Bordo @ 08.04.2021 21:55Black, nesapratu Tavu komentāru iepriekšējo kontekstā. Šobrīd bērni un jaunieši savstarpēji komunicē minimāli. Tāpēc arī ir problēmas izteikties un izveidot normālu teikumu. Grāmatu vietā lasa IG. Rotaļu vietā taisa video tik tokā. Klases vakaru vietā ir draugu grupa Watsapp. Kāds sakars bērnudārzam?
blacke @ 08.04.2021 21:48
Nu, man šodien bērnnudārzā viena audzinātāja paziņoja, ka bērni esot jālauž. Lieki piebilst,ka man gribējās viņai kaklu salauzt. :))) Tur arī rodas pēc tam nelaimīgi un nepārliecināti tīņi, kas nemāk izteikt savu viedokli un pastavēt par sevi, vēlak šie tīņi pārvēršas par pieaugušajiem. Un viss tikai tapēc,ka kaut kāda 22gadīga zoss ar vēl neiegūtu pedagoga izglītību uzskata,ka bērni ir jālauž un jāliek rāmjos.
Mia6 @ 08.04.2021 22:00
Vari lūdzu paskaidrot smalkāk kāda situācija , ka šādi pedagogs saka? Ja bērns kāpj uz galvas pieaugušam un pārkāpj visas iespējamās robežas kautkādos rāmjos ir tas bērns jāliek.
nataina @ 08.04.2021 21:55Jā, nevienu netur slimnīcā ar varu, tas nav cietums. Ja Vucēna parakstīja dokumentu uz savu atbildību iet prom, tad viņu nevar nelaist
bet ja runa ir par radošuma izpausmēm, tad kaut kādai audzinātājai īsti nebūtu tiesību teikt,ka šis bērns ir jālauž kamēr nedarīs tieši tapat kā visi citi
GoodForYou2 @ 08.04.2021 22:35
Ticu, ka ar tevi tā nav, bet citi vecāki par radošuma izpausmi var nodēvēt arī kaut kādu neadekvātu rīcību, kas, piemēram, traucē citiem bērniem.
blacke @ 08.04.2021 22:43
Šajā gadījumā konkrēti runa ir par to KĀ bērns zīmē.. bērnudārzā.. Nekas citiem traucējošs, bet tieši veids kā meitene zīmē. Savā zīmējumā uz savas lapas.
Un es uzskatu,ka ja mazam bērnam jau tiks stāstīts,ka viņš dara nepareizi, jo nedara tieši tāpat kā citi tad tur jau sākas problēma.
Ja ir brīvā forma, tad var darīt ko grib.
vivii @ 08.04.2021 23:04
Tas ir ļoti diskutējami! Es kā māksliniece, varu teikt, ka viens ir zīmēt brīvā formā, otrs ir zīmēt to, kas ir uzdots.
Principā ir jāizprot situācija un jāzin detaļas, lai varētu spriest - kas un kā.
Bet neatkarīgi, vai tas ir bd, pulciņš, skola vai augstskola, ja ir dots uzzimēt kaķi, tad tomēr ir jāpieturas pie uzdotā un jāzīmē tas kaķis, nevis suns vai vista utt.
Ja ir brīvā forma, tad var darīt ko grib.
Protams, ka nevar salīdzināt bd uzdoto ar akadēmijas uzdoto, bet arī bd audzinātāja māca bērnus un māca vispār zīmēšanas pamatus, gan arī māksliniecisko domāšanu utt.
Man skolā arī bija viena meitene, kura zīmēja ļoti skaistus, bet dīvainus darbus, līdz ar to skolotāja lika zemas atzīmes, jo viņa nepildīja stundā uzdoto, beigās izrādījās, ka viņai ir kaut kādas problēmas un traucējumi, par kuriem ne vecāki nojauta , ne skolotāja un tikai to zīmēju dēļ sāka šķetināt, kas īsti notiek. Ir arī tādi gadījumi, tāpēc īsti pēc tā aprastītā nesaprotu, kur ir problēma un kas nebija tā.
msrich @ 09.04.2021 11:28Wow, redzēju Elīnu uz ielas! Nu tik seksīga končiņa jūs te velti viņu aprunājat, un mati ir īsti uz galvas, nav nekāda parūka! ❤️
repstite96 @ 09.04.2021 13:10Sauliete gadījumā nav stāvoklī? Melnos kopējos peldkostīmos grūti saprast vienmēr, un nekur neliek savu augumu.