ir darbs" utt, bet tas ne sūda nelīdz, varbūt tikai uz dažām dienām, līdz nākamajai maiņai. Tā kā nu, nav jau arī tā un visticamāk nebūs, ka pilnīgi nekur nevarēsi atrast darbu, vienkārši jautājums, vai pats tur vēlies iet strādāt.
28.04.2021 10:02 |

Reitings 69
Reģ: 03.07.2020
Problēmas atrast darbu Rīgā var būt tikai īstai sliņķei. Pat laucinieces tik daudz nečīkst. Dzīve nav rožu dārzs, nebūs mūžīgi īsas stundas (8 dienā) un liela alga, dzīve piespiedīs sākt taupīt un strādāt pa īstam - vismaz 70 h nedēļā. Tad pat veikalos var labi nopelnīt. Un tas bakalaurs - tāds ir vairumam jauniešu mūsu dienās.
28.04.2021 18:22 |

Reitings 13
Reģ: 01.02.2019
https://home.kpmg/lv/lv/home/Karjera/Pievienojies-mums/Aktualas-vakances/Vadibas-asistents-konsultaciju-nodala.html
Varbūt šeit?
28.04.2021 21:56 |

Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Rita30 @ 27.04.2021 20:11
Protams, ka HR vainīgi, ka darbu atrast nevari :D liekēži mazizglītotie :D būtu viņi gudri - uzdotu tikai tos jautājumus kurus tev patīkami dzirdēt un visur ņemtu darbā! Tas būtu profesionalitātes apliecinājums!
Vai es pareizi sapratu, ka no šī gada janvāra? Reāli pusgads pat nav pagājis un tu JAU nolaid rokas. Ātri gan.
Ir valstis, kur mēnesī 3 darba vietas var nomainīt, ja tā vajag un gribās.
Varbūt jāpaplašina savi apavāršņi un jālūkojas kur tālāk par galvaspilsētas birojiem?
Ja atrodi kādu ideālo darba vietu, tad mans padoms būtu sūtīt CV vairākas reizes, vai pieteikties uz dažādām pozīcijām.
28.04.2021 22:07 |

Reitings 69
Reģ: 03.07.2020
.Putns. @ 28.04.2021 22:07
Ir valstis, kur mēnesī 3 darba vietas var nomainīt, ja tā vajag un gribās.
Varbūt jāpaplašina savi apavāršņi un jālūkojas kur tālāk par galvaspilsētas birojiem?
Ja atrodi kādu ideālo darba vietu, tad mans padoms būtu sūtīt CV vairākas reizes, vai pieteikties uz dažādām pozīcijām.
Bet viņai jau pienākas tikai darbi, kas "nelauž kaulus". Pie tam augstas algas ekspektācijas. Ja gribētu strādāt, nevis tikai saņemt algu, iet kaut vai veikalā. Māsas palīga sertifikātu var ātri nokārtot un slimnīcā strādāt pieprasītā profesijā.
28.04.2021 22:16 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Man liekas problēma ir vārdos "administratīvais darbs" un "augstākā izglītība". Izklausās pārāk vispārīgi.
Šobrīd nav situācija, kad var atļauties izlept, ja atskaita atsevišķas nozares. Un tajās arī prasības būs diezgan specifiskas un plašākas par pēdiņās ieliktajiem vārdiem. Nav arī skaidrs ar ko tu domā kapeikas?
28.04.2021 23:43 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
man pateica, ka esmu tipisks biroja darbinieks

Bet nesameloja taču.
28.04.2021 23:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!