Dovana @ 22.04.2026 11:48
Ja Tu nezini tad apjautājies vismaz mākslīgajam intelektam. Ja laukos jādzīvo dzīvoklī tad nu priekš kam tāda dzīve. Pabraukā vismaz pa Latviju vasarā paskaties kas notiek un kā cilvēki dzīvo viensētās cik ir labības lauki utt. Tu jau būsi arī tajā kategorijā, ka nezināsi ka Latvijā ir meži liela daļa privātīpašums. Domā, ka laucinieku no rokas mutē dzīvo protams ir arī tādi, bet tur pie vainas slinkums. Kolhozi vairs nav un visus laukus apkopj īpašnieki ja par slinku tad iznomā. Dzīvokļu mājas daudzi izpērk lai viņiem būtu kur personālu strādājošo izmitināt. Rūmenes muižai arī izpirkts dzīvokļu īpašums priekš apkalpojošā personāla.
Klau, kaut kad tu teici, ka dzīvo laukos Kurzemē un visi kurzemnieki esot nejauki, nepieņem tevi utt. Es laikam redzu iemeslu.
Uzreiz sāc ar pieņēmumu, ka te neviens nekad nekur nebrauc un nav laukus redzējis - es pati esmu dzimusi, augusi Kurzemē, te arī dzīvoju un es ļoti labi zinu kāda ir situācija laukos.
Daļai ir lielie biznesi, traktori, daudz zemes, bet lielākai daļai ir mājele ar dārziņu, varbūt mežs, varbūt kaut kāda zeme, ko iznomā. + vēl viena daļa dzīvo veco kolhozu daudzdzīvokļu mājās, kuras paši joprojām kurina ar malkas apkuri, šur tur pat tualete vēl ir kāpņu telpā.
Tu uzvedies tā itkā visi teiktu, ka vissirslikti, laukos dzīvo tikai nabgi - nu ne tak, ir daudzi arī turīgi un pat ļoti turīgi. Bet nezinu kur tu esi bijusi, ja domā, ka visi, kam ir lauki ir baigie biezie.
Īsāk sakot - nerunā, ko nezini. Tev ik pa laikam uznāk kaut kāds delīrijs, kad raksti paragrāfus vienu pēc otra.