vienkarsinav @ 27.12.2019 23:10Tev Stomotoloģijas Institūtā būs raušana?
Es parasti pirms zobārsta cenšos maksimāli mazāk laiku pirms tam ierasties un ja jāgaida, tad čekoju telefonu, uzspēlēju spēlītes, lai atslēgtos no vides un nenervozētu
Doublechoco @ 28.12.2019 13:37Man operēja laukā gudrības zobus 2x ar sedāciju. Sedācija nav atsāpināšana, tā ir tikai nervu nomierināšanai, un nav tā ka neko nedzird un nejūt, tu nebūsi atslēgusies, vienkārši sākumā sajūta ka strauji izdzer glāzi šampanieša un operācijas laikā anestiziologs sēž blakus un kontrolē tavu stāvokli, pulsu, ik pa laikam pielaiž vēl sedāciju.
Pēc tam ļauj drusku pasēdēt/pagulēt ar sasalušu ūdens pudeli pie vaiga :D
Operācijas laikā nejūt sāpes jo protams sašpricē anestēziju, sedācija vienkārši ir papildus iespēja iztērēt naudu tādiem nervoziem cilvēkiem kā mēs :D
Doublechoco @ 28.12.2019 14:31Ir apziņa, bet nav uztraukuma. Es atceros, ka dzirdēju, kā man skaldīja zobu ārā no žokļa, bet es to atceros tā starp citu, un mani tajā brīdī tas neuztrauca, vēl es to atceros kā minūti, kaut operācija ilga 40 minūtes.
Neredzēsi tu neko, vismaz man noklāja visu seju.
Doublechoco @ 28.12.2019 17:10SI, un protams ka sāp bez atsāpināšanas, bet parasti izraksta stipras pretsāpju zāles. Un antibiotikas.
Doublechoco @ 28.12.2019 17:40Tās tāpat ir recepšu zāles, kāda jēga atcerēties?
Viss būs labi!
blacke @ 28.12.2019 19:03
Dakteri kā sauca,ne zāles:))
madara108 @ 28.12.2019 20:10
Man Stomatoloģiskajā operēja zobus Gints Saulītis, divas reizes, pa vienam gudrības zobam, jo teica, ka nav labi operēt divus un vairāk zobus uzreiz. Pirmajā reizē neklausīju ārstu, dzēru pretsāpju zāles tikai tad, kad sāka sāpēt. Otrajā reizē klausīju, jo pirmajā reizē sāpes bija nereāli drausmīgas, dzēru tabletes pēc laika grafika, pat ja nebija sāpju. Un tiešām sāpju nebija, piebildīšu, otrajā reizē bija vēl smagāka operācija nekā pirmajā.
Tagad priekšā ir vēl divas operācijas, uz kurām es vairs nevaru saņemties un apsveru domu par pilno narkozi, jo sedācija man palīdzēja tikai daļēji...
blacke @ 28.12.2019 20:19
Man parastos zobus, gudrības ne..
Ko nozīmē, ka Tev sedācija nepalīdzeja, kā tieši nepalīdzēja? Biji pie apziņas?