Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ZIEMASSVĒTKU DĀVANAS

 
Reitings 11
Reģ: 02.11.2021
Sveikas!
Redzēju jau šeit idejas par dāvanām kolēģiem, bet gribētos parunāt par vispārīgi Ziemassvētku dāvanām.
Kādas ir Jūsu idejas, ko dāvināt tuvajiem (īpaši vīriešu kārtas pārstāvjiem, vīra tēvam, vectētiņam, u.tt.)? Ko Jums patīk saņemt dāvanā? Kas Jums šķiet forša/neforša ideja dāvanai? :)
11.12.2021 19:57 |
 
Reitings 89
Reģ: 16.08.2014
Arī labprāt paklausītos
12.12.2021 17:04 |
 
Reitings 104
Reģ: 24.11.2021
Atkarīgs no cilvēka.
Man patīk saņemt dāvanas kuras nav praktiskas vai kuras ikdienā nenopirktu pati sev kaut kāda iemesla dēļ.
Man arī nav problēmu aizsūtīt cilvēkam linkus ar iespējamām dāvanām un lai viņš pasaka kuru izvēlas.
Mammai dāvināšu sudraba auskarus un ķermeņa kopšanas līdzekļus . Viņa pati izvēlējās auskarus.
Saderinātajam XL izmēra peles paliktni, jo gribēja.
Draugiem T kreklus ar costume apdruku.
Tētim bārdas dzenamo mašīnīti , jo redzēju ka ir nolietojies.
Pati esmu saņēmusi pieaugušo krāsojamo grāmatu, katru reizi gāju garām un domāju ka gribētu, bet nevaig. Dziju ar adatām un interesantu rakstu cimdiem ko uzadīt, ūdens filtra krūzi, Woodwick sveci, smieklīgu spilvenu un pledu ar apdruku.
Manuprāt vecākiem cilvēkiem var pajautāt ko viņi grib, tieši un skaidri. Varbūt uzdāvina pulsa oksimetru, elektronisko spiediena mērāmo, dāvanu karti aptiekā, jo tajā vecumā vairs nav svarīgi visādi grabuļi, bet gan veselība.
Ja nezin ko dāvināt tuvam ģimenes loceklim tad var atvēlēt laiku divatā un uzdāvināta vakariņas kāda restorānā, parunāties un pavadīt īpaši laiku.
Vēl manam tētim esmu dāvinājusi memory foam spilvenu, virsmatraci, uzgriežņu komplektu. Dažādas mantu glabāšanas kastes skrūvēm, instrumentiem citādāk viss mētājas pa garāžu.
Kā jau sāku atkarīgs no cilvēka. Vienam praktiskas dāvanas, citām sievietēm sievišķīgas un citiem abstraktas.
12.12.2021 19:55 |
 
Reitings 748
Reģ: 14.05.2019
Man arī patīk pajautāt, ko grib saņemt. Omēm dāvinu katru gadu kalendāru ar mūsu bildēm.
Zinu, ka mammai vienmēr patīk kaut kas no skaistumkopšanas, madaras, kaut kas no spa vai biļetes uz kādu pasākumu. Ar vīriešiem jau sarežģītāk, bet ir dāvināta šalle, cimdi, maks, grāmata, kāda izklaide, galda spēle kā pārim, kāds dzēriens, dāvanu karte kafejnīcā, bet jāskatās arī kādi hobiji. Vectētiņam dāvinātu ko mīļu vai pielietojamu (ēdamu, kādu apģērbu vai kaut ko kas silda sirdi). Omei arī esmu davinājusi gardumu grozu, jo zinu, ka viņa pērk tikai lētākos produktus, tad nu gribas iepriecināt ar ko šikāku un tādu, ko pati parasti nenopirks. :) Patīk arī visādas interesantas lietas tirdziņos, par kurām lidz šim nezināju vai kuras pats nekad nenopirktu. Interesantas dāvanai šķita stenders želejas ziepes.
Teikšu godīgi, ka man vai nu ir ideja, ko dāvināt vai vispār nav ideju un negribas arī līdz galvassāpēm par to domā, ko dāvināt. Šī iemesla dēļ dēļ priecājos, ka šogad ar ģimeni vienojāmies kopā pavadīt laiku un visi dosimies apmeklēt meistarklasi svētkos, kur katrs varēs uztaisīt to, ko pats vēlas (krūzi, alus kausu, vāzi, šķīvi vai bļodu utt.)
12.12.2021 20:43 |
 
Reitings 748
Reģ: 14.05.2019
un ja nu galīgi švaki ar idejām, tad jebkuram vienmēr noderēs dāvanu karte pārtikas veikalā. un var arī grāmatnīcā utt. forši ir arī dāvināt sajūtas vai atmiņas fotosesijas veidā vai kādu aktivitāti.
12.12.2021 20:45 |
 
Reitings 273
Reģ: 13.10.2021
Es nedāvināšu neko un nevienam izņemot vecākus un dzīvesbiedru.
Visi apkārt tāpat ir ir tik pārtikuši,ka nu nav jēgas no tiem krekliem,krūzēm,svecēm un citiem tādiem niekiem.
Vecākiem dāvināši biļetes uz teātra izrādi ,jo abi sen nekur nav gājuši un šis būs iemesls izrauties no mājām,par dzīvesbiedru vēl neesmu izlemusi.
Apdāvināt visus radus man šķiet pilnīgs trakums un nevajadzīga naudas tērēšana, saprotams ka ir svētki utt.,bet es to vēlētos lai labākā dāvana visiem ir-kopā sanākšana,kas notiek reti.
Man ir dāvinātas daudzas lietas un tām nav nekāda pielietojuma,pat sveces ,kuru aromāti man nepatīk un atdošu kādam,no kosmētikas nekad nav uzdàvināts tas,ko lietošu.
Pārāk tas viss par daudz tā dāvanu pēršanas un ņemšanās ,vairāk piešķir nozimi nekā pašiem svētkiem
12.12.2021 23:21 |
 
Patīk
Reitings 855
Reģ: 09.05.2021
Mums ģimenē vienmēr svarīgs ir bijis tas dāvināšanas bridis, vienalga kāda dāvana, dārga vai lēta, kaut viena svecīte, bet tas patīkamais moments kad Tu pasniedz to dāvaniņu… nepārskatāmi. Nekad neesam trakojuši un tērējuši desmitus eiro .
12.12.2021 23:50 |
 
10 gadi
Reitings 4266
Reģ: 03.08.2009
Vīram davināšu personalizētas viskija glāzes. Vēl izdomāsim dāvanu bērnam.
Visiem radiem/draugiem dāvināsim apēdamas lietas no bioloģiskajiem lauksaimniekiem + pašu taisīts ievārījums un piparkūkas. Mammai vēl uzdāvināšu galdautiu, jo zinu, ka viņa grib. Nekādus štruntus un mantas.
13.12.2021 01:28 |
 
Patīk
Reitings 235
Reģ: 06.12.2021
Mums ļoti patīk apdāvināt vienam otru un vienmēr pacenšamies un nedāvinam pirmo, kas pagadās pa rokai, jo tā vajag. Krūzīti, dušas želeju es varu pati sev nopirkt.
Uz dāvanu pirkšanu skatos tā, pirkšu otram to ko es zinu, ka viņš pats sev nenopirks
Tas var būt vai nu dēļ cenas vai arī viņš pats par to neiedomātos, bet es zinu, ka patiks. Jaunu kontinentu neatklāšu, bet no katras sadaļas var izvilkt kaut ko foršu un īpašu. Man tēma ir veselība un izskats.
Šajos Ziemassvētkos Mammai dāvanā būs elektriskais kāju masieris ar dažādām fīčām, lai mājas apstākļos ārstētu kājas. Mammai viņas pampst un sāp, tāpēc zinu, ka būs ļoti priecīga.
Vīram nopirku Ķēdīti ar kuloniņu no melnā zelta.
Vīra mātei gan šoreiz tikai sanāca nauda aploksnē, jo dzīvojam citā valstī.
Ja vairāk par dāvanām vīriešiem, tad tie būtu interesenti un dārgi aksesuāri, tādi, kas nav visiem, brendu apģērbi, smaržas. Man būtu patīkami redzēt, kā viņš staigā manis izvēlētajās lietās vai arī smaržo tā kā man patīk. Domāju, ka arī vectētiņš būtu priecīgs par kvalitatīvu žaketi vai ādas maku 😀
13.12.2021 02:13 |
 
Reitings 231
Reģ: 20.01.2021
Dāvinu dāvanas tikai pašiem tuvākajiem.
Draugam meklēšu labu šallīti no kāda brendu gala Stockmann vai Akropolē.
Omai aptiekas dāvanu karti un smaržīgo sveci.
Mammai Douglas dāvanu karti.
Par brāļa bērniem vēl nezinu. Brālim zvanīšu un prasīšu, kas tagad no multeņu varoņiem modē. Pašam brālim un viņa sievai nekad neko nedāvinu, vienmēr atrunāts - lai tas prieks (un līdz ar to tēriņi) tiek bērniem.
13.12.2021 04:34 |
 
Reitings 231
Reģ: 20.01.2021
Man pašai patīk saņemt neko. Dāvanas mani baigi neiepriecina, drīzāk jūtos neērti kaut ko saņemot. Katrā ziņā dāvanas nav mana mīlestības valoda. Novērtēju labāk citas kvalitātes. Man svētkos svarīgi sataisīt pilnu galdu ar daudz gardiem ēdieniem, ko var 3 dienas pēc tam ēst. Zinu, kā citiem tā nav. Katram savs.
13.12.2021 04:36 |
 
10 gadi
Reitings 1347
Reģ: 13.02.2009
Ar bērniem ir visvieglāk, rotaļlietas un kopā pavadīts laiks noteikti ir lielākā vērtība. Tuvākajiem radiniekiem - pusaudžiem kino dāvanu karte vai kas tamlīdzīgs. Vīram visbiežāk kaut kas praktisks - maks, smaržas utt. Pārējiem radiniekiem un tuvākajiem draugiem gan salieku kādu gardēžu komplektiņu. Sky un Stockmann vai no mājražotājiem daudz interesantu lietu var atrast, ko sakomplektēt. Es pati labprātāk arī saņemu labu kafiju, veselīgos našķus vai jebko citu ēdamu, lai arī varu to atļauties. Bet to es noteikti izlietošu ar lielāko prieku, nevis nolikšu plauktā, lai krātu putekļus. Agrāk arī pati gatavoju dāvanas, grauzdēju riekstus ar dažādām garšvielām (pikantāki ar sāli un ķiplokiem, saldie ar medu un kanēli) un smuki sasaiņoju katru garšu atsevišķi un visu kastītēs ar lenti pāri. Gemosā var atrast visu, ja ir vēlme rosīties. Ja būtu vairāk laiks, pagatavotu atkal līdzīga veida dāvanas - džemus/marmelādes, cepumus, liķieri utt utjp. . Man ir daži draugi ar kuriem katru gadu dāvanu vietā ziedojam to x summu labdarībai.
13.12.2021 09:06 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
Pretēji citiem - man patīk praktiskas dāvanas.
Man patīk arī svecītes , mīļlietiņas, smukumlietiņas utt, bet šāda tipa dāvanas manā skapī tikai krāj putekļus.
Vecākiem - kalendārus ar mūsu bildēm
Vīram - elektrisko zobubirsti
Vīra mātei - gultasveļas komplekts
13.12.2021 09:17 |
 
10 gadi
Reitings 305
Reģ: 31.10.2011
Ar bērniem vieglāk. Bērni, kuri ienīst zivis, dienas beigās viņiem jumts brauc no pozitīvām emocijām. 😀

free photo hosting
13.12.2021 09:55 |
 
Reitings 7
Reģ: 30.09.2021
Arī esmubno tām, kura pajautā, ko gribētu saņemt un pati arī palūdzu uzdāvināt ko konkrētu, atstājot arī radošu vietu izdomai :)
Šogad vīram un radiem dāvināšu ziemassvetku tirdziņu klasikas, bet klāt kaut ko arī no veikalu sortimenta.
Vecākiem: kaut ko interesantu no kulinārijas un tradicionāli apgādāšu ar Kolagēna, C vitamīna pulveriem utml. Brīnumiem 😀
Bērniem šogad piepūšamas sniega ragavas, sniega piku veidnes, šļucamos paliktņus - ceru, ka vēl būs sniegs 😁⛄ vecākajam dēlam tiks bērnu boksa maisa komplekts, noskatījāmies no draugu bērniem - ir kur izlikt dusmu un fiziski kustēties mājās, ne telefonā bakstīties 👀 ā, sapirku pop itus un galda spēles vēl, radu bērniem izdalīšu
Vēl problēma ar dažu dāvanu atrašanu radiem, bet es slinka un nav iztēles 🥴 man patīk, ja veikali pasaka priekšā, ko man vajag, iedvesmojos no šejienes, turu īkšķus, ka bērniem patiks 🙈🙈🤪☃️
https://www.facebook.com/1766948850234412/posts/2988841194711832/
14.12.2021 16:19 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
Tikko izlasīju rakstu par neforšajām dāvanām un iedomājos, ka priecātos saņemt jebkuru no tām, tikai ja tā ir labas kvalitātes. Ziepes, termokrūze, zeķes, pleds, eglītes rotājumi, koka karote, dušas želeja, svece, ievārījums - jā, lūdzu, dodiet visu! 🥳 vienīgais man krūzes nepatīk saņemt, bet arī tikai ja tās ir no lielveikala, ja vietējā ražojuma porcelāna vai stilīgas keramikas - nejutīšos apvainojusies 😄
Mans vīrietis arī priecājas par zeķēm, apenēm un t-krekliem, tētis arī 😄 protams, tuvākajiem gribās uzdāvināt kaut ko dārgāku, tad iet gadžeti, aksesuāri (ādas josta, kašmira šalle), viskijs, ceļojumu soma u.c. labumi.
14.12.2021 16:57 |
 
Reitings 54
Reģ: 14.12.2021
Motherofdragons @ 14.12.2021 16:57
Tikko izlasīju rakstu par neforšajām dāvanām un iedomājos, ka priecātos saņemt jebkuru no tām, tikai ja tā ir labas kvalitātes. Ziepes, termokrūze, zeķes, pleds, eglītes rotājumi, koka karote, dušas želeja, svece, ievārījums - jā, lūdzu, dodiet visu! ? vienīgais man krūzes nepatīk saņemt, bet arī tikai ja tās ir no lielveikala, ja vietējā ražojuma porcelāna vai stilīgas keramikas - nejutīšos apvainojusies ?
Mans vīrietis arī priecājas par zeķēm, apenēm un t-krekliem, tētis arī ? protams, tuvākajiem gribās uzdāvināt kaut ko dārgāku, tad iet gadžeti, aksesuāri (ādas josta, kašmira šalle), viskijs, ceļojumu soma u.c. labumi.

Es jau domāju, kā ne ar vienu nerunāšu. Atkal mēsli sapirkti dāvanās. Vispār es fascinējos kā Ziemassvētki ir padarīti par vietējā pārcenotā mēsla pirkšanas laiku un ienākumu. Un kā tas visur tiek reklamēts. Ne man tā pārcenotā vietējā mēsla kosmētika vajadzīga, kuru ja grivbētu pati mājās uztaisītu. Ne man tie pārcenotie pretīgi gar\šojošie vietējie našķi ir vajadzīgi. Vēl kopš ieprieks''ejiem svētkiem stāv dažas tējas ar iztecējušu termiņu un pretīgi garšojošas Bet katru gadu tos sūds dāvina. Ar \ģimeni vienojāmies apzvanīt radus, lai nesviež naudu ārā un nepērk tos sūdus. Bet ko nu, jau sapirkti. Un tieši no tā sortimenta, kam vispār nekāda pielietojuma nav. Labāk nepirktu vispār neko un tā vietā samaksātu pieaugošo elektrības rēķinu. Tiešām neapvainotos par neko. Par tiem latvijas mājržojuma negaršigajiem sūdiem un ādu bojājošajiem krēmiem bez konservatorvielām un ar risku baktērijām savairoies galīgi nepriecājos.
Patīk dārgas un labas mantas, ko var izmantot. Ciest nevaru mazus sīkumus un nekvalitatīvas vielats un lietas, ko neizmantoju.
Ziemassvētkos priecātos no radiniekiem par īstas ādas ugiem, kšmira vai jebkura cita kvalitatīva materiāla džemperi, simpātiskiem ādas cimdiem. Par sūda tējām, dušas želejām un pārējiem lv mājražojuma sūdiem nepriecājos jau ntos gadus pēc kārtas. Ja nav naudas normālais dāvanai, labāk būtu sarunājuši un vare\'tu attiekties par labu kādam citam, lai nopērk normālu dāvanu vismaz vienam.
14.12.2021 17:13 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
@Avrelija Alksne, katram sava gaume, tikai nesaprotu, kāpēc nocitēts mans komentārs 😄
Ja "vietējā ražojuma" bija tā sarkanā lupata, uzskaitīšu konkrēti, kas man patīk: Munio Candela, Pikka Candles, Piebalgas Porcelāns, Katrīnas Keramika, Laima Ceramics, Oltes Ceramics. Kosmētiku un pārtiku nepieminēju, bet ir tā pati Madara Cosmetics, kas var patikt vai nepatikt, bet produkti ir līmenī, tas ir fakts. Ā, ja kosmētika skaitās dušas želeja vai ziepes, tad šeit mazo ražotāju nezinu, man patīk the Body Shop dušas želejas 😄 ziepes arī no-name mēdz būt labas, tās arī mājražotājiem izdodas 😄
14.12.2021 17:42 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
Ā, jā, ievārījums. To var uzvārīt pats. Rokām jābūt no d..., lai uzvārītu sliktu ievārījumu 😄
14.12.2021 17:45 |
 
Patīk
Reitings 1750
Reģ: 24.05.2019
Ievas siers ir ļoti pieklājīgi - un lēti - vietējie cietie sieri. Vispār mājražotāji daudzi ir malači.
14.12.2021 17:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits