Arī es esmu izmēģinājusi gandrīz visu, lai savestu matus kārtībā. Pusaudžu gados gan balināju, gan krāsoju dažādās krāsās,taisnoju katru dienu, fēnoju, taisnoju ar keratīnu, pieaudzēju matus ar kapsulām. Līdz ar to viņi bija vienkārši briesmīgi. Pirms trijiem gadiem atmetu krāsošanu, pirms gada taisnošanu, fēnošanu - ļauju izžūt dabīgi. Vairs matus nesienu astē, copē utt, lai nelaustu viņus ar ciešo matu gumiju. Ja vajag savākt - uzpinu bizi. Matus mazgāju ar eco, bio vai zīdaiņu šampūnu(ik pa laikam pamainu). Varbūt sākumā likās, ka mati izskatās sliktāk, nekā mazgājot ar šampūniem, kuru sastāvs ir nenormāli garš un neizprotams(nu nekas dabīgs tur noteikti nav :D), bet ar laiku mati pierod. Un pats svarīgākais ir uzturs. Ja kaut kas trūkst - loģiski, ka mati nebūs spīdīgi, šķelsies, kritīs laukā, neaugs. Tā kā esmu par slinku, lai pati interesētos par to, kas ir labs un, kas nē, tad uzticos matu ārstam un lietoju aptiekā nopērkamas kapsulas - Effluvium. Tādiem variantiem kā - viena tante ieteica arī vairs neuzticos. :D Agrāk to diemžēl darīju un pataisīju situāciju tikai traģiskāku ar visām kokosriekstu eļļām, olīveļļām, rīsu ūdeņiem, olas maskām un visiem citiem brīnumiem, kas manus matus padarīja nenormāli sausus. Vispār palasot matu ārstes Ingas Zemītes teikto, sapratu, ka latvijas pelēkajiem(maniem matiem) nekādas eļļas nevajag, ko arī pārbaudīju diemžēl uz sevis - mati kļuva sausi, lūza. Turpretī draudzenei, kurai ir tumši mati un cita matu struktūra - viss iepriekš nosauktais ir pašā laikā. :) Tā kā nevajag ietekmēties no tā, ko citi saka - katram savs. :)
Ja gribas, lai mati ātrāk aug - jāsāk ar uzturu. To arī pavēroju uz saviem matiem. Mati sāka augt, kad lietoju kapsulas.
Ja gribas, lai mati ir spīdīgi, var palietot linsēklas. Tikai jādomā kā pagatavot, lai nesanāk zarnu skrubis. :D