Viņas gadijumā ir savādāk...Viņa baidās no pārmaiņām un Visu laiku sūdzas cik darbs ir slikts (6 gadus tur tupot) meitene pati jauna...cik attiecībās viss slikti ar puisi, bet tajā pat brīdī nekas netur aiziet un kko mainii. Ģimene ar nav vinai trūcīga tik tālu visi no viņas. Es mēģināju atbalstīt 5 gadus vienu un topasu teicu, bet man ir tā ka negribu darīt pāri un tajā pat laika negribu vairs sniegt padomus un vispar apspriest to visu.Kiskismau @ 24.03.2020 18:41Saprotu. Man arī bija draudzene, kura uz lietām skatījās negatīvi un sūdzējās cik slikta dzīve. Viņai mamma tajā laikā bija ārzemēs pelnīja daudz naudas un sūtija to viņai. Viņa katru nedēļu pirka stockman jaunas drēbes un sūdzējās, ka šoreiz nedabūja labus deal. Es tikmēr krāju no savas pusdienu naudas lai nopirktu jaku kuru gribu no Cubus(agrāk bija tāds veikals līdzigs H&M cenu ziņā).Sūdzējās cik slikta dzīve, ne tikai par to vien, bet par visu. Tagad saprotu ka varbūt tas vienkārši bija veids kā iegūt uzmanību kuru viņa nedabūja no mammas, jo laika zonu atšķirība bija ļoti liela un parunāt sanāca reti. Toreiz palikām draudzenes, jo bija kopīga humora izjūta un intereses par anime, spēlēm. Tagad vairs neesam draudzenes, jo es dzīvi tveru tā viegli, bet viņa ir cilvēks kas sūdzas par visu.
Tā arī tēma savu jautājumi neuzdevi? Vai palikt draudzenēm? Ko darīt?
Nezinu, grūti teikt.
Vai viņa patik grib tikties vai kā jums tas viss notiek?
Simsone @ 24.03.2020 18:20Čau! Es gribu dzirdēt jūsu viedokli par savu situāciju. Man nav daudz draudzeņu, parasti man ir tikai viena vai divas, laikam ejot viena ir palikusi uz ļoti ilgu laiku ( vairak kā 6 gadi). Bet es nesaprotu kāpēc vienmēr tā notiek, ka mani uzskati loti biezi atskiras ar viņu uzskatiem. Tapēc nevaru teikt, ka man ir labākā draudzene, jo es domas visu laiku viņu kritizēju. Un bieži vien man patīk laiku pavadīt vienai vai ar puisi, jo visu laiku visas satikšanā sanāk ar parpratumiem vai domstarpībām. Ļoti reti kur sakrīt mums domas, kaut gan cilvēks nav viņa slikts. Es nevaru pieņemt kā viņa uztver dzīvi un klausīties viņas "Viss ir slikti! Es nezinu! " Bieži liekas, ka viņa izsūc manu pozitīvo enerģiju. Kad viņa sūdzas par savu dzīvi es mēģinu iztēloties to sevī un redzu kad viņas to stāsta viņas seja mainās un izteiksme paliek tāda itkā tā tam jābūt vai nu raud kad saku savas domas sejā. Nesaprotu , varbūt esmu skarba vai vienkārši nav pa ceļam...
Un tas ka cilvēkam nav sava ES ...Es negribēdama viņu uztveru kā nabadzīti man vinas žel neuztveru nopietni. Cik reizes teikusi ka ies prom vai puisi dzis prom. ...gandriz katru mēnesi un nekas nemainas ntos gadus. Pectam sak pati vinu aiztavet , ka vinam grūti uttSimsone @ 24.03.2020 18:49Viņas gadijumā ir savādāk...Viņa baidās no pārmaiņām un Visu laiku sūdzas cik darbs ir slikts (6 gadus tur tupot) meitene pati jauna...cik attiecībās viss slikti ar puisi, bet tajā pat brīdī nekas netur aiziet un kko mainii. Ģimene ar nav vinai trūcīga tik tālu visi no viņas. Es mēģināju atbalstīt 5 gadus vienu un topasu teicu, bet man ir tā ka negribu darīt pāri un tajā pat laika negribu vairs sniegt padomus un vispar apspriest to visu.
Visu laiku zvana un rauda kā vinas puisis pa brīvdienām nenāk mājās vai nāk pardzeries...
Nezinu...Daudz domāju itkā nav neko man izdarijusi un ilgi draudzējamies...cilvēks ļoti laipns viņa, bet man liekas nav nobriedis ar manu līmeni. Nav kopīgu interešu tēmas ar tik par viņas kaķiem vai darbu...nu un protams vinas puisiSagara @ 24.03.2020 18:55
Kāpēc Tev ir tam ir jāpielāgojas, ja tas nav Tavs? Kāpēc jāuztver, ka esi skarba? Tu nepieļauj domu, ka kaut ir ir domās tāda pati kā Tu?
Maini sevi, savas domas, ja vien Tev nav bail no pārmaiņām... rezultātā, visrdīzāk, jūs sazināsieties arvien retāk...Tu jutīsies brīvāk... ieraugot, ka viņa zvana, vairs nebūs smagas nopūtas ;)
Būs tā, kā Tu pati gribēsi!
Ketija123 @ 24.03.2020 19:25Esmu bijusi līdzīgā situācijā, tikai manai bērnības draudzenei sākās riktīgs klačošanās periods. Kad satikāmies, viņai interesēja pārspriest tikai citu cilvēku dzīves, pazīstamu un man svešu, un parasti tā apspriešana bija ar negatīvu, nievājošu nokrāsu vai klaju skaudību. Man apnika, ka mūsu komunikācija sastāv no tikai tā un man sīki un smalki bij jāklausās arī par viņas kolēģu (man nepazīstamu cilvēku) privāto dzīvi. jo ok, paklačoties jau var, bet ne jau tikai un vienīgi "dzelteni". Ilgu laiku netikāmies, līdz liktens atkal mūs saveda kopā uz meiteņu randiņu un volā, viņa bija pilnīgi izmainījusies, jo beidzot atradusi savu īsto vīrieti un iemīlējusies. Smieklīgākais, ka viņa man saka: es nomainīju darba vietu arī tāpēc, ka tās manas bijušās kolēģes ne par ko sakarīgu nekad nerunāja, cik var tikai citus aprunāt.
Domāju, ka arī tava draudzene ir dzīvē nelaimīga, viņai ir svarīgi, lai kāds vienkārši uzklausa jeb klausās to, ko viņa saka. Tev jau nav obligāti katru reizi jālauza galva, kādus jaunus un kreatīvus risinājumus viņai piedāvāt, pietiek ja pateiksi : "tu jau zini manu viedokli šajā jautājumā", "tu jau zini, ko es par to domāju", "es tev nekādi nevaru palīdzēt, tikai tu pati", "tu pati zini, kas tev jādara, atliek tikai pašai saņemties un darīt". Ar laiku šīs frāzes "aizvērs viņai muti", jo pašai apniks vārīties par vienu un to pašu, nesagaidot tavu dedzību savā mūžīgajā problēmstāstā. Bet tas jāsaka ar stingru pārliecību un vēsu attieksmi, nevis jāizrāda vainas apziņa. Nu tas tāds ieteikums, ja vien vēlies šo draudzību saglābt jeb noturēt. ?
Visu laiku zvana un rauda kā vinas puisis pa brīvdienām nenāk mājās vai nāk pardzeries...