Pēdējā laikā ir stipri mainījušies mani ēšanas paradumi un es gribētu teikt, ka arī izpratne par ēdienu. Man gan bija diezgan daudz lieka svara. Varētu pastāstīt sīkāk un tā, bet nezinu, kas šo forumu lasa, bet zinu, ka daudzi :-D Nu pat Kivičs lasa un posto FB :-D
Tātad īsumā es sāku ēst veselīgi - smūtīji, auzu pārslu putra, salāti, zupas un soli pa solim no manas ēdienkartes pazuda gaļa un es to nebiju pamanījusi. Jau agrāk gaļu maz lietoju, bet tagad atskārtu, ka neēdu nedēļām ilgi un nesen noskatījos arī divas filmas "Food Matters" un "What we eat matters", tad nu domāju viss! Es vairs gaļu neēdīšu. Bet nezinu kā būs piemēram Jāņos, kad visi ēdīs šašļiku vai grillēs desiņas. Domāju, ka no sākuma daudziem tāda doma ir un gribētu varbūt uzzināt kā citiem gājis kļūstot par veģetārieti. Cik saprotu tur nav tā, ka mēģina padsmit reizes, ja ir mainījusies tā izpratne, tad tā ir mainījusies vai tomēr ir zināmi veģetārieši, kas atkal sākuši ēst gaļu vai apēd piemēram 1-2x pusgadā?
Un kāpēc citās diskusijās cilvēki ir komentējuši, ka ja neēd gaļu, tad regulāri jāpārbauda analīzes, ka problēmas ar dzelzi (anēmija), man bija zems dzelzs 9 gadus atpakaļ, tad sāku ēst hemoglobīnu un granātābolus un dabūju normu, bet gaļu es ēdu :D
Tad piemin proteīnu (ja godīgi es nezinu, ko tas nozīmē)
Gribas pajautāt tikai vai tie cilvēki, kas tik ļoti aizstāv gaļu un uzskata veģetāriešus par kaut kādiem jocīgajiem, zina arī to, ka dzīvniekiem baro antibiotikas, lai samazinātu infekcijslimības un hormonus, lai ātrāk aug? Bet nu tas tā, neapvainojieties neviens, es vienkārši vēlos dzirdēt kādus ieteikumus (gan jau cosmo troļļi ieteiks man pārtikt no gaisa) :-D