Čīkst tie, kas sevi salīdzina ar citiem visu laiku, tas nekad nav bijis veselīgi. Jā, protams, ir kaut kāds padomju mantojums, ko var just cilvēkiem, kam 45+, bet jaunākās paaudzes vairs nav tik konservatīvas, nepurpina par katru nieku un nešokējas par, piemēram, Roy Rogers. :D
Es mazpilsētā sveicinos pirmā ar nepazīstamām pārdevējām vai autobusa šoferi vai kaimiņiem, kurus sastopu kāpņu telpā. Galu galā būt vienkārši laipnam nemaksā neko, kā arī nepatērē daudz laika. :)
Latvijā joprojām ir daudzas brīvas biznesa nišas (esmu strādājusi diezgan specifiskā uzņēmumā) un daudzās pilsētās var daudz ko interesantu sadarīt. Tas ir liels pluss! Protams, ir lietas, kam vienmēr ir vajadzīgs kapitāls un jāpērk īpašums, lai attīstītos uzņēmējdarbība. Taču tā ir gandrīz visur Eiropā, nozares ir ļoti daudz un visi nevar būt IT produktu izstrādātāji
:) Te liels pluss ir samērā lēti nekustamie īpašumi. Es priecājos par visiem, kas nopērk vēsturiskas ēkas un cenšas tās atjaunot, kaut vai lēnām. Tāpat cenšos atbalstīt Latvijas jaunos mūziķus, ejot uz koncertiem. Sekoju līdz ziņām par jaunajiem uzņēmumiem, ir taču tik daudz laba un interesanta visapkārt!
Kopumā varētu teikt, ka katrs pats var būt labāka sabiedrības daļiņa un attiecīgi arī izvēlēties, kur apgrozīties. Jāprot priecāties par ne tikai radu un draugu sasniegumiem, bet arī atbalstīt draugus un paziņas vai arī pilnīgus svešiniekus, jāspēj pateikt komplimentus nevis piesieties par niekiem. Tas ir ļoti svarīgi.
Kopumā - katram ir izvēle, būt par pesimistu, kas čīkst kā padomju atraugas, kas ilgojas pēc Sovjetijas vai rīkoties tā, kā pašam patīk, nedomājot par to,ko teiks citi.