Latvijā lietoti auto pārsvarā ir sisti. Reizēm šīs ķibeles arī neparādās autodna vai carvertical. Es pati braucu ar lietotu, taču salīdzinoši svaigu auto un pat pāris gadus vecu auto ir grūti nopirkt. Es katru auto sūtu uz servisa diagnostiku, kur šādas lietas var pateikt bez autodna. Katrā ziņā vispār tikt līdz pirkšanai nav lēts prieks, jo sākumā jāizvēlas modelis un LV atrast labu lietotu auto ir tiešām ilgi, es meklēju pus gadu un servisa diagnostikās atstāju ap 300 Eur kopā (viena reize ap 30 Eur un tiešām pārbaudīju ap 10 auto, tikai beigās, saliekot kopā, saproti, ka esi šādu prāvu summu atstājis uz meklēšanu vien, nemaz nerunājot par laiku). 🤦♀️ bet joprojām man stāsta, ka daudzi, ļoti daudzi, šim pieiet nenopietni, auto nedzen uz servisu un nekādi padziļināti nepārbauda, tikai vizuāli un izbrauc, labākajā gadījumā pieaicina pie apskates līdzi kādu wannabe zinošāku cilvēku par sevi. Par to nav jābrīnas. Domāju, ka Marija auto nopirka tieši šādi. Aizbrauca, apskatīja, izbrauca, nopirka. Ne pirmā, ne pēdējā. Turklāt gan jau šajā auto var iemocīt divus bērnus, nav jau tik traki. Lai jau sitās un mēģina. Ja nopirka, tad arī remontēs. Gan jau ir pa ausu galam dzirdējusi, ka auto bez garantijas var nākties arī labot par 1000 Eur piemēram no savas kabatas un šādai summai arī būtu jābūt kontā katram gadījumam. Ne jau katru mēnesi tur kaut kas dārgs notiks un nav teikts, ka vispār notiks. Arī sisti auto turpina ripot, ir taču salabots. Ja nav bijis kas ļoti nopietns, bet tikai plastmasi, piemēram, tad nav arī nekas traks. Bet man arī šķiet, ka tur varētu būt apakšā kāds mogo vismaz daļēji, varbūt kļūdos.