Anketa ir tendencioza. Autores ir izdomājušas, ka internetveikali ir labāki un visa anketa balstās uz to. Ja interesē viedoklis, vajag atstāt vismaz vienu vietu, kur izteikt viedokli brīvā formā.
Piemēram, man nebija iespēja izteikt, kas mani neapmierina.
1. Internetveikalam ir piegāde. Ja es gribu uzcept tagad vistu, tad varu uzvilkt drēbes, aiziet uz veikalu un pēc 10 minūtēm man uz pannas čurkstēs gaļa. Ja es pasūtu internetā, tad ir divi varianti:
a) man piegādās kurjers, kurš man būs jāgaida (stundas vai dienas) un kurš nekad neieradīsies precīzi- pusstundu vai stundu man būs "jādežūrē" pie durvīm- ne kaut kur izskriet no mājas, ne vannā vai dušā ieiet, utml.
b) piegādās pakomātā, bet preci būs jāgaida 2-3 dienas.
2. Internetveikalā es neredzu reālo preces bildi- ir attēls. Zinām taču, ka veikalā mēdz būt bojāti, sakaltuši, iepelējuši dārzeņi/augļi vai pretēji- zaļi/negatavi, dzeltenzaļa gaļa, pārtikas produkti ar nākamās dienas derīguma termiņu. Iepērkoties fiziskā veikalā es apskatos visus stendus un grozā nonāk tas, kas izskatās vissvaigākais, pat ja pirms veikala apmeklējuma biju plānojusi pirkt kaut ko citu, kas veikalā neizskatās svaigs. Internetā tādas iespējas nav. Ja es pasūtīšu avokado, neviens nečamdīs, vai tas ir gatavs vai negatavs vai bojāties sācis. Ja es pasūtīšu gaļu man atvedīs iedzeltenos vistu stilbiņus (kurus gribēju) nevis blakus esošo svaigi rozā fileju (ko es bitu pirkusi, redzot, cik bēdīgi izskatās stilbiņi). Tas pats ar maizi- neviens nepētīs derīguma termiņus. Es izvēlos svaigāko, mīkstāko starp dažiem iecienītākajiem zīmoliem.
3. Piegādes maksa. Veikalā es varu nopirkt maizi un tomātu. Internetveikalā man var nākties nopirkt vēl kaut ko 20eur vērtībā, lai nebūtu jāmaksā piegāde. Tas nav ērti.
4. Nereti vienā veikalā nav viss, ko vēlos. Es varu aiziet uz vienu veikalu un pa ceļam ieskriet citos. Internetā man par katru veikalu jāmaksā piegāde. Vai māja jāpārvērš par noliktavu katru reizi iepērkoties uz 20+ eur.
5. Man patiktu, ja būtu viens liels pārtikas internetveikals, kur apvienotos visi- Sky, Stockman, Maxima, Rimi, Biotēka, Dabas stacija, Vomfass, Gemoss, utt. Tad tas būtu ērts veikals. Svaigās preces (augļi, dārzeņi, gaļa, zivis) nepirktu, bet visu pārējo- labprāt, jo nav ērti izbraukāt uz visiem.