Es saprotu ka jādzīvo tālāk, bet katru brīvu brīdi domas aizšaujas par to kāpēc, ko mēs nezinājām. Ko viņš mums nestāstīja
Tava neizglītotība ir fantastiska, kā pašnāvniecei pašai ... par psihiatru nav jāmakā.. un par psiho māju arī nav.. jo tāds cilveks apdraud arī sabiedrību .. psihologs un psihiatrs nav viens un tas pats rēķinu tev var piestādīt tikai par ātro izsaukšanu ... apbrīnojama sieviete... labāk apģērbies... varbūt tas ir iemesls tavai apsaldētajai smadzeņu domāšanaiblacke @ 09.12.2019 14:51Man nav bijusi saskarsme tieša ar to, bet es kā cilvēks kam ir bijušas tādas domas un esmu ar to cīnijusies varu tev tikai pateikt to,ka tu tāpat neko nemainītu, tu varētu mēģinā kaut ko palīdzēt, runāt, bet ja cilvēkam ir doma par pašnāvību tad viņa vienkārši ir un tie iemesli kāpēc tā ir, tie ir tādi ko neviens no malas nemainīs un isti nevarēs palīdzēt. Citreiz palīdzēt otram šāda situācija ir vel trakāk nekā ļaut cilvēkam darīt to, ko viņš vēlas.
Es vispār bieži aizdomājos par pašnāvību kā tādu un to kā valsts uz to reaģē. Pie mums, ja tu mēģini uztaisīt pašnāvību un tev neizdodas, nonāc piem. slimnīcā, ja tur saprot, ka esi mēģinājis pats atņemt sev dzīvību, tevi aizsūta uz psiheni pa taisno, nekādu lieku jautājumu. Un tad nu iedomajies, cilvēkam piemēram tā jau sudigi bijis dzīvot, naudas nav, rēķinus piemeram nomaksat nevar, te tevi vel izvazā pa iestādēm, par kurām tev vēl pēc tam astranomiskus rēķinus piestāda. Man tas šķiet tik ļoti nepareizi. Katrs pats par sevi atbild, mes paši rūpējamies par sevi un uzturam sevi, manuprāt ja cilvēks grib nomirt, tās ir viņa tiesības un ar vesalo saprātu tam nav nekād sakara.
Ieva201 @ 09.12.2019 15:24@hany_sany
Ar prātu saku ka - NĒ
Ar sirdi- jūtos līdzvainīga, jo nevarēju palīdzēt, jo nezināju par problēmām ?
hany_sany @ 09.12.2019 15:28Tava neizglītotība ir fantastiska, kā pašnāvniecei pašai ... par psihiatru nav jāmakā.. un par psiho māju arī nav.. jo tāds cilveks apdraud arī sabiedrību .. psihologs un psihiatrs nav viens un tas pats rēķinu tev var piestādīt tikai par ātro izsaukšanu ... apbrīnojama sieviete... labāk apģērbies... varbūt tas ir iemesls tavai apsaldētajai smadzeņu domāšanai
Doublechoco @ 09.12.2019 15:31Es kā cilvēks kas ir ar to saskāries, diemžēl vairākos gadījumos (man tuvs cilvēks ir izdarījis pašnāvību un cits tuvs cilvēks ir vairākkārt mēģinājis pašnāvību, bet tagad ir atgriezis dzīvotgribu) nepiekritīšu tam, ka tā ir vienkārši izvēle. Tā ir slimība, depresija ir slimība un to ārstē ar zālēm (ne tikai, bet kad jau aiziet līdz domām par pašnāvību, tad jā). Pašnāvniekus ieslēdz slimnīcā, lai viņi 24/7 tiktu kontrolēti un nespētu sevi nogalināt. Pēc neveiksmīga mēģinājuma iespējamība, ka mēģinās vēlreiz, ir ļoti liela. Ja nekādu ārēju pazīmju nebija, tu nevarēji neko mainīt, daži pašnāvnieki mēdz visu apglabāt sevī un nemeklēt palīdzību.
Neliels padoms diskusijas dalībniekiem - ja cilvēks runā par pašnāvību, nenozīmē, ka viņš muld. Tam ir jāpievērš visnopietnākā uzmanība.
Saudzējiet sevi un savus tuvākos.
Neliels padoms diskusijas dalībniekiem - ja cilvēks runā par pašnāvību, nenozīmē, ka viņš muld. Tam ir jāpievērš visnopietnākā uzmanība.
nu atklāti sakot par to kādas pretīgas aprobežotas rakganas un fake trakie te sēž esu pārliecinājusies. Ceru ka visi šie profili ir jūsu mīļie vārdi ''trollis'' jo tik pretīgi un šausmīgi cilvēki nevarētu būt ... mēģinu mierināt sevi ar tādu domu .. bet esat gan ļoti pretīgi redījumi pēc visiem jūsu tekstiem un komentŗāriem ... varētu iegūt 1.vietu par pretīgākajiem cilvēkiem uz pasaules. Vismaz kādā vietā LV būtu pirmā :DKiskismau @ 09.12.2019 15:29Ieva201 Neņem galvā šīs lietotājas komentārus, jo citās diskusijās ir pierādījusi sevi no sliktās puses.