Vai ir kauns no draudzenēm, radiem, kursa biedriem? Vai arī neizpaud savu darba vietu. Plus, ja satiec jaunu cilvēku um Tev jautā par darbu, ko atbildi?
Jo tā ir apkalpojošā sfēra. Jau šis vārdu salikums vien man šķistu nepatīkams..... kaut gan man ir tāds - šķiru - skatījums uz dzīvi. Varbūt, ka labāk domāt, kā Tu un nelauzīt galvu par šādām lietām. Es nevienā brīdī nesaku, ka tas ir viegli un neizklausījās monotoni pēc darba apraksta.Kiskismau @ 04.08.2020 10:44
Tie nu gan ir aizspriedumi... Cilvēks strādā ēdināšanas jomā, kas tur tāds? Tas ir sliktāk nekā būt santehniķim un dažkārt mainīt tualetes vai tīrīt trubas kuras ir pilnas ar sūdiem?
Ne visi cilvēki kļūst par programmētājiem, speciālistiem. Ir jābūt tādiem kuri arī dara to monotono, vienkāršo darbu. Citādāk kas tad tev to hesburger burgeriti uztaisītu ne jau It speciālists..
Jo tā ir apkalpojošā sfēra.
Varbūt, ka labāk domāt, kā Tu un nelauzīt galvu par šādām lietām
Bet santehniķa darbam vajag speciālas zināšanas, iemaņas, aertifikātu un dauziem ir savi SIA un nav jāgriež dupsis priekšniekam, lai piepildītu viņa vēlmes. Arī ārsta-proktologa darbs ir "netīrs", bet prasa augstas prasmes. Pie tam šie divi nepelna 3 vai 4 eiro stundā, bet kārtīgu naudu un ir ekonomiski dominējošāki par vidusmēra cilvēku.Minelūše @ 04.08.2020 12:29Neviens darbs, kurā cilvēks godīgi pelna sev iztiku, nav apkaunojošs. Cilvēkiem mūždien ir aizspriedumi par "melnajiem" darbiem, lai gan dažs labs santehniķis var pelnīt tādā pat līmenī kā ārsts vai tas pats IT speciālists.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 10:55Jo tā ir apkalpojošā sfēra. Jau šis vārdu salikums vien man šķistu nepatīkams..... kaut gan man ir tāds - šķiru - skatījums uz dzīvi. Varbūt, ka labāk domāt, kā Tu un nelauzīt galvu par šādām lietām. Es nevienā brīdī nesaku, ka tas ir viegli un neizklausījās monotoni pēc darba apraksta.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 12:35Bet santehniķa darbam vajag speciālas zināšanas, iemaņas, aertifikātu un dauziem ir savi SIA un nav jāgriež dupsis priekšniekam, lai piepildītu viņa vēlmes. Arī ārsta-proktologa darbs ir "netīrs", bet prasa augstas prasmes. Pie tam šie divi nepelna 3 vai 4 eiro stundā, bet kārtīgu naudu un ir ekonomiski dominējošāki par vidusmēra cilvēku.
Klientam taisnīna. Tu esi no viņiem vairāk atkarīga, nekā otrādi. Konkurentu netrūkst.Eksperte @ 04.08.2020 16:48
Es izlasīju tavus komentārus šeit un momentāli varu pateikt ka tu esi vienkārši pretīgs cilvēks galvā. Ja nebūtu tā tava šķietamā apkaunojošā sfēra, tu maizi vispār mājās neaiznestu, jo tu katru otro dienu ieej veikalā, kurā tevi apkalpo kasiere, kas tavuprāt griež dirsu priekšniecībai, lai gan patiesībā arī viņa vienkārši vēlas pelnīt naudu.
Es pati esmu strādājusi dažādās sfērās. Un šobrīt atkal esmu atgriezusies apkalpojošā sfērā. Es cienu ikvienu cilvēku, ikvienu rasi, ikvienu ticību. Bet ja pie manis ierodas tāds pats morāls preteklis, es principa pēc pret šo klientu izturos daudz nicinošāk, jo tu esi atnācis pie manis saņemt savu pakalpojumu, nevis es tevi lūdzu šeit nākt.
Līdzvērtība, šķiet, joprojām mums tāla.
parunasimparlaiku @ 04.08.2020 17:52Klientam taisnīna. Tu esi no viņiem vairāk atkarīga, nekā otrādi. Konkurentu netrūkst.
Man patīk vienveidīgs, monotons darbs un ir problēmas ar multitasking. Kad strādāju par trauku mazgātāju, mani pat uzslavēja par ātrumu. Man patika mazgāt traukus un bija ātri man viss. Šeit nekad un nekas nav gana labi, gaidu, kad tikšu ātrāk prom.