Sveikas! Zinu, ka šādas diskusijas ir bijušas daudz, bet gribās vienkārši anonīmi izkratīt sirdi. ?
Esmu uzsākusi psihoterapijas apmeklējumus pie psihologa. Iekšējie kompleksi ļoti ietekmē attiecības. Mēs ar draugu esam kopā 4 gadus. Viss ir lieliski, izņemot tad, kad aizbraucam uz publiskām vietām. Uz lielveikalu, piemēram. Man ir iekšēji tāda sajūta, ka draugs nepalaiž garām nevienu meiteni/sievieti. Sevišķi tagad, vasarā, kad lielākā daļa staigā kleitās un šortos. Mēs esam daudz par to runājuši un izspiedu no viņa apstiprinošu atbildi. Ar viņa piebildi, ka tad kad esmu sliktā garastāvoklī, viņš nopēta citas sievietes. Es viņam uzdevu pretjautājumu, vai tādā veidā viņš ķipa “aizmirstas” no ikdienišķām problēmām, viņš noliedz un saka pats nezinot kāpēc to dara. ?
Es saprotu, acis ir domātas, lai skatītos, bet es neesmu pārliecināta par to, vai viņš nejūt tādu kā iekāri pret citām un negribētu tajā brīdī, piemēram, pārgulēt ar citām.
es esmu par sevi ļoti zemas domas, jo man daudz kas ir dzīvē slikts atgadījies un nokāvis manu pašapziņu. Apmeklēju psihologa konsultācijas un vēl garš ceļš priekšā līdz veselīgai pašapziņai. Esmu runājusi ar savu psiholoģi par šo problēmu, bet vel neesam atrisinājušas. Viņa saka, viņš taču nelec viņām virsū un ir ar mani, tātad viss ir kārtībā. Bet manas smadzenes kategoriski atsakās šo faktu pieņemt, ka tas ir normāli. Es to ārēji neizrādu, bet ar acs kaktiņu vienmēr novēroju savu draugu publiskajās vietās un redzu, ka viņš to dara un tas momentāli nokauj garastāvokli. Lai gan cenšos to neizrādīt un cenšos par to visu nedomāt, bet nu nesanāk. Esmu viņam ieminējusies, ka forši būtu aizbraukt uz akvaparku, bet neesmu tam vēl gatava, esmu 100 proc. pārliecināta, ka atpūta pārvērstos puņķos un asarās un murgainā ķīviņā.
Esmu daudz lasījusi internetā par šo tematu un citu cilvēku pieredzes stāstus, bet atbildes līdzīgas kā jau mana psiholoģe man apgalvoja. Nepatīkami ļoti, ka esi labā garastāvoklī un aizbraucot kaut kur pašapziņa nokrīt zem nulles, jo visas citas labākas un skaistākas, bet es kā tāds neglītais pīlēns.
Esmu visu ko izmēģinājusi, gan jaunu, stilīgāku apģērbu, gan lietoju kosmētiku un taisu manikīru/pedikīru, bet ārējā izskata uzlabošana nepalīdz. Tad jau laikam tiešām vaina ir manā galviņā. Varbūt ir kādai līdzīga pieredze bijusi? Kā jutāties pirms tam un pēc tam, kad problēma bija atrisināta? Varbūt pēc tam tikai pasmiešos par to visu? ?