Agrāk biju kā Didrihsone, tagad kā Alise. Jā, bija manā dzīvē tāds posms, kad varēju pirkt un pirkt kosmētiku, drēbes, jaunus apavus. Tolaik diezgan lielos apmēros lietoju kosmētiku, jo cīnījos ar drausmīgiem mazvērtības kompleksiem un likās, ka tonna kosmētikas palīdzēs kļūt un justies skaistākai, pārliecinātākai par sevi. Tad kaut kādā brīdī kaut kas notika. Bez maz vai uz līdzenas vietas. Kā ar bomi pa pieri iesita doma, ka es taču patīku pati sev, tikai kaunos iziet sabiedrībā bez kosmētikas uz sejas, jo kauns, ja kāds pamanīs manu nelīdzeno sejas ādu vai ieraudzīs kādu pumpas atstātu rētiņu uz vaiga. Kad sapratu, ka mīlu sevi ar visām savām nepilnībām, ļoti krasi mainījos. Tas bija laiks, kad pārcēlos uz citu valsti, sāku ceļot un kaut kā tas viss sakrita vienlaicīgi. Sapratu, ka daudz svarīgāk par lupatām un jaunām kurpēm man ir sajūtas, kuras sniedz ceļošana, jauna hobija attīstīšana, valodu mācīšanās. Nu, tie kā piemēri. Tad arī sāku tērēt naudu tam, lai attīstītu savu iekšējo pasauli, kuras attīstīšanai manās acīs ir lielāka vērtība kā jaunām mantām. Bet nevienam neko nepārmetu, tās ir tikai manas domas.
Tagad dzīvoju ļoti, ļoti pieticīgi. Apavus un drēbes pērku tikai tad, ja tiešām vajag. Pēdējos trīs gadus man ir viens zābaku pāris un viena jaka ar kuru staigāju gan ziemā, gan rudenī, gan agrā pavasarī. Varu visu vasaru nostaigāt ar vienu, diviem t-krekliem un vienu džinsu pāri. Jauna apģērba iegāde tagad sagādā mokas. Ja arī iepērkos, tad tikai lietoto apģērbu veikalos. Esmu tāds kā dabas bērns, tāpēc tāda cacošanās un pucēšanās nav priekš manis. Uzauju kājās kedas, džinsus, jaku mugurā un aidā pasaulē. Rotas nevalkāju, nepatīk. Kosmētiku ikdienā vairs nelietoju vispār, matus nekrāsoju, skaistumkopšanas salonā neesmu bijusi ne reizi savas dzīves laikā, jo visas skaistumkopšanas procedūras (manikīrs, pedikīrs, vaksācija, matu griešana u.c.) jau no laika gala mājās daru pati. No higiēnas līdzekļiem uz mēnesi nopērku vienu šampūnu un dušas želeju. Dzīvoju viena, ēdu maz, pārtikas produktus iegādājos tik daudz, lai nekas nebūtu jāmet ārā. Ja ir iespēja, tad uz akcijām, jo neesmu ēdiena fane, ēdu tikai tāpēc, lai nenomortu badā. Ārpus mājas ēdu labi ja reizi gadā, pēdējā laikā arī izklaides vietas vairs neapmeklēju. Sapņoju reiz dzīvot tādā zemē, kur visu cauru gadu būtu tik silts, ka varētu staigāt basām kājām un gulēt zem palmas. Nu, tāds hipijiem raksturīgs dzīvesveids. Vecumdienās gribēšu atcerēties vietas, kurās būts, valstis, kuras apceļotas, valodas, kuras apgūtas, cilvēkus, kuri satikti, ne drēbju kaudzes skapī un brendu somiņas plauktos.