Elizabeteeee @ 18.09.2025 08:28Visas tik labi pelna, bet nevar līdz 30-35 gadiem nopirkt dzīvokli pa 30 -40tūkstošiem? Ja visām tik labi darbi, tad kāpēc dzīvot īres dzīvoklī? Protams, ir tiešām tas zemais sabiedrības slānis, kuriem ne darba, ne izglītības, ne mērķu, attiecīgi arī netiek padomāts ne par nekustamo īpašumu, ne arī bērnu nākotni. Tad vēl jo vairāk rodas jautājums - kā tā var būt, ja mums ir tik gudras, realizējušās sievietes, ar labu finanšu stabilitāti, bet izvēle tomēr laist bērnu pasaulē ir svarīgāk, nekā vispirms nodrošināties uz to saucamo “melno dienu”.
Cik tālredzīgi ir pirkt NĪ padomju mantojumā? NĪ jautājums pie šī brīža īres cenām - nu galīgi nav prioritāte nr1. Labs un stabils darbs ir svarīgāks.Elizabeteeee @ 18.09.2025 08:28Visas tik labi pelna, bet nevar līdz 30-35 gadiem nopirkt dzīvokli pa 30 -40tūkstošiem? Ja visām tik labi darbi, tad kāpēc dzīvot īres dzīvoklī? Protams, ir tiešām tas zemais sabiedrības slānis, kuriem ne darba, ne izglītības, ne mērķu, attiecīgi arī netiek padomāts ne par nekustamo īpašumu, ne arī bērnu nākotni. Tad vēl jo vairāk rodas jautājums - kā tā var būt, ja mums ir tik gudras, realizējušās sievietes, ar labu finanšu stabilitāti, bet izvēle tomēr laist bērnu pasaulē ir svarīgāk, nekā vispirms nodrošināties uz to saucamo “melno dienu”.
Law9 @ 17.09.2025 21:30
Es noteikti labāk esmu precējusies?. Tīri simboliskā nozīmē. Taču vienlaikus laulības nozīme nereti ir pārvērtēta.
Starp citu, tieši visādi jākļi ļoti labprāt precas. Viņi ir labi sieviešu psihologi, tādēļ tādā veidā cenšas stingrāk piesaistīt kādu, kura audzinās bērnus, taisīs ēst, kops māju, kamēr paši jājas apkārt.
Zinu pat vairākus gadījumus pēdējo gadu laikā, kad laulātas sievietes gatavojās šķirties no tādiem jākļiem, kad krāpšana nāca gaismā, tomēr nesaņēmās un neiesniedza tiesā pat jau sagatavotu pieteikumu par laulības šķiršanu, jo ķēpa, kopīgi bērni, manta, ērtāk dzīvot, kā ir. Šīs sievietes acīmredzami nav laimīgas un starojošas.
Tādas tās saistības, kuras uzliek laulība...
la belle @ 18.09.2025 08:48Cik tālredzīgi ir pirkt NĪ padomju mantojumā? NĪ jautājums pie šī brīža īres cenām - nu galīgi nav prioritāte nr1. Labs un stabils darbs ir svarīgāks.
Elizabeteeee @ 18.09.2025 09:08
Pareizi, es aizmirsu, mums Latvijā cilvēki pērk tikai jaunajos projektos. Gaida, kad paaugstinās algu, īrē pusdzīvi, un beigās saprot, ka tāpat nevar pavilkt dzīvokli jaunajā projektā. Šis viss par ko es runāju, ir cilvēku slinkums, bezatbildība. Tā vietā, lai nodarbotos ar jēdzīgām lietām, uzkrājumiem un domātu par šodienas iespējam, tiek domāts, ka kaut kad nākotnē es taču nopirkšu māju vai dzīvokli tajā jaunajā projektā, pagaidām īrešu, dzemdēšu bērnus. Ir lietas, par kurām ir jādomā vispirms. Viennozīmīgi, labs darbs ir svarīgi, bet savs mājoklis ir ļoti liels stabilitātes galvotājs arī tad, ja viss būs slikti.
akul12 @ 18.09.2025 09:05
Tevis uzskaitītās problēmas ir tikpat aktuālas arī civillaulībā izņemot mantas dalīšanu. Tomēr parasti mantas dalīsana sāpīgāk skar vīriešus.
Bet ja reklamē fwb tipa attiecības, kā ilgspējīgas, tad vai nu esi apstrādāta no "sieviešu psihologa" jeb pats "sieviešu psihologs" ?
Bezsaistību attiecības ir vienpusējas un neizdevīgas tieši sievietei. Jo arī tajās vīrietis diktē noteikumus. Beigās pavadiņa ir tikpat īsa, kā civillaulībā vai laulībā... tikai bez materiālām saistībām.
Ko ar to domāju, fwb attiecībās sieviete ir vairāk vai mazāk piesaistīta "sieviešu psihologam". Realitātē fwb nevēlas redzēt vēl kādus blakus vīriešus sievietes dzīvē (kaut deklamē brīvas attiecības) un nopietniem vīriešiem sieviete ar ar fwb neliekas saistoša. Tajā pašā laikā, pats nejūtas saistīts un var uzturēt blakus sievietes vai sievu.
smūtijs @ 18.09.2025 09:17
Ir arī renovētie projekti, bet pirkt vecajās mājās nav tālredzīgi, jo, ko darīsi, kad mājai būs beidzies ekspluatācijas termiņš, jo iedzīvotājiem nav bijusi nauda, lai samestos mājas renovācijai?
Kirbis32 @ 16.09.2025 13:54Putniņi pačukatēja,ka Vasiļevska stāvoklī ir.
Law9 teksts @ 18.09.2025 09:24
Ģimene, kurai ir kopīgi bērni, bet, kurā vecāki nav laulāti, nav tas pats, kas fwb.
Man pēc bildēm likās aizdomīgi, ka visas bildes ir no aizmugures. Nodomāju vai tik negaida mazo. Ja tā, tad forši!la belle @ 18.09.2025 09:45Komentāros runā, ka Līcīte gaida mazo
Elizabeteeee @ 18.09.2025 06:36
Es labi apzinos, ka mans uzskats ir tālu no reālās dzīves. Mani tik nomoka jautājums, vai tiešām daudzām sievietēm nebija ko citu dzīvē vairs darīt, ka izdomāja laist pasaulē bērnu, neskatoties uz to, ka nav vispār nekādu savu māju?! Tāda pārliecība par savu darbu, tāda pārliecība par savu vīrieti? Blakus diskusijā jau tiek apspriesta viena, kurai ar bērniem jāguļ virtuvē, jāmaina dzīves vietas un jāizdomā sazin kādas shēmas, lai savilktu galus. Šajā diskusijā cik reizes nav bijis, ka kādai pēkšņi jādomā, kur dzīvot ar bērniem, jo vīrs nogriezis visu. Nu, ir jānodrošina sev kaut kāds pamats, pirms laist pasaulē bērnu! Nevajag man stāstīt, ka ārprāts, mēs gribējām demogrāfiju uzlabot. Kā tad. Bezatbildība. Tas, ka uzrodas bērni un ir domas, kas viss nokārtosies pats par sevi, citreiz tas nostrādā, citreiz ne. Ja ir vēlēšanās pēc tam ar pliku pakaļu sūdzēties par vīriem, raudāt, ka nav kur dzīvot, tad var droši tā riskēt.