Ceļojums - cik bieži?

Reitings 97
Reģ: 22.04.2014
Cosmo,dāmas,cik bieži jums sanāk ceļot?
Kā plānojat ceļojumus?Atliekat naudu ik mēnesi vai pēdējā brīdī visu summu?
Iepriekš plānojat ko apskatatīt un ko darīt sīki un smalki vai dodaties uz dullo?
02.03.2019 10:13 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
bonjour, tā pēkšņi atceļot, ko izmantojāt kā alternatīvu naktsmītni?
02.03.2019 18:04 |

Reitings 477
Reģ: 03.09.2016
Scandinavian, jautājums gan nebija man, bet atbildēšu. Airbnb patiesība ir ļoti labs klientu serviss, man vienreiz bija problēmas ar saimnieku un airbnb bija gatavi man pāris stundu laika sameklēt citu mītni.
02.03.2019 18:33 |

Reitings 70
Reģ: 19.04.2018
tā pēkšņi atceļot, ko izmantojāt kā alternatīvu naktsmītni?

Sievietei bija arī studio dzīvoklis ko mums piedāvāt, sliktākā rajonā, mazāks, lētāks, bet bija, tad palikām tur. Līdz šīm nekad nebija problēmu ar airbnb, bet šī pieredze nebija jauka. Māja bija ļoti neomulīga, ar ko es varēju samierināties, BET, man ir 2 bērni un atvērtus elektrovadus es nespēju pieļaut...
Vienreiz noīrējām caur airbnb dzīvokli Itālijā, jau problēmas sākās tad, kad mūs negribēja laist iekšā, jo bijām ieradušies pēc 22:00, kas nekur nebija minēts. Tad ejot prom bija jāatstāj kaut kāda nauda par uzkopšanu un vēl kaut ko.... tādēļ, turpmāk izvēlos tikai viesnīcas, jo tur nāc kad gribi, maksā par savu numuriņu un nekādas apslēptās maksas, jo toreiz mums nemaz nebija skaidras naudas, vīrs gāja kaut kur izņemt, nebija tik cik vajadzēja un atstāja krietni vairāk.
02.03.2019 18:41 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Bieži īrēju apartamentus airbnb, vienmēr lasu atsauksmes. Ja atsauksmju nav, tādā vietā nepalikšu. Problēmu nekad nav bijušu.
Ceļoju vairākas reizes gadā, pārsvarā pa Eiropu.
02.03.2019 18:52 |

Patīk
Reitings 4100
Reģ: 09.08.2016
sus
Bali nav būts. Pastāsti vēl sīkāk, lūdzu. :-)
Ņēmi caur aģentūru vai pati plāni? No kāda cipara sanāca šķirties? Kādas cenas restorānos? Un man ļoti interesē masāžas, to kvalitāte un cena. :)
Kāda gaisa temp bija oktobrī? Es, atšķirībā, no vīra neciešu bezdievīgu karstumu. :-/:-D
02.03.2019 19:40 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Apmēram 3 reiz gadā uz tālākām ārzemēm, neieskaitot kaimiņu Igauniju, kur dodamies visai bieži uz spa un šma. Tā jau vairākus gadus iekritis, ka dodamies ceļojumā uz manu dzimšanas dienu, kas ir aprīlis, pēc tam augusta beigas, kas ir mana un mana mīļotā vārda diena, un tad atkal ziema - novembris vai janvāris, citreiz februāris.
Agrāk gandrīz vienmēr pirku biļetes tikai scyscanner. Man patika tā opcija, ka nav jāvada konkrēti datumi vai konkrēts galamērķis. Vienkārši jāieklikšķina whole month vai cheapest month un galamērķī everywhere. Uzreiz izmet izdevīgāko no avio kompānijām, piedāvā salīdzināt cenas. Man tas ļoti patika, jo nav darbā jābūt katru dienu, varu strādāt no datora un pēc vēlēšanās izlidot kaut nākamajā dienā. Un tomēr nav jau arī tik rožaini. Ok, divatā aizlidot no Rīgas pa taisno uz Milānu uz 3 naktīm turp un atpakaļ par 200€ ir reāli un, protams, šķiet diezgan izdevīgi. Bet ja rēķina klāt viesnīcas, transporta, ēšanas izdevumus, apskates objektu biļetes, vakara vīnošanu bārā, ikdienā iegādātus sīkumus un visu pārējo, tie it kā nieka 200€ par biļetēm uz diviem cilvēkiem uzmilst reiz pieci. Labāk tad piekrāt, nopirkt dārgāku ceļojumu, no kura būs lielāks gandarījums, jo skaidrs, ka nauda jau tāpat iziet. Es arī neesmu hosteļu, couch searfing un uz ielas nopērkamo sendviču cilvēks. Ceļojumos man patīk neskaitīt naudiņas (l)
02.03.2019 19:52 |

Patīk
Reitings 4100
Man personīgi AirBnb nepatīk. Ļoti reti,kad izmantojam apartamentus. Labāk patīk viesnīcās, kur var ierasties, kad grib, vienmēr kāds ir recepcijā un jautāt,ja kas nepieciešams.
Vienu reizi rezervējām caur AirBnb Ņujorkā, cena bija kādi 1000 eur. Pirmo nakti palikām, bija tik neomulīga sajūta, durvis no iekšpuses aizslēgt nevarēja, visu laiku bija bail,ka kāds neienāk, jo varēja dzirdēt soļus, kas dipināja uz kādu no blakus dzīvokļiem. Pēc negulētās nakts rezervējām viesnīcu Manhettenā un palikām tur. Ļoti žēl par vējā izmestiem 1000 eiro, bet nu neko. :-D Atmaksāt man jau neatmaksās tāpēc,ka man tur neomulīgi un bail no katra soļa. :-D:-D
02.03.2019 19:56 |

Reitings 689
Man personīgi AirBnb nepatīk. Ļoti reti,kad izmantojam apartamentus. Labāk patīk viesnīcās, kur var ierasties, kad grib, vienmēr kāds ir recepcijā un jautāt,ja kas nepieciešams.

+++
02.03.2019 20:02 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Jāsaka godīgi, kopš ir bērni, ceļošana ir daudz retāka. Vienkārši nepaliek tik daudz liekas naudas, lai atvēlētu ceļošanai. Pēdējā reize bija pirms mazliet vairāk kā gada, kad otrs bērns bija puncī, bet pirmais gana liels, lai atstātu uz nedēļu. Neesmu no tiem, kam baigi gribas ceļot ar bērniem, jo ja maksāju baigo naudu, tad arī gribu baigo atpūtu :-D Ceļojusi esmu tikai pa Eiropu. Uz Āziju galīgi nevelk. Uz ASV gribētos, bet ne Ņujorku. Jap, nepopulāri, bet Ņujorka galīgi nav manā topā, man vispār nepatīk lielpilsētas. Vislabāk patīk noīrēt mašīnu un braukt roadtripā, paliekot katru nakti citur. Vai divas naktis vienā vietā. Tā bija pēdējā ceļojumā, un man baigi patika.
02.03.2019 20:59 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Gada laikā sanāk daži mazi ceļojumi valsts (Kanāda) ietvaros - tuvāki un tālāki. Gan ar lidmašīnu, gan ar mašīnu. Bieži vien diezgan spontāni, naudu iepriekš nekrājam. Kaut kādi tālāki - ārzemju - ceļojumi tiek laicīgi plānoti, iekrāta kaut kāda naudas summa, saplānots maršruts, un sanāk reizi 1 vai 2 gados.
02.03.2019 21:00 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nēsmu nekāda eksotisko vai tāli valstu ceļotāja. Uzskatu, ka pat Eiropu grūti vienas dzīves laikākā apskatīt un iedziļināties dažādu valstu kultūrā un tās mantojumā ir grūti. Šobrīd jau vairākus gadus braucu uz Itāliju 1-2x gadā - parīk un kārtu reizi redzu un uzzinu ko jaunu.
Ceļojam pārsvarā ar auto. Šī gada plānā ietilps Roma 2-3 dienas un pārējās 2-3 ned. pa Itāliju. Ir gadiem apzinātas vietas un salikti sprauduļi - kā iedvesma un ceļš rādīs tā brauksim. Viesnīcas un muzeju biļetes nekad nepērkam uz jonkrētiem datumiem, jo plānu var mainīties.
Šogad ir iecerēti braucieni uz Horvātiju un Budapeštu.
Būs laiks aizbrauksim ... viss ir atkarîgs no darbiem.
02.03.2019 21:28 |

Reitings 10509
Dēlam šogad Ieplānota Londonas iepazīšana - bez vecākiem.
02.03.2019 21:31 |

Reitings 10509
Un pirmais lidojums dzīvē .
02.03.2019 21:31 |

10 gadi
Reitings 218
Reģ: 14.01.2012
Pagājušogad sanāca aizbraukt 2 ceļojumos, šogad būs 1. Varbūt varat ieteikt kādas foršas vietas Kiprā?
Un par Airbnb man ir pārsvarā tikai pozitīvas atsauksmes. Vienīgi viens itālis man bija ielicis negatīvu atsauksmi par to, ka rīta steigā nebiju nomazgājusi traukus (krūzi un šķīvi). :-D
02.03.2019 21:50 |

Reitings 689
Vienīgi viens itālis man bija ielicis negatīvu atsauksmi par to, ka rīta steigā nebiju nomazgājusi traukus (krūzi un šķīvi).

Manai draudzenei itālis piesēja to, ka viņa esot izmētājusi lietotus prezervatīvus aiz gultas, kaut gan tie noteikti nebija viņas mīlas prieku atribūti, jo viņa ceļojumā devās kopā ar mammu. Zinu arī stāstu, ka reiz no ledusskapja pazuda kūpināta vista, un tika vainoti neīstie dzīvokļa istabas īrētāji. :-D Tāpēc man patīk palikt viesnīcās, ir gadījies izliet sarkanvīnu uz palagiem, bet pati uzreiz pateicu, un personāls to uztvēra ar sapratni. Viesnīcās apkopējas noteikti necels traci par nenomazgātām glāzēm vai aiz gultas aizkritušu prezi. Cita sajūta, nekā dzīvot sveša cilvēka namā. Bet, ja ceļo kopā ar bērniem, tad protams, izdevīgāk sanāk vairāku dienu ceļojumā īrēt dzīvokli, kur ir vairākas guļamistabas, kā arī ir iespēja gatavot. Piemēram, Spānijā iepazinos ar mammu un tēti, kuri no Holandes ceļoja kopā ar 4 pusaudžu bērniem. Seši cilvēki, nu skaidrs, ka izdevīgāk būs īrēts dzivoklis, nekā vismaz 3 numuriņi viesnīcā uz vairākām naktīm, un visas brokastis, vēlās vakariņas ārpus mājas. Tāpat jau viņi netaupīja uz apskates objektu biļetēm, kas bija jāmaksā no personas.
02.03.2019 22:14 |

Reitings 34
Reģ: 02.05.2015
Par Bali - nu, ēdienreize, ja izmaksā max 4 eiro uz abiem, tad bijām pieēdušies līdz nemaņai :-D
Mes gan nenovaktējām super izdevīgu lidojumu, tāpēc lidojums uz 2iem izmaksāja nepilnus 1200 eiro, bet viss pārējais (viesnīcas, ēšana, transports utt.) uz 2.5 nedēļām aizgāja uz max 500 eiro. Ja interesē sīkāk (viesnīcas, apskates utt ), raksti privāti - es biju baigi saplānojusi ceļojumu :-) visu darīju un meklēju pati.8-)
02.03.2019 23:29 |

Patīk
Reitings 4100
sus, uzrakstīšu Tev privāti. :)
03.03.2019 10:30 |

Reitings 1060
Reģ: 13.07.2015
Gribētu dzirdēt stāstu no kādas,kas bijusi Taizemē ;-) kā braucāt,,kur bijāt,kur pirkāt,cik iztērējāt ;-)
03.03.2019 11:18 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Agrāk bija 2x gadā (un vēl 1-2x uz LV), patika pašai visu sīki izplānot, viesnīcu, ekskursijas, vietas, ko apskatīt, kur aiziet, aizbraukt... tagad gaidam, kad bēbis nedaudz paaugsies, lai var atsākt
03.03.2019 11:40 |

Reitings 279
Reģ: 23.04.2014
Jūs gan visas tik bieži celojat, laimīgās :) Man nesanāk biežāk kā reizi kādos 3 gados... Ļoti gribētos biežāk. Ja nebūtu darba komandējumu, vispār nojūgtos :D
03.03.2019 11:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits