Dzīvot- kur?

Reitings 29
Reģ: 16.04.2019
Sveikas!
Esmu attiecībās 2 gadus.
Situācija tāda- abi esam attāluma attiecībās. Dzīvoju Rīgā, viņš ir 2h attālumā.
Esam sākuši runāt par dzīvošanu kopā un tur mums sākas strīdi. Viņš negrib pārcelties no savas pilsētas, bet es negribu īsti uz viņa pilsētu, jo neredzu īsti tur darba iespējas, ko es viņam arī teicu.
Piedāvāju zelta vidusceļu- tā teikt starppilsētu, kur es es būtu tikai stundas attālumā no Rīgas un viņam aptuveni tāds pats laiks ceļā uz darbu, bet viņš nepiekrīt. Tā kā ietiepies.
Un šeit es īsti nesaprotu kāpēc. Īsti viņu tur nekas netur, vienīgi mamma. Savādāk viņš nepaskaidro neko, tikai pasaka ka Rīga viņam nepatīk un nekur nepārcelsies.Pieņemu ka mamma arī ir tas lielākais iemesls kāpēc viņš nevēlas, viņas veselības dēļ un principā vienīgais no bērniem palīdz viņai.
Nav jau tā ka es nevarētu pārcelties, bet mani ļoti baida tas darba jautājums mazpilsētā, jo cik es pēdējos mēnešus esmu skatījusies sludinājumus, man tur īsti nebūtu ko darīt.
Kad iemininos ka nāksies tad man iegādāties mašīnu un braukt uz tālākām vietām strādāt, bet viņš noburkšķ "Vai tad tu katru dienu braukāsi?"
Es nezinu ko darīt (t) Visu viņš noraida (t) un man nolaižas rokas :-(
Savādāk mums strīdu nav un saskan viss, bet šis ir vienīgais :-(
Visi man saka ka mums ir jāšķiras, bet es nevēlos tik viegli padoties.
Varbūt ir kādi padomi?
16.04.2019 19:48 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Un kāpēc mammai nepalīdz pārējie 2 veselie?
Grupas par pietēlošanu nedod.
17.04.2019 07:22 |

Reitings 29
Viena māsa finansiāli palīdz cik var esot Latvijas otrā malā un diezgan reti tur ir, otra vispār pazudusi no ģimenes loka. Bet tur ir cits stāsts.
17.04.2019 07:28 |

Reitings 174
Reģ: 26.11.2015
Citi saka šķirties? Noteikti tà nedariet.Tas nav risinājums..Tà tikai abi būsiet nelaimìgi. Attiecībàs vienmèr ir jàmeklē kompromisi. Un šajà gadijumå kàdam ir jàpiekàpjas. Man arì bij attàluma attiecības un tàs nebij 2h brauciena attàlumà,bet gan 4-5h..Arì viņa pilsètà nav to darba iespèju,bet tomër man galvenokàrt svarīgàkais bij attiecìbas un tikai tad darbs un nauda.. Pàrvácos un arì darbs atradàs. Atrisinàjumu var atrast ,ja vien ļoti vèlas. Un tu saciji,ka viņś ir ietiepīgs.. Jùs abi tàdi esat :-D.. Bet manuprát sievietei šajà ziņà ir jàpiekàpjas (l) Vèlu juma veiksmìti
17.04.2019 07:55 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja vīrietis ir gatavs Tevi uzturēt, ja darbs rokā nedodas.. vari droši pārcelties.
17.04.2019 07:56 |

Reitings 29
oi nē... es negribu sēdēt kādam uz kakla
17.04.2019 08:03 |

Reitings 29
Citi saka šķirties? Noteikti tà nedariet.Tas nav risinājums..Tà tikai abi būsiet nelaimìgi. Attiecībàs vienmèr ir jàmeklē kompromisi. Un šajà gadijumå kàdam ir jàpiekàpjas. Man arì bij attàluma attiecības un tàs nebij 2h brauciena attàlumà,bet gan 4-5h..Arì viņa pilsètà nav to darba iespèju,bet tomër man galvenokàrt svarīgàkais bij attiecìbas un tikai tad darbs un nauda.. Pàrvácos un arì darbs atradàs. Atrisinàjumu var atrast ,ja vien ļoti vèlas. Un tu saciji,ka viņś ir ietiepīgs.. Jùs abi tàdi esat .. Bet manuprát sievietei šajà ziņà ir jàpiekàpjas Vèlu juma veiksmìti

Jā nu tur gan taisnība :) Abi zinām ka esam ietiepīgi :)
Paldies :)
17.04.2019 08:04 |

Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Varbūt viņš negrib pārcelties, jo nedomā, ka sanāks kas noptiens? Varbūt viņš domā ka nav gana labs tev? No vienas puses jā, kāpēc tev pārcelties un piekāpties, jo tu pati esi atbildīga par savu dzīvi un ja kaut kas nesanāks, tad nelaimīga būsi tu. No otras puses saprotu, ka mīlestība ir mīlestība un gribas piekāpties un darīt visu lai to saglabātu. Uzraskti uz lapiņas plusu un mīnusus par to kas kurā vietā dzīvojot ir labs un slikts. Visam jau var pielāgoties arī ja izvēlēsies vietu, kas nepatīk, bet vai tas ir to vērts. Jo tu jau nezini, kā viņa māsa ietekmēs tavas attiecības, kā viņa mamma un vai tur beigās nesanāks ģimenes drāma, kas tā pa izjauks jūsu attiecības.
17.04.2019 08:19 |

Reitings 365
Reģ: 28.06.2014
Esmu svaigi pārcēlusies no Tukuma uz Rīgu dzīvot. Viss uz to loģiski virzījās, doties atpakaļ dzīvot uz Tukumu es uz doto brīdi nepiekristu. Autore - ja ir jautājumi par dzīvi un darbu Tukumā, droši raksti vēstulīti!
17.04.2019 08:28 |

Reitings 28
Reģ: 14.04.2019
Man bija līdzīga pieredze - es vienā pilsētā, puisis otrā, vēlējos dzīvot trešā pilsētā Rīgā, jo labas darba un studiju iespējas. Puisis nepiekrita, viņam bija iemesls gan vecāki, gan labs darbs, gan savs īpašums. Ar laiku izšķīrāmies. Pagāja divi gadi līdz viņš ar citu meiteni pārcēlās uz pierīgu :) Vairs netraucēja ne vecāki, ne bizness, nekas.
Tātad nebija tā vēlme pēc manis vai ticība mūsu attiecībām tik liela. No savas puses varu arī apgalvot, ka noteikti tas ir labi, ka izšķīrāmies un neviens nepārvācās, jo es sev sabojātu dzīvi pilsētā bez iespējām uz pāris gadiem, kamēr būtu kopā, bet, ja viņš pārceltos, justos par to vainīga, jo viņš negribēja.
Ieteikums.. Meklēt citu. ;-)
17.04.2019 08:40 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Jā nu tur gan taisnība Abi zinām ka esam ietiepīgi
Paldies

Kad mīlestība īsta, tad ietiepība un egoisms paiet otrā plānā.
Puisis nepiekrita, viņam bija iemesls gan vecāki, gan labs darbs, gan savs īpašums. Ar laiku izšķīrāmies. Pagāja divi gadi līdz viņš ar citu meiteni pārcēlās uz pierīgu Vairs netraucēja ne vecāki, ne bizness, nekas.

Tādi stāsti ir klasika, par dažādām tēmām. Ja mīlētu draugs tevi- būtu gatavs kompromisam. Arī cīņā māte vs draudzene, uzvarētu draudzene.
17.04.2019 09:08 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Nē nu man jau patīk, kā te meitenes, kas pašas aizprecējušās uz ārzemēm, māca "šķiries, Tev nepiedāvā kompromisu"
Grāmatveža licenci, ja nemaldos, varēs dabūt arī ar kursiem - vnk jāspēj nokārtot. Maksās 40 vai 50 €, ja nemaldos. Viens no amatiem, kur nav obligāti jābūt uz vietas, īpaši, ja tie nav nekādi lielie uzņēmumi, bet ārpakalpojums.
Negribēšana dzīvot Rīgas dzīvoklī, lai pamestu savu māju (pieņemu, ka laukos) ir vairāk kā saprotama. Tukums? Nu arī gan jau ka nepirksiet uzreiz māju...
17.04.2019 09:19 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
No otras puses saprotu, ka mīlestība ir mīlestība un gribas piekāpties un darīt visu lai to saglabātu.

Un kur te mīlestiba no puiša puses? Kaut ka vispār neizklausās ka tād būtu un viņš censtos ko saglābt ar šo meiteni, cenšas un mīl te tikai viena puse.
Man bija līdzīga pieredze - es vienā pilsētā, puisis otrā, vēlējos dzīvot trešā pilsētā Rīgā, jo labas darba un studiju iespējas. Puisis nepiekrita, viņam bija iemesls gan vecāki, gan labs darbs, gan savs īpašums. Ar laiku izšķīrāmies. Pagāja divi gadi līdz viņš ar citu meiteni pārcēlās uz pierīgu Vairs netraucēja ne vecāki, ne bizness, nekas.

Te jāpiekrīt viedā minka, tā pat ir ar tiem kas negrib precēties utt, stāsta visādas atrunas, bet tad satiek citu, kuru ir gatavi gan aprecēt gan bērnus taisīt gan pārvākties kaut uz citu pasaules malu. Nu tā notiek...
Autores gadījumā esmu gatava likt likmes ka tur nekas nesanāks :-D
17.04.2019 09:26 |

Reitings 29
Autores gadījumā esmu gatava likt likmes ka tur nekas nesanāks

Man būtu jāpriecājas? :D
Un vispār tik jauki :D
17.04.2019 09:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Nē nu man jau patīk, kā te meitenes, kas pašas aizprecējušās uz ārzemēm, māca "šķiries, Tev nepiedāvā kompromisu"

Esmu arī tālu aizprecejusies. Bet manā gadījumā es varēju nestrādāt.. šo opciju izmantoju vairākus gadus lidz atradu piemērotu darbiņu (l)
17.04.2019 09:39 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Nu piedod, bet es ticu ka tu vari atrast labāku un tādu kurš tevi mīlēs daudz vairāk :)
17.04.2019 09:40 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Man arī bija attāluma attiecības, tikai attālumi mazliet lielāki- Rīga- Viļņa. Es pat biju gatava pārcelties uz Viļņu, meklēju darbu esot šeit Rīgā (bez darba nekādā gadījumā nekur nepārceltos). Kad atradās viens sludinājums Viļņā ideāli piemērots man, teicu draugam, ka sūtīšu savu CV. Un viņš tāds- vai man kur vajag steigties un tādā garā. Tad arī sapratu, ka viņam ir labi tā, kā ir, un patiesībā tā kopdzīve ir vajadzīga tikai man. Tad arī pārtraucu attiecības, jo nākotnes perspektīvas es tur vairs neredzēju, un turpināt, kā bija, vairs nevēlējos.
17.04.2019 09:42 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Autore, pirmīt tev jau jautāja šo - kā ir ar ciemošanos vienam pie otra? Cik bieži tas notiek un kurš pie kura brauc? Jebšu kāds ir procentuālais sadalījums tam, cik bieži tu pie viņa un cik bieži viņš pie tevis? Un kā jūs abi iniciējat ciemošanos?
17.04.2019 09:58 |

Reitings 29
Man arī bija attāluma attiecības, tikai attālumi mazliet lielāki- Rīga- Viļņa. Es pat biju gatava pārcelties uz Viļņu, meklēju darbu esot šeit Rīgā (bez darba nekādā gadījumā nekur nepārceltos). Kad atradās viens sludinājums Viļņā ideāli piemērots man, teicu draugam, ka sūtīšu savu CV. Un viņš tāds- vai man kur vajag steigties un tādā garā. Tad arī sapratu, ka viņam ir labi tā, kā ir, un patiesībā tā kopdzīve ir vajadzīga tikai man. Tad arī pārtraucu attiecības, jo nākotnes perspektīvas es tur vairs neredzēju, un turpināt, kā bija, vairs nevēlējos.

Nu man īsti nav tā problēma. Viņš atbalsta ka skatos darbu viņa pilsētā, bet viņam nepatīk tā doma ka kaut kur baigi ārpus, piemēram stundas attālumā. Pieņemu ka no tā varianta ka tad vajag vai nu otru mašīnu, kas jau ir dārgs pasākums, vai viņam būs jābraukā.
17.04.2019 10:01 |

Reitings 615
Reģ: 20.10.2009
Kad Tu pārceltos uz viņa pilsētu Tev būtu jādzīvo kopā ar viņu un viņa mammu?
Izskatās, ka tiešām nevēlas kopdzīvi. Nerēķinās ar Tevi un nedomā, ka arī Tava dzīve izmainītos.
17.04.2019 10:06 |

Reitings 29
Kad Tu pārceltos uz viņa pilsētu Tev būtu jādzīvo kopā ar viņu un viņa mammu?

Nē, par to es viņam teicu ka tā nenotiks. Viņš zin ka es tur nejūtos kā mājās, lai gan tur ir viss labi, bet nav savas vietas sajūtas. Un saprotot arī.
17.04.2019 10:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits