Alegorija @ 11.05.2021 12:28Nezinu neko baigi par šo pāri, tagad pirmā dzirdēšana. Esmu pētījusi šo vardarbības tēmu, nedomāju, ka kāds speciāli teiktu, ka viņu sit, lai iegūtu uzmanību, it īpaši šādā veidā. Ja cilvēks ir pakļauts ilgstošai vardarbībai, nenoliedzami, tur ir arī pieķeršanās pret savu pāridarītāju, psihe vienkārši tā strādā. Cik reizes iet uz riņķi tas - vairāk tā nedarīšu, lūdzu piedod, es labošos. Noticēšana un riņķa dancis. Un tiešām var būt tā, ka cilvēks visu laiku ir klusējis un vienā brīdī ir sakrājies tik daudz, ka ķeras pēc pēdējā salmiņa - kaut vai skaļas rakstīšanas twitter. Nevērtēsim pēc sevis, vardarbībā cietis cilvēks ir traumēts, bieži vien šie cilvēki var pieņemt mums šķietami galīgi neracionālus lēmumus vai uzvesties tā ka ''mēs nedarītu''. Neviens nevaram zināt, kā darītu, kamēr paši neesam nonākuši tādā situācija, tāpēc pārmest nepareizu attiecību kārtošanas veidu ir diezgan lieki.
Izvērtējot tikai komentārus un dzelteno presi, mēs neko neuzzināsim, tas tomēr ir tuvāko cilvēku, policijas un tiesas darbs. Ja taisnība par visiem pierādījumiem, tad jau nebūs problēmas, vēl + atkarības. Grūti iedomāties ģimeni, kurā ikdiena ir alkohols un narkotikas, taču nav vardarbības, būsim reāli.
Lai vai kāds ir iznākums, es tomēr izvēlos ticēt cietušajai pusei primāri. Kāpēc? Jo ir grūti pārvarēt to kaunu, pazemojumu, iedragāto pašapziņu, visu, kas radies fiziskas un emocionālas vardarbības ceļā. Kā arī, diez vai kāds kādreiz skaļi ies un teiks - jā, es situ savu sievu/vīru/bērnus utt.
Un vecākiem nav jāuztur "sveši bērni", tas jādara viņu mātei un tēvam.
nu tieši šādu stāstu dēļ, daudzi upuri visu patur pie sevis un turpina ciest, jo tak "ko tu dirs, es tev neticu".Witcher @ 11.05.2021 12:38
Man personīgi ir pazīstama sieviete, kura pati sev nodarīja miesas bojājumus un paziņoja, ka tas esot viņas bijušais vīrs, speciāli, lai viņam ieriebtu, jo redzēja, ka pēc šķiršanās cilvēkam dzīve un darbs gāja uz augšu. :)
svešiem arī nav jāpalīdz! Bet varbūt Maija ieskaitīts, bet Paija nē. Vnk ir jāsaprot, ka konta numurs netiktu izlikts publiski, ja nebūtu runa par bērniem, par kuriem viņu tēvs ( pēc info no twitter) neliekas ne zinis.lote_te @ 11.05.2021 12:43
Tad kāds sakars publiskot savu konta nr? Ja vecākiem tas nav jādara, nav jāpalīdz saviem bērniem un mazbērniem ārkārtas situācijās, kāpēc tas būtu jādara svešiem?
Žēl, ka internets neko neaizmirst un visa šitā kļauza būs kādreiz jālasa arī viņu bērniem.
tad jau sanāk, tās sievietes kuri ir gàjuši publiski runāt par fizisko vardarbību ir meles? Pat ja uz rokas ir visi slimnīcas izraksti (kas ir ļoti būtiski par nošķiršanu no varmākas), gan iesniegumi, lēmumi?Pistācija @ 11.05.2021 12:37Esmu bijusi vardarbīgās attiecībās, man visi no malas teica, ka esam ideāls pāris, kaut gan ... Bija zilumi krūts rajonā, esmu ar roku pret kaklu pie sienas mesta, jo biju nedaudz iedzērusi un tam mežonim esot bijis kauns no manis.
Es apkārt nestaigāju un twitterī nerakstīju to visu, neprasīju palīdzību finansiālu , bet drīzāk pati centos visu izdarīt, jo man pašai ir jātiek uz kājām, JO ES PATI IZVĒLĒJOS TĀDU CILVĒKU UN ATĻĀVU SEVI PAZEMOT gan emocionāli, gan fiziski.
Neklaigāju pa visu rajonu, kad mani sita vai apsaukāja.
Daudzi joprojām to nezina, un es necenšos visiem to bāzt sejā vai informēt. Kāpēc? Kauns! pašai ir kauns, ka atļāvu tādam mīslim man pāri darīt un nolīdzināt līdz ar zemi.
PRasīju palīdzību mātei, kad izlēmu to visu apli izbeigt, runāju ar tuvāko draudzeni par to visu, bet ne reizi sociālajos tīklos to norādīju.!
Tāpēc es neticu Mairitai, kāpēc ir jāceļ tādi temati, sirds taču lūzt to atceroties!
Witcher @ 11.05.2021 12:38
Man personīgi ir pazīstama sieviete, kura pati sev nodarīja miesas bojājumus un paziņoja, ka tas esot viņas bijušais vīrs, speciāli, lai viņam ieriebtu, jo redzēja, ka pēc šķiršanās cilvēkam dzīve un darbs gāja uz augšu. :)
angelis @ 11.05.2021 13:05tad jau sanāk, tās sievietes kuri ir gàjuši publiski runāt par fizisko vardarbību ir meles? Pat ja uz rokas ir visi slimnīcas izraksti (kas ir ļoti būtiski par nošķiršanu no varmākas), gan iesniegumi, lēmumi?
Tad kāds sakars publiskot savu konta nr? Ja vecākiem tas nav jādara, nav jāpalīdz saviem bērniem un mazbērniem ārkārtas situācijās, kāpēc tas būtu jādara svešiem?