Atkal @ 14.01.2024 21:27Diez tikai mammas tik lielu nicinājumu izjūt pret citām jaundzimušu bērnu mammām vai visām sievietēm ir slēpts riebums? Vīrieši skatās uz Kristinas video un apsveic, nelien dvēselē. Sievietes bez bērniem pāršķir un pat nesaprot, ka bērns piedzimis. Bet mammas cenšas ielīst galvā, biksītēs un gultā. Tas pats par Beitiku. Vīrietis nemaz neseko, sieviete bez bērniem noklausās un cerams atcerēsies, kad pati tā ar bērnu jutīsies, bet citas mammas kušina, it kā pašas 5 reizes dienā nebūtu tuvu nervu sabrukumam. Nevienu nenosodu, bet atceros, ka pati vairākkārt tuvu biju Annas gadījumam un to nosodījumu no citām mammām dažreiz grūti izturēt. Ir tik daudzas citas nekad neapspriestas influenceres par ko runāt.
IceCream @ 14.01.2024 21:29
Māte iegulda savu laiku, apmaksāts aukles darbs.
Standby @ 14.01.2024 19:31Neticu Andžas storijiem. Izskatās norūpējusies, bēdīga. Kaut ko nestāsta līdz galam.. Nebrīnīšos, ja iedzīvosies depresijā.
kamēr ir dekrēts, tiek maksāts arī tas!IceCream @ 14.01.2024 21:29
Vārdotāja @ 14.01.2024 22:57kamēr ir dekrēts, tiek maksāts arī tas!
Šitā salīdzināšana ar auklēm… jopcik, par saviem bērniem arī skaiti cik ir eiro stundā?
Es arī saņemu alimentus, bet nekad neesmu aizdomājusies, ka ex man būtu jāmaksā vairāk, jo pavadu laiku ar savu bērnu :D
Un pilnībā piekrītu konchai, jo man padraudzenes ir spilgts piemērs, kā nopelnīt no alimentiem.. nu tur ir virs vidējā un tiek segti telefona rēķini, skaistumkopšana utt. Nav nekāda runa par mammas pusīti
Ensha @ 15.01.2024 05:57
Man māsīca tāpēc dala bērnus pa nedeļām, un neviens nemaksā neko! Jo nevarēja vienoties . Bet vai tas ir okey bērniem, kuriem nav vienas patstāvīgas dzīves vietas!? Nedomāju viss.
amnēzija @ 15.01.2024 00:38
Vecāki izvēlas radīt bērnus, tas nozīmē, ka uzņemas atbildību, ka turpmāk rupēsies vēl par kādu ģimenes locekli, tas nozīmē, ka arī laiku pavadīs kopā ar bērniem. Kāds iegulda savu laiku? ? māte būtu ar mieru arī tēvam vēl atsevišķi maksāt naudu par viņa ieguldīto laiku, ja bērns paliktu pie tēva dzīvot? Vai tikai no tēva iedomājas par tādām lietām pieprasīt naudu? ?
chihiro @ 15.01.2024 09:24
Kad divi izvēlas radīt bērnu un nav bijis noruna, ka viens būs spermas donors vai embrija iznēsātāja, tad divi rēķinās, ka pie ārsta izvadāt, slimības lapu paņemt, uz pulciņu vadīt, pasaku uz nakti lasīt utt.varēs abi divi uz maiņām vai sadalot šos pienākumus. Kad pāris šķiras, diemžēl daudzi vīrieši nemaz arī nevēlas pavadīt laiku ar bērniem (vairāk kā brīvdienu tētiem), to arī var būt diezgan sarežģīti saplānot, ja nedzīvo kaimiņos. Ja grib kopā audzināt, variants būtu aprūpe 50/50, kur tiešām 1 nedēļu pie viena, 1 nedēļu pie otra, bet vai tas labi atsaucas uz bērnu - to katrs var pats izdomāt. Ņemot vērā, ka mammai ir jāņem slimības lapas, kas var slikti atsaukties uz darbu, un jāieplāno dažādas citas lietas, nevar noliegt, ka mamma iegulda vairāk laika un spēku bērna audzināšanā.
Parasti stāstus, ka sieviete uzdzīvo uz uzturlīdzekļiem, stāsta vīrieši kā attaisnojumu, kāpēc tos nemaksā vispār, lai gan īstais iemesls - viņi ir bezatbildīgi un likumnepaklausīgi. Varbūt viņiem ir milzīgs aizvainojums uz ex. Parasti tie, kuri kliedz, ka ir gatavi audzināt bērnu paši vai uzņemties būtiskas rūpes, ir tādi, kas reāli to neuzņemtos (kā Kivičs, piemēram).
Mani pārsteidz, ka sievietes šajā tēmā metas par aizstāvēm nabagiem vīriešiem. Protams, ir arī tādi gadījumi, kur sieviete izmanto vīrieša materiālo stāvokli, tomēr tas nebūs tik bieži, cik šeit grib parādīt.
chihiro @ 15.01.2024 09:24
Kad divi izvēlas radīt bērnu un nav bijis noruna, ka viens būs spermas donors vai embrija iznēsātāja, tad divi rēķinās, ka pie ārsta izvadāt, slimības lapu paņemt, uz pulciņu vadīt, pasaku uz nakti lasīt utt.varēs abi divi uz maiņām vai sadalot šos pienākumus. Kad pāris šķiras, diemžēl daudzi vīrieši nemaz arī nevēlas pavadīt laiku ar bērniem (vairāk kā brīvdienu tētiem), to arī var būt diezgan sarežģīti saplānot, ja nedzīvo kaimiņos. Ja grib kopā audzināt, variants būtu aprūpe 50/50, kur tiešām 1 nedēļu pie viena, 1 nedēļu pie otra, bet vai tas labi atsaucas uz bērnu - to katrs var pats izdomāt. Ņemot vērā, ka mammai ir jāņem slimības lapas, kas var slikti atsaukties uz darbu, un jāieplāno dažādas citas lietas, nevar noliegt, ka mamma iegulda vairāk laika un spēku bērna audzināšanā.
Parasti stāstus, ka sieviete uzdzīvo uz uzturlīdzekļiem, stāsta vīrieši kā attaisnojumu, kāpēc tos nemaksā vispār, lai gan īstais iemesls - viņi ir bezatbildīgi un likumnepaklausīgi. Varbūt viņiem ir milzīgs aizvainojums uz ex. Parasti tie, kuri kliedz, ka ir gatavi audzināt bērnu paši vai uzņemties būtiskas rūpes, ir tādi, kas reāli to neuzņemtos (kā Kivičs, piemēram).
Mani pārsteidz, ka sievietes šajā tēmā metas par aizstāvēm nabagiem vīriešiem. Protams, ir arī tādi gadījumi, kur sieviete izmanto vīrieša materiālo stāvokli, tomēr tas nebūs tik bieži, cik šeit grib parādīt.
amnēzija @ 15.01.2024 09:32
Es nemetos aizstāvēt vīriešus, bet sievietes arī nav zelta gabaliņi.
Es zinu izjukušu ģimeni, kur tieši tēvs vairāk nodarbojas ar bērniem un pakārto darbu bērnu vajadzībām un nevis šķirtā sieva.. tā ka, ne vienmēr arī tie vīrieši ir tie briesmoņi, kuri negrib ne bērnus audzināt, ne ar tiem pavadīt laiku..
Oi, Ne pa tēmu, bet šis pat brīžiem kuriozi. Kad vīrieši skatās uz skaistām sievietēm, arī sev grib tādas koptas- skaistiem matiem, zobiem, labu manikīru, epilētas, vingru augumu, labi ģērbtas, darbos nenoskrējušās.chihiro @ 15.01.2024 09:32Protams, ka, piemēram, Vucēna, kas vēlējās 3 tūkstošus no dēla tēva un kas sakrāja čekus tikai 1 mēnesi vedot dēlu uz visādām nodarbībām, gribēja ļaunprātīgi izmantot sistēmu, ko tiesa neapmierināja.
Bet daudz, daudz, daudz vairāk ir gadījumu, kad vīrieši kliedz, ka sieviete tos 200 eiro vai cik tur tos obligātos vai nedaudz virs obligātajiem izmanto saviem nagiem utt. Atvainojiet, bet, ja tas bērns nav nomērdēts badā un nestaigā saplēstās drēbēs utt, tad uz bērnu tiek tērēta nauda, jo šie minimālie uzturlīdzekļi ir tieši tik, lai nopirktu minimālo, nevis ekstra lietas, savukārt sieviete uzliek sev nagus, jo nopelna pati savām ekstrām.
Tik daudz vīriešu skopuļu, brr.
amnēzija @ 15.01.2024 09:32
Es nemetos aizstāvēt vīriešus, bet sievietes arī nav zelta gabaliņi.
Es zinu izjukušu ģimeni, kur tieši tēvs vairāk nodarbojas ar bērniem un pakārto darbu bērnu vajadzībām un nevis šķirtā sieva.. tā ka, ne vienmēr arī tie vīrieši ir tie briesmoņi, kuri negrib ne bērnus audzināt, ne ar tiem pavadīt laiku..
100% un tur jau tā lieta, ja vīrietis uzņēmās atbildību un var atļauties ir normāli nodrošināt to pašu līmeni bērniem. Un par ieguldītājām pūlēm un laiku, kas arī atmet daudz iespējas sievietei, jo tad vajag aukli es klusēju. Un arī mums Latvija nav ASV un biezais gals arī nav liels. Ja es satiktu vīrieti, kuram būtu bērni un viņš kaut ko raudātu par alimentumiem, tas būtu liels red flag. Bet dažām kurām ir exši ar bērniem , laikam baigi ok šķiet, ka “nabadziņi, ļaunā ex uzdzīvo pa viņa naudu”AnneBelle @ 15.01.2024 09:31Manuprāt, ir normāli bērniem censties nodrošināt to pašu dzīves līmeni, kāds bija pirms šķiršanās. Ja iepriekš ir bijusi privātskola, hokeja treniņi un angļu valodas privātstundas, tad nu nevar to pavilkt ar minimālajiem uzturlīdzekļiem.
tām jaunajām draudzenēm, ja pašām nav bērnu, tad jau grūti saprast, ko tas bērns prasa un cik lielus ieguldījumus vajag. Kad tu izšķiries, tad vīrietim jau viegli aiziet prom un uz brīvdienām paņem bērnus. Pārējai paliek sievietes ziņā. Vadāšana pa pulciņiem, ēst gatavošana, palīdzēšana skolas lietās un slīmības lapas ņemšana. Ir jau protams vīriešu, kas iesaistās, bet ne vairākums. Man bērnam pulciņos 75eur un, tas nav pat hokejs. Matemātikas privātstundas 40eur mēnesī, basketbols 4 eur, velo ārā 30.Otiiilija @ 15.01.2024 10:35100% un tur jau tā lieta, ja vīrietis uzņēmās atbildību un var atļauties ir normāli nodrošināt to pašu līmeni bērniem. Un par ieguldītājām pūlēm un laiku, kas arī atmet daudz iespējas sievietei, jo tad vajag aukli es klusēju. Un arī mums Latvija nav ASV un biezais gals arī nav liels. Ja es satiktu vīrieti, kuram būtu bērni un viņš kaut ko raudātu par alimentumiem, tas būtu liels red flag. Bet dažām kurām ir exši ar bērniem , laikam baigi ok šķiet, ka “nabadziņi, ļaunā ex uzdzīvo pa viņa naudu”
Lauva1994 @ 15.01.2024 11:08tām jaunajām draudzenēm, ja pašām nav bērnu, tad jau grūti saprast, ko tas bērns prasa un cik lielus ieguldījumus vajag. Kad tu izšķiries, tad vīrietim jau viegli aiziet prom un uz brīvdienām paņem bērnus. Pārējai paliek sievietes ziņā. Vadāšana pa pulciņiem, ēst gatavošana, palīdzēšana skolas lietās un slīmības lapas ņemšana. Ir jau protams vīriešu, kas iesaistās, bet ne vairākums. Man bērnam pulciņos 75eur un, tas nav pat hokejs. Matemātikas privātstundas 40eur mēnesī, basketbols 4 eur, velo ārā 30.