Akropole

10 gadi
Reitings 1664
Reģ: 31.01.2015
Nu, dāmas, kad grasāties apmeklēt un ko vēl nebijušu atklāt? :-D :-D
"Special cilvēki" jau šodien tika apskatīties. Maijas Armaņevas instagram story neliels ieskats, Dvinska arī bija;-)
Šis laikam varētu būt līdzīgs gadījums kā ar Ikea- ka sākumā labāk nerādīties, jo cilvēki plūdīs aumaļām
04.04.2019 00:11 |

Reitings 224
Reģ: 20.10.2015
Jā, man arī uzreiz patīk tas - Tu nepiekrīti manam viedoklim? Tad esi stulba kolhozniece! :-D
Un par rūpnīcām - nu, redz, jāraugās kāda taptu. Ja gaļas vai piena kombināts, kas apkārtējai videi un cilvēkiem nes tikai negatīvas lietas, tač jā, nafig. Bet mūsdienu ražotne varbūt dažādas - vairot Latvijā bez atkritumu dzīves veidu, plastmasu, kas ātrāk vai vairāk pārstrādājas. Nu par ko tādu es domāju.
Protams, neko vairs tas neizmainīs, un veikals būs, bet tāds jau ir forums, lai izteikti savu viedokli - un ja es pasaku, ka man nevisai patīk, tas nenozīmē, ka uzreiz vajag apdirst. :-D
Viena meitene nokomentāja - nu tad pašas celiet rūpjīcas, gudrītis!
Ok, iedod man 180milj un būs :-D atvičaju - būtu man nauda, tiešām uzceltu.
04.04.2019 13:20 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es esmu priecīga par akropoli. Zinu, ka būs daudz foršas izklaides vietas plus kaut kāds labu labais kino. Šodien gan iet netaisos, bet doma bija, atzīšos.
04.04.2019 13:22 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
ka nu tas nebija tik šausmīgi nepieciešams. Un ja varētu to naudu iztērēt citādāk Latvijā, tad varētu izdomāt foršākus scenārijus
Cilvēks var aizbraukt no laukiem, bet lauki no cilvēka- nekad. :D Latvijā lielākā teritorijas daļa ir ganību pļavas, meži, mazpilsētas, viensētas. Lauki ar vienu Narvessen izmēra būdiņu, kas strādā dažas stundas dienā 5 km rādiuss ir normāla parādība. Tur ar koncentrējas visi pilsētu heiteri- elpo svaigu gaisu, audzē eko pārtiku un neražo atkritumus. Vismaz vienu pilsētu tā kā varētu Latvijā bez ganībām un cūku fermām, ne? Tevi taču netur Rīgā- ir taču tik daudz skaistu ainavu kur dzīvot.
04.04.2019 13:43 |

Reitings 70
Reģ: 19.04.2018
Mani ar varu nedzen, man ir no sirds žēl, kas notiek ar latviešu amatniekiem, kam ir zelta rokas, tā vietā mēs pērkam ārzemju preces.

Bet cik maksā amatnieka kumode un cik maksā ikea kumode? Ne jau visi aiz lielas "rocības" savus mājokļus iekārto ar ikea mēbelēm. Man pagaidām arī ir daudz ikea mēbeļu, jo pārvācoties nebūs žēl, ja kaut kas sabojāsies, kā tas notika ar amatnieka sarkankoka ēdamgaldu, jā dabūju kompensāciju no pārvākšanās kompānijas, BET tas pat man rada zināmas grūtības to galdu salabot. Tieši tas pats ar apģērbu, labprāt atbalstītu latviešu modes māksliniekus, bet...
04.04.2019 13:45 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Kāds ir ieguldījums valsts attīstībā tirgojot ārzemju preces?

Hmm, jaunas darba vietas, no kurām tiek maksāti nodokļi valsts budžetā.
PvN no precēm, kas tiek nopirktas.
Turpināt...?
Par nosaukumu - uzņēmums ir lietuviešu, Lietuvā ir Akropolis, Latvijā nosaukums latviskots un Akropolis kļuvis par Akropole. Neko sliktu tur nesaskatu, pat pozitīvi, ka ir latviskojuši.
Ja nebūtu pirktspējas, tad neviens te neko tādu nebūvētu.
04.04.2019 13:45 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Dodu priekšroku tādam modelim-gribi mēbeles, tad aizej un pasūti pēc sev vēlama dizaina, materiāla un izmēriem, tad pats arī ar apģērbu. Latvieši ir ļoti talantīgi uz tādām lietām.:)
04.04.2019 13:46 |

Reitings 741
Ja man iedotu startkapitālu, uzbūvētu lielveikalu "Ražots Latvijā".
04.04.2019 13:48 |

Reitings 70
Reģ: 19.04.2018

ir tak tādi veikali, cits bankrotē, citos iepērkas tikai ārzemnieki. Tas mums laikam, no pāgātnes, ka visu vajag importa :-D
04.04.2019 13:50 |

Reitings 842
man ir no sirds žēl, kas notiek ar latviešu amatniekiem, kam ir zelta rokas, tā vietā mēs pērkam ārzemju preces.
Nu sorry, ja Latvijas amatnieka koka dēlītis maksā 100 eur, tad nevajag brīnīties, ka tiek pirkti Ķīnas dēlīši par 10 eur. Cilvēki nevar atļauties tērēt simtus lietām, ko var nopirkt par desmitiem.
Kas attiecas uz Latvijas amatnieku apģērbu - ir tikai pāris zīmoli, kuru apģērbu es labprāt nopērku vai nopirktu, pārējie - kā no kolhoza.

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Jā,jā, tikai kad tiešām kāds grib celt ražotni/rūpnīcu tā apkārtējie mūžīgi klaigā un vāc parakstus pret to. Kaut kāda interesanta loģika - davai būvējiet Latvijā ražotnes, bet ne manā apkārtnē. Lai kā man riebtos lielveikali, tomēr nevar noliegt, ka tā pati Akropole arī nodrošina diezgan daudz darbavietu, iespējams, ka vairāk nekā kāda automatizētā ražotne, ko varēja vietā uzbūvēt. Jo mūsdienās gudri domājoši uzņēmumi maksimāli cenšas automatizēt ražošanu, ir pat ražotnes, kur uz visu lielo cehu ir tikai pāris cilvēki, kas uzrauga procesu. Visas bļāvējas ar kolhoza domāšanu droši var taisīt uzņēmumus, ņemt kredītus un būvēt savas rūpnīcas nevis tikai gaidīt uz citiem. Akropoles būvniecībai arī starp citu, cik zinu, tika ņemts kredīts.

Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Nodrošina tās darbavietas jā bet vai Latvijā ir tik daudz cilvēku, kas grib sēdēt maxima vai kurpju veikalā aiz kases? Tā jau pilni sludinājumi, ka visur vajag krāvējus un pārdevējas. Baigā jēga no tām darba vietām ja tur mazās algas. Rūpnīca arī maz maksātu, tas gan bet vismaz varētu attīstīt kaut kādu ražošanu Latvijā.
04.04.2019 13:53 |

Reitings 842
Sen jau tādi pastāv. Sauc - Rimi Klēts, Kalnciema ielas tirgus, Ogres Pērle, Ādažu Pērle, Maaja (ja pareizi atceros), Idille, gadatirgi Brīvdabas muzejā, tirdziņi visā Latvijā u.c.
04.04.2019 13:54 |

Reitings 511
Un jā, Notte droši vari visu pirkt pie amatniekiem, priecājos ka tev ir tik labi ienākumi maksāt nereālas summas par ikdienas priekšmetiem. Lielākā daļa iedzīvotāju gribēdami nevarētu atļauties pirkt visu pie amatniekiem. Turklāt, teikšu kā ir, lielākā daļa to darinājumu ir skaisti, bet nepraktiski. Tā jau forši, bet es tiešām negribētu iekārtot visu māju ar amatnieku darinājumiem, kur būtu visu laiku jābaidās vai ne sabojāju nenormāli dārgo galdu vai plauktu. Un kā jau viena meitene teica, ka ja visi pirktu, tad tas būtu jau meinstrīms. Par vietējo apģērbu vispār neizteikšos, reti ko no tām parpalām vilktu virsū.
04.04.2019 13:56 |

Reitings 511
Gamergril - un cik cilvēki grib strādāt cehā par līdzīgu algu kā Maximā, kur bieži vien darbiniekiem pat netiek nodrošināta iespēja cilvēcīgos apstākļos nokārtot dabiskās vajadzības/ziepes/iespēja uzsildīt līdzpaņemtās pusdienas? Protams, jaunākās ražotnēs mazliet skaistāk un patīkamāk, bet tas nemaina faktu, ka mūsdienās daudz kur ir diezgan pabēdīgi ar šito. Neesmu redzējusi nevienu veikalu tirdzniecības centrā kas aizvēries darbinieku trūkuma dēļ.
04.04.2019 14:01 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Notte
Es nepazīstu nevienu, kurš var atļauties bērniem pirkt trikotāžas kleitiņas par 50-60eur, sev kleitas pa 100-200eur, utt.
Es ne visi cilvēki ir lupatnieki- daudziem drēbe ir tikai drēbe- vienalga vai Bangladešā vai Latvijā ražota. Tāpat ar mēbelēm- skapis ir lai glabātu lietas un galds- lai noliktu šķīvi. Ja vietējie ir konkurētnespējīgi (cena neatbilst kvalitātei, t.i., neatmaksājas investīcijas nekad), tad jānodarbojas ar biznesu, kurā spēj konkurēt. Tirgus ekonomikā aiz,žēluma neviens neiepērkas. Patriotisms izpaužas brīdī, kad cilvēks izvēlas LV pie līdzīgām cenām (piens, jogurts, utt).
04.04.2019 14:02 |

Reitings 741
Miegalāci, kas ir tās lietas, bez kurām nevar iztikt? Ar prieku lietoju sava vectētiņa pirms 30 gadiem taisīto koka dēlīti, vecmāmiņas priekšautu un vecus šķīvīšus! Un drēbes? Vai mums vajag atvērt arī C&A un primark, lai nopirktu lietas, kas pēc 2 mazgāšanas reizēm izjūk?
04.04.2019 14:02 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Ar prieku lietoju sava vectētiņa pirms 30 gadiem taisīto koka dēlīti, vecmāmiņas priekšautu un vecus šķīvīšus!

Ir forši, ka ģimenes spēj nodot lietas nākamajām paaudzēm. Bet, vai Tu runā par virtuves dēlīti, uz kura 30 gadus ir griezti visdažādākie pārtikas produkti, t. sk. gaļa...?
04.04.2019 14:04 |

Reitings 44
Reģ: 24.02.2019
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
04.04.2019 14:05 |

Reitings 741
Viedā minka, es saprotu Tavu "cepienu" par bērnu drēbēm, piemēram. Es pati kādreiz "sēdēju tavā laivā". Var taču apmainīties ar citiem vecākiem, pirkt drēbītes second hand. Es biju jaunākais bērns no četriem, kaut kā izdzīvoju, nēsājot tās pašas 3 bērnu iepriekš valkātās drēbītes.
04.04.2019 14:06 |

Reitings 842
Lietot dēlīti 30 gadus, apmainīties ar drēbēm, vecais vecāsmātes priekšauts, hmm, un kur tajā visā ražošana, pirkšana-pārdošana? Tu domā, ka tas amatnieks spēs izdzīvot ar vienu nopirktu dēlīti gada laikā? Amatniecība mūsdienās nav nekāds ienesīgais bizness - nevienam, jo:
1. Strādā tikai viens cilvēks.
2. Maksā nodokļus neregulāri (ja vispār maksā)
3. Peļņa maza
4. Piedāvājums vājš.
04.04.2019 14:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits