Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Mainīt domas

Reitings 59
Reģ: 29.10.2019
Sveikas.
Negribu visā ļoti dziļi iedziļināties, bet kā mainīt savas domas attiecība uz to kad vecākiem jābūt ir kopā ja kopējs ir bērniņš?
Jau no bērnības domāju par to, kad vecāki taču nevar šķirties, kā tas vispār var būt, kā tas vispār strāda.
Esmu attiecības jau ilgu laiku, 10gadi tuliņ, esam kopā no 16.gadiem. gājis ir visādi protams. Taču turpinam un turpinam, strīdēties par niekiem, liekas kad mērķi ir palikuši dažādi. Varbūt par ātru sanāca pieeaugt un puisim ar to ir mazliet grūtāk. Varbūt tas kad vēl īsti nezinam savu vietu, darba sfēru utt traucē mums pilnvērtīgi dzīvot kopā.
Taču vienmēr rodas jautājumi, vai tiešam tas ir normāli reizēm būt laimīgiem? Itkā mīlēt, taču taja paša laikā nē? Ko būtu jādara lai viss būtu labi? Vai cilvēki var mainīties vai ne?
P.s. cik zinu maniem vecākiem puisis nepatīk! Patīk spēlēt datorspēles (daudz esam ar to cīnījusies) patīk ilgi gulēt.. gribas pat teikt ir mazliet vēl tīņa vecuma.
04.01.2020 14:42 |

Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
liekas kad mērķi ir palikuši dažādi

Tieši tā arī ir. Ne te gluži bērnība, bet drīzāk tas, ka puisis nespēj domāt plašāk un tālāk par savu pamatiegribu apmierināšanu īsti netiek.
Negribu visā ļoti dziļi iedziļināties, bet kā mainīt savas domas attiecība uz to kad vecākiem jābūt ir kopā ja kopējs ir bērniņš?

Man īstenībā liekas, ka viennozīmīgas pareizās izvēles šeit nav. Respektīvi dari kā gribi.
Kā mainīt domas? Apzināti meklē argumentus, kas atbalsta šo lēmumu. Ignorē viedokļus, kas apgalvo pretējo. Skalo sev smadzenes.
04.01.2020 15:21 |

Reitings 437
Reģ: 10.11.2019
Pareizais lēmums būtu aiziet uz ģimenes terapiju un meklēt palīdzību pie speciālistiem.
04.01.2020 15:25 |

Reitings 59
Srumun @ 04.01.2020 15:21

Tieši tā arī ir. Ne te gluži bērnība, bet drīzāk tas, ka puisis nespēj domāt plašāk un tālāk par savu pamatiegribu apmierināšanu īsti netiek.
Man īstenībā liekas, ka viennozīmīgas pareizās izvēles šeit nav. Respektīvi dari kā gribi.
Kā mainīt domas? Apzināti meklē argumentus, kas atbalsta šo lēmumu. Ignorē viedokļus, kas apgalvo pretējo. Skalo sev smadzenes.

Tieši tas arī diezgan iespaido, jā ko cilvēki runā , ko viņi saka. Nedzīvojam gluži liellpilsēta , vecāki diezgan zināmi ir un bieži vien ir dzirdēts kā mans puisis strāda. Ka nav komunikabls utt.
Nēesmu no tām meitenēm kurām patīk nolaist rokas un aiziet, bet gribas lai beidzot ir miers un normāli varam dzīvot. . . Bet nezinu vai to sagaidīšu.
04.01.2020 15:27 |

Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
Pareizais lēmums būtu aiziet uz ģimenes terapiju un meklēt palīdzību pie speciālistiem.

Ja draugu var uz to pierunāt. Un ja viņi var šādu lietu atļauties.
04.01.2020 15:33 |

Reitings 59
bulta @ 04.01.2020 15:25

Jā, šī arī ir viena no idejām. Prasās sakārtot visu un izprast līdz galam.
04.01.2020 15:33 |

Reitings 59
Pirms atgriezāmies no ārzemēm, kadu laiku bijām, padzīvojām atsevišķi. Pamanīju , kad biežak gribu ar draugiem izskriet, varēju pievērsties sev un meitiņai. Taču prasījas kas zināms blakus, kas mani pazīst, kads apskāviens. Manī īsti nav vēlmes kā mammai koļīties ar citiem vai iet uz tusiņiem, jo es tādu mammu meitai nevarh iedomāties un tas man ļoti traucē.
04.01.2020 15:36 |

Reitings 538
Reģ: 16.12.2019
Manuprāt tas ir pilnīgi normāli ka cilvēki laikai gaitā viens otram apnīk un gribās kaut ko jaunu.
Kopējs bērns ir slikti, tas sarežģī visu :(
04.01.2020 15:51 |

Reitings 60
Reģ: 27.12.2019
Atrodi citu, tas arī nepatiks varēsi skriet atpakaļ pie pirmā.:)
04.01.2020 17:39 |

Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Ne jau viņš vienā dienā vienkāŗši sāka ilgāk gulēt un spēlēt spēles. Kāpēc tev tas netraucēja attiecību sākumā? Esi kopā ar nepareizo vīrieti.
Padomā, kas patiktu labāk tavam bērnam mamma kura ir laimīga un dzīvo viena vai kopā ar citu vai nelaimīga mamma, strīdi mājās un nesaskaņas.
04.01.2020 18:00 |

Reitings 59
Kiskismau @ 04.01.2020 18:00
Ne jau viņš vienā dienā vienkāŗši sāka ilgāk gulēt un spēlēt spēles. Kāpēc tev tas netraucēja attiecību sākumā? Esi kopā ar nepareizo vīrieti.
Padomā, kas patiktu labāk tavam bērnam mamma kura ir laimīga un dzīvo viena vai kopā ar citu vai nelaimīga mamma, strīdi mājās un nesaskaņas.

Pēc būtības tikai pēc vidusskolas tas viss sākās. Tad jau kad sākām dzīvot kopā līdz galam viss parādījas. Parasti kad biju pie viņa vinš nespēleja. Tik nesapratu kāpēc skola miegains
Man beidzot ir jānonāk pie kādiem secinaajumiem, bet nesaprotu kā. Tomēr dzīvojam kopā, kur iet būtu. Tik ar bērnudārzu ta un tā bèrna raustīšana. Zinu kad man pašai šis lēmums būtu jāpieņem.
04.01.2020 18:52 |

Reitings 59
gecko @ 04.01.2020 17:39
Atrodi citu, tas arī nepatiks varēsi skriet atpakaļ pie pirmā.:)

Nezinu kas tā dara ???
04.01.2020 18:52 |

Reitings 331
Reģ: 15.11.2019
10 gadi,kopīgs bērns un tikai draugs!? Neticu,ka pāru terapija palīdzēs, visdrīzāk,puisim viss ir ok. Jūs dzīvojat kopā un Tu pildi visas sievas funkcijas tādai neesot. Tātad principā atbildība viņam attiecībā uz Tevi nav,ja nebūtu tās piekasīšanās no Tavas puses, puisim būtu ideāla dzīve ?
Ko darīt? Pievērsties sev-izklaidēm,attīstībai,celt pašapziņu,mainīt komunikācijas veidu ar puisi. Īsāk-beigt cepties par attiecībām un vairāk domāt par sevi, risināt konfliktus gudri,sievišķīgi.
Šķirties un sānsoļus neiesaku, tikai galējā variantā. Arī izšķirties vajag gudri,nepaliekot bez graša ar bērnu uz rokām.
04.01.2020 21:25 |

Reitings 238
Reģ: 30.11.2019
kā mainīt savas domas attiecība uz to kad vecākiem jābūt ir kopā ja kopējs ir bērniņš?
kaut kāda padomju laiku loģika. 21 gs aiz loga. Bērnam vajadzīga laimīga, interesanta un forša mamma, nevis mūžīgi neapmierināta vai nelaimīga mamma, kura karo ar tēti, ka viņš par daudz datoru spēlē.
Tā kā jūs esat ļoti jauni un glābt tādas attiecības ir kā bumba ar laika degli. Labāk tagad sakārtot savu dzīvi un dzīvot vienai vai atrast citu, kam bērns nav problēma/ir savs bērns un būt laimīgai, nekā šitā ņemšanās attiecībās.
04.01.2020 21:32 |

Reitings 59
Kiki007 @ 04.01.2020 21:25
10 gadi,kopīgs bērns un tikai draugs!? Neticu,ka pāru terapija palīdzēs, visdrīzāk,puisim viss ir ok. Jūs dzīvojat kopā un Tu pildi visas sievas funkcijas tādai neesot. Tātad principā atbildība viņam attiecībā uz Tevi nav,ja nebūtu tās piekasīšanās no Tavas puses, puisim būtu ideāla dzīve ?
Ko darīt? Pievērsties sev-izklaidēm,attīstībai,celt pašapziņu,mainīt komunikācijas veidu ar puisi. Īsāk-beigt cepties par attiecībām un vairāk domāt par sevi, risināt konfliktus gudri,sievišķīgi.
Šķirties un sānsoļus neiesaku, tikai galējā variantā. Arī izšķirties vajag gudri,nepaliekot bez graša ar bērnu uz rokām.

Paldies par šādu komentāru. Es ik pa laikam ķeros klāt pati sev, jo ne vienmēr tikai viens ir vainīgs. Taču tāpat atsitos pret realitāti kur 2 dienas cilvēks dara ko grib, nesatraucas par darbu, spēle, neiznes miskasti kas ir viņa sarunātais pienākums.
Cenšos pagleznot kad tāda iespēja, aizskriet pie draudzenes, palasīt grāmatas utt. Taču pamanu ka mājas garastāvokla man nav , bet mājas ar viņu un mazās pēc brīža jūtos neitrāli nu tāka ierasts.
05.01.2020 08:46 |

Reitings 59
Brunetee @ 04.01.2020 21:32
kaut kāda padomju laiku loģika. 21 gs aiz loga. Bērnam vajadzīga laimīga, interesanta un forša mamma, nevis mūžīgi neapmierināta vai nelaimīga mamma, kura karo ar tēti, ka viņš par daudz datoru spēlē.
Tā kā jūs esat ļoti jauni un glābt tādas attiecības ir kā bumba ar laika degli. Labāk tagad sakārtot savu dzīvi un dzīvot vienai vai atrast citu, kam bērns nav problēma/ir savs bērns un būt laimīgai, nekā šitā ņemšanās attiecībās.

Mani tas biedē, jo vecāki (mani) arī nav uz labākās takas, mammai tuliņ 45 bet kā aizbraucu ciemos mamma ir dusmīga, tētis iedzēris.. refzu kad mamma ir laimīga tikai darbā un kad glezno dara savas lietas. Uz to skatoties es domāju ja man jau mana vecumā ir tā, kur nu vēl lidz tiem 40gadiem un tad secināt kad viss ir slikti, bērni ir lieli nu jau viss man ir apnicis .
05.01.2020 08:48 |

Patīk
Reitings 3319
Reģ: 10.08.2019
Arī esmu kopā ar vīrieti nu jau desmit gadus un pēdējā laikā saprotu, ka nav vairs kā agrāk, ir lietas, kas kaitina, lietas, kas traucē, tādas, kas agrāk netraucēja. Cilvēkiem attiecībās ir jāmāk būt, jo katrs mainās, katrs attīstas, mainās hobiji, mērķi, domāšana, ir jāmāk mainīties kopā vai vismaz pieslīpēties otram, neviens nekad nepaliks tāds, kādu tu to cilvēku iemīlēji, gadu varbūt, bet ne pēc desmit gadiem.
Mans ieteikums būtu mēģināt ko uzlabot, ja arī puisis vēlas, kā jau te minēja tad terapija, psihologs, no tā nav jākaunas un pie psihologa iet ir labi. Un es kā cilvēks kam 5 gadu vecumā vecāki šķīrās varu viennozīmīgi teikt, ka labāk ir šķirties ja nu galīgi vairs nekādi neizdodas veidot saskaņu, esmu pateicīga, ka mani vecāki izšķīrās, nevis ja būtu palikuši kopā un būtu jādzīvo kašķos un problēmās, kas ne maniem, ne viņu nerviem nenāktu par labu. Neteiktu arī, ka esmu kādreiz ļoti par to pārdzīvojusi, mamma ar mani runāja, stāstija visu tā, lai es saprotu, kas notiek. Un es tiešam labāk mammu redzēju priecīgu un laimīgu tikai ar mani, nevis nelaimīgu ja visi dzīvotu kopā.
Bet nu jā, gadi iet, cilvēki mainās, it sevišķi ja pusaudžu gados sagājāt kopā, katrs pieaug citādāk. Turies.
05.01.2020 13:59 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
No šodienas sāc dzīvot savu dzīvi. Piesakies kursos, aizej uz manikīru un veido dzīvi bez tā vīrieša. Es kaut kur Instagrama lasīju, ja sievietei dzīve viss slikti - attiecības, bērni, darbs utt., tad esot jāpievēršas savai izaugsmei un jāiegulda sevi. Es tam piekritu. Ej satiecies ar draugiem, ej uz sporta zāli, meklē savas intereses utt. Biezi ir tā, ka attiecības abiem nav nekādu interešu - Tik sēž viens pie otra un gaida kaut ko. Ka paris izšķiras tā uzreiz, izklaides, draugi parādās utt. Sāc šodien ar sevi un nepievērs uzmanību tam spēlētājam.
06.01.2020 04:51 |

Reitings 59
Liels paldies meitenes par ieteikumiem, idejām utt. Negaidīju kad būsiet tijk pozitīvas. Jauku dienu ?
06.01.2020 11:30 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits