Nesen atgriezos no ceļojuma pa Eiropu, ceļoju ar interlux travel biroju. Vairāk nepatika nekā patika.
Autobusā 64 vietas, visas aizņemtas, respektīvi liela grupa bija, bet attiecīgi cena zema. Karsto ūdeni dabūt nevarēja, mini vietuvītes nebija(atceros pirms 4-5 gadiem braucot uz Lietuvu ar kaut kādu tūrisma firmu(neatceros) bija pirmajā autobusa stāvā mini virtuvīte ar galdiņu, dīvānu, tējkannu un pat ledusskapi), 2 telefonus varēja uzlādēt pie kāpnēm 1.stāvā, 1 rozete bija otrajā stāvā(bet nu, tā kā man bija ārejā batereja, izmantot nevajadzēja rozetes un problēmu nebija), wi-fi autobusā nebija arī. Mūsdienu cilvēks prasībām daudz par prastu + ņemot vēra, ka 2 naktis gulējām autobusā vispā nekaifīgi. Biju neizgulējusies, nomocīta, loki zem acīm un sarkanas acis. Drausmas, a ne autobuss tādam ceļam.
Bija plānots braukt uz Luvru(tie, kuri grib apskatīt stav rindā pēc biļetēm, pārejiem brīvais laiks). Luvrā netiku, biļešu nebija(tā kā bija brauciens ar tūroperatoru, domāju, ka par visu būs padomāts vai vismaz pabrīdinās, ka jāpasūta iepriekš, bet neka, neviens no grupas netika) Versalā vairak ka 1,30h gaidijām rindā, tad biia palikusas mazak par 2h uz apskati, loģiski, ka visu neizpētīju, laika nepietika. Viensīcas gan bija zolīdas, visas 3 zvaigžņu, brokastis labas.
Gids ļoti labs, visu izstāsta, atbild, visus savāc un attieskme laba.
Kopumā - autobuss 3/5 labākajā gadījumā, gids 5/5, organizētība 3,6/5 - tomēr par Luvru pabrīdināt varēja, Versaļu varēja izplānot, lai ir vairāk laika. Ja grib apskatīt kā cilveki citur dzîvo, noķert tā teikt “garu” un pačilot pašam, aiziet šopingā utt., tad der, iesaku. Ja esat kultūras objektu fanāts un gribas ievērojamas vietas - var nākties vilties.
Par naudas ņemšanu līdzi, atkarīgs kur tērēsi. Man ekskurisjā pusdienas nebaroja, bija tikai brokastis, vienreiz vakariņas. viss pārejais pašam. Ja grib ēst kafejnīcās, šopingā iet - dārgāk, ja ēd no mājām paņemtu ēdienu - mazāk izdevumu. Luvra un Versaļa ekskursijas cenā nebija ieklauta. Pati Versaļa bez dārza bija 18euro, bet man par brīvo(es jauniešiem līdz 25 gadiem)