Iesaku nevilcināties, jo kā jau minēja, tad breketēm cenas tikai aug. Liku 2019. gadā SI metāla pašliģējošās breketes 530eiro, nu jau ir 600 eiro. Un jā, ja kādreiz pievilkšana abiem žokļiem bija 40 eiro, tad tagad ir 50 eiro.
Un tas, kas būs jādara pirms breketēm ir ļoooti atkarīgs tikai un vienīgi no tavas situācijas. Nevar 100% pateikt, ka būs jārauj gudrības zobi.
Es pirms breketēm salaboju zobus, bet tas nebija dārgi, jo bija viens caurums + aizgāju pie higiēnista. Vēl pirms tam rentgens+foto ap 75 eiro. Man institūtā pirmā konsultācija maksāja 10eiro, tagad ir jau 40eiro par ~10 minūtēm. :D
Un man nerāva ārā nevienu zobu pirms likšanas, jo tagad vispār cenšas neaizrauties ar to zobu raušanu, mana ortodonte stāstīja. Mans gadījums vispār bija tāds, ka 50/50 svārstījās starp 4. vai 5. zobu izraušanu. To vai vajag, nevajag sarunājām, ka skatīsimies taisnošanas procesā. Un jā, beigās zobi iztaisnojās taisnā rindā, bet tomēr žoklis nebija liels un nenovietojās taisni, bet uz priekšu vairāk - grūti izskaidrot. :) Tad nu brekešu nēsāšanas laikā man izrāva ceturtos zobus augšā, lai viss būtu skaisti un veselīgi.
Man brekešu nēsāšanas laikā prasās ik pēc 4mēn apmeklēt higiēnistu, kas SI izmaksā 65eiro. Jāatceras, ka arī brekešu nēsāšanas laikā nav nekādu problēmu ar došanos pie zobārsta, un tas noteikti ir jādara, ja liekas, ka ir radies kāds caurums, lai noņemot nebūtu vēl trakāka situācija.
Domāju, ka man kopumā ar breketēm uz abiem žokļiem aizies 3000-3500 eiro.