Barošana ar krūti vai bez?

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Kā Jūs barojāt savu mazuli? Ar krūti? Vai piena maisījumiem?
Cik ātri beidzāt barot ar krūti?
Kā iesakāt darīt lai mazāk krūtis zaudētu formu? JŪSU PIEREDZE, REDZĒTAIS
*
Citi iesaka vispār nebarot ar krūti. Bet atkal saite ar mazo tad nav tik ļoti (tā viszmaz runā).
Citur lasu ka nevar strauji tā pabeigt bērnu barot ar krūti, ka tas arī slikti krūtīm. Ka vaig pakāpeniski lai samazinās piens krūtīs.
*
INTRESĒ KĀ JŪS PAŠAS ESAT DARIJUŠAS UN KO DARĪTU SAVĀDĀK!?
24.01.2019 02:15 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man gan nav bērnu, bet, ja bērns ir vesels un paēdis arī ar maisījumu... kāpēc tad visām varītēm ir jāuzstāj, ka jādod mātes piens? Un kāpēc māte arī at this point nevar būt mazliet egoiste, ja ir atradusi alternatīvu un bebis ir vesels? Mani mamma nebaroja (nevarēja), esmu pilnīgi vesela ar labu imūnsistēmu (šogad gan mazliet sašķobījusies, bet domāju, ka nav korelācijas starp to, ka mamma nebaroja ar krūti un šogad saslimu).
24.01.2019 20:35 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Es gan neesmu pret maisījumu, bet mātes piens tāpat ir pats labākais bērnam, un tad jautājums, kāpēc tad dot maisījumu, ja var savu pienu? Ja vinš pietiek un ir speciāli saražojies priekš barošanas. Man škiet, ka ja izlemj par labu bērnam, tad nu pabarot kaut pāris mēnešus nebūtu nekāds mega slogs, ja esi gatavs mazulim. Esmu lasījusi, ka praktiski visas sievietes ir spējīgas barot, tas ir tā dabā iekārtots, loti minimāls procents nespēj, parasti pie vainas ir nepareiza pieeja vai nevēlēšanās, bet tiek attaisnots zem visa cita. Atkārtošos, ka nenosodu nevienu. Arī man dzemdību namā škita, ka būs jābaro ar maisījumu, bērns neēda, nenēma krūti labi, devu klāt maisījumu, tad daktera uzmundrināta atradu ideālu pozu un viss aizgāja kā vajag, bet divas dienas likās, ka nu esmu no tām, kuras nevarēs. Pēc tam man iepatikās, sapratu cik tas tomēr ir ērti un atslaucot arī ēda, tā, ka no mājas tiku kad vajadzēja.:-)
24.01.2019 20:43 |

Reitings 1937
P.s krūts dod imunitāti gan, protams visi bērni slimo, bet krūts tāpat pabalsta to pasākumu uz labo pusi.
24.01.2019 20:45 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
smu lasījusi, ka praktiski visas sievietes ir spējīgas barot, tas ir tā dabā iekārtots, loti minimāls procents nespēj, parasti pie vainas ir nepareiza pieeja vai nevēlēšanās, bet tiek attaisnots zem visa cita.

Tieši šī ir tā informācija, no kuras parādās nosodījums, lielā neizpratne un spiediens!
24.01.2019 21:19 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Dod uz labo pusi arī tad, ja māte vienkārši briesmīgi ēd? Vai liekas, ka ēd labi un dzīvo veselīgi, bet patiesībā tā nav? Beeet atkal, ja ir šie maisījumi un bērni izaug veseli un laimīgi arī ar maisījumu un sieviete tiešām kaut kādu iemeslu dēļ ne tikai nevar, bet varbūt tiešām negrib.. kāpēc tas ir jānosoda? Nezinu...
24.01.2019 21:21 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Kad piedzims bērns pašsaprotami gribās dot to visvislabako.
Nezinu par citiem, bet man tā noteikti bija.
To ko es novēroju bija Uk. Jau esot dzemdību namā ārsti piedāvā izvēlēties no 3 veidu maisījumiem, tad kad es esmu par krūtsbarošanu un, tad kad devu krūti, piedāvā, lai “atvieglotu” man barošanu.
Varbūt tas atkarīgs no dzemdību nama? Man UK bija tieši pretēja pieredze - krūtsbarośana tika, var teikt, ļoti aktīvi reklamēta, uz palātu nāca pat speciāla krūtsbarošanas trenere, kura pat gribēja, lai es paliekot vēl vienu nakti, jo viņai likās, ka es neesot pietiekoši droša šajā procesā (t). Lai arī pati biju nolēmusi, ka, ja viss būs Oki un piens būs, tad krūtsbarošana noteikti būs mana pirmā izvēle (dēļ imunitātes nodošanas pirmajos mēnešos), tā visa ņemšanās likās mazliet par daudz (bet noteikti nevaru südzēties par atbalsta trūkumu, gribi vai negribi :-D). Bet par krūtīm, beidzu barot ap 6 mēnešiem, vēlāk izlasīju kaut kur, ka tas esot vissliktākais laiks, lai beigtu barot, ja rūp krūšu forma. Ups! Nu, neko, mazliet savādāka tā forma ir, bet ne tik ļoti, lai pārdzīvotu. Būtu to izlasījusi ātrāk, varbūt vēl pavilktu ilgāk, bet zobi jau mazajai bija ap tiem 6 mēnešiem, interesi par ēdienu izrādīja, kas man likās pietiekama zīme, lai pārietu nākamajā fāzē.
24.01.2019 21:23 |

Reitings 3665
No ērtības viedokļa - naktī noteikti vieglāka bija krūtsbarošana, bet, ja kaut kur devāmies - maisījums. Un, manuprāt, mūsdienās ir pieejami pietiekoši daudz maisījumi, kas tomēr ir ļoti pārdomāti no sastāva viedokļa, ka neredzu iemeslu, lai pārdzīvotu, ja krūtsbarošana netiek izmantota.
24.01.2019 21:33 |

Reitings 1937
Vēlreiz atkārtošos, ka nenosodu un tā informācija vairāk ir domāta, lai iedrošinātu nepadoties, bet pacīnīties, jo arī barot mazuli ir jāiemācas :-) Un atkal nerunāju par to, ka nespēj, bet negrib, bet slēpjas zem nevaru, un ja izvēlas, ka negrib - lūdzu, nav mana darīšana, katra dara kā pašai labāk. Bet krūts piens IR labāks par maisījumu, arī ja māte neēd super ideāli, var arī panašķēties, esmu bijusi semināros un runājusi ar savu bērna dakteri. Nav sev viss jāatsaka, bet jāseko līdzi. :-) Saprotu, ka ar maisījumiem aug veseli un laimīgi mazuļi, bet mātes piens stāv pirms maisījuma, nu ir ir viņš labāks, gan imunitātei gan uzturvielu ziņā. Nevajag arī galējības, ka māte nu ēd tādus draņķus, ka bojā pienu. Es runāju par standara situāciju un ēst var normāli, nav no visa jāatsakas, bet jāvēro. Tā bija atbilde vispār uz jautājumu kāpēc, lai nedotu maisījumu, bet krūti, nevis nosodījums, jo skaidrs, ka ja ir iespēja tas būtu labāk, ja viens vai otrs.
24.01.2019 21:42 |

Reitings 3665
https://vimeo.com/123131961
Šāda tipa diskusijas atgādina šīs reklāmas pirmo daļu :-D
24.01.2019 21:45 |

Reitings 143
Reģ: 09.10.2018
Es gan esmu izjutusi šo pārspīlēto/nosodošo attieksmi par to, ka nevaru pabarot bērnu, un tieši no ārstu puses. Kad apgalvoju, ka mans bērns nav paēdis, pret mani izturējās kā muļķi, kas vienkārši negrib barot savu bērnu. Piena maisījums kā variants tika izskatīts tikai tad, kad jaundzimušais jau bija zaudējis vairāk kā 10% no sākotnējā svara, un tāpat tā, it kā nu tas būtu kāds noziegums, un tā iekšējā sajūta, ka tas ir nepareizi, tā arī palika.
24.01.2019 21:48 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Kāda var padalīties ar kādu ticamu, pamatotu un galvenais- aktuālu pētījumu par to kāpēc mātes piens ir tik, tik nu tik ļoti labāks? Saprotu ja argumentē no tā viedokļa, ka zīdīšana nav tikai ēšanas process, bet veids kā bērnam dot drošības sajūtu, uzticēšanos, utt. Bet tieši piens kā ēdiens? Jo es to dzirdu priekšā un pakaļā, nenoliedzu, ka pati šī iemesla dēļ daudzus mēnešus mocījos ar pumpēšanu. Bet godīgi sakot tā arī neko neesmu dzirdējusi tieši par piena sastāva atšķirībām. Jo tas par imunitāti gluži vienkārši priekš manis nav arguments, jo varu salīdzināt divus dažādi barotie bērnus, abi slimo/neslimo identiski
24.01.2019 21:59 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Īstenībā par sabiedrības spiedienu uz krusts barošanu, varu teikt ka no apkārtējiem cilvēkiem neko tādu nenācās dzirdēt, bet lūk no radiniekiem tā teikt gan nācās! (t) kā tu nebaro! Nu ko Tu stāsti,ka piena nav? Es visus 3savu bērnus tikai ar krūti baroju, nebija viegli,bet jāpieliek mazliet pūles, jāsauc zīdīšanas speciālists! Bērnam piens ir labākais! Utt(t)
24.01.2019 22:10 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Bet tieši piens kā ēdiens?
Cilvēks ir zīdītājs tāpat kā lauva. Lauvai piedzimst mazuļi. Kā lauva baro savus bērnus? Ar pienu. Kas notiek, ja lauvai piena nepietiek vai lauvu mātīte nomirst neilgi pēc dzemdībām? Pareizi, mazuļi neizdzīvo, jo nav ko ēst. Vai lauvas mazuļi var ēst uzreiz citu ēdienu? Nē, nevar. Tikai cilvēks ir izgudrojis visādus veidus kā apiet dabīgo zīdaiņa ēdienu - mammas pienu.
24.01.2019 22:11 |

Reitings 1937
Jo maisījums ir sintētisks, tas ir pulveris, rūpnieciski ražotots, bet mātes piens veidojas speciāli sievietes organismā priekš konkrētā mazuļa.
24.01.2019 22:15 |

Reitings 525
Nu beidz Bute, šis taču vispār nav arguments. Cilvēki ir arī izdomājuši kā ierobežot vairošanos, kā minimizēt zīdaiņu mirstību, kā pārvietoties ne ar savām kājām, pārstādīt orgānus un tā tālāk. Viss mans nosauktais nav tas ko daba mums cilvēkiem bija paredzējusi, ne? Mani interesē tiešām zinātniski pētījumi.
24.01.2019 22:16 |

Reitings 1937
Bet ja tas tevi nepārliecina, baro ar maisījumu, es esmu pārliecināta, ka mātes piens ir labāks nekā maisījums, es baroju pati, viss.
24.01.2019 22:19 |

Reitings 525
Nē mani tas nepārliecina, bet es jau teicu, ka bērnu ilgi baroju ar savu atpumpēto pienu, jo “tā būs labāk”. Respektīvi es vienkārši meklēju pamatojumu šim uzskatam nevis saku ka Tev nav taisnība.
24.01.2019 22:22 |

Reitings 1937
Intereses pēc, kāpēc pienu atslauci? Nebija sarežģītāk kā no krūts? Vismaz cik es slaucu, man ārkārtīgi nepatika.
24.01.2019 22:25 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Cilvēki ir arī izdomājuši kā ierobežot vairošanos, kā minimizēt zīdaiņu mirstību, kā pārvietoties ne ar savām kājām, pārstādīt orgānus un tā tālāk. Viss mans nosauktais nav tas ko daba mums cilvēkiem bija paredzējusi, ne?
Tieši tā - izdomājuši, bet pamatā cilvēka būtība jau nemainās, var kaut vai uz Mēnesi lidot un uz Marsa mājas celt, bet tas jau nemaina to, ka cilvēks tāpat ir tāda pati radība kā jebkurš zvērs, putns, rāpulis, utt. Tik mums tā ļoti patīk domāt, ka esam augstāki par pārējo faunu. Un ja visu drazu noņem nost, tad neviens pētījums nepierādīs, ka bērns var izdzīvot bez mātes piena.
24.01.2019 22:28 |

Reitings 525
Ha, nu foršs tas pumpēšanas process nav :-D Veselības problēmu dēļ kādu brīdi pašā sākumā nevarēju būt mazajai 24/7 blakus un tāpēc tēvs baroja ar pudeli manu pienu. Pēc tam krūti vairs neņēma. Droši vien bieža situācija, ka pēc pudeles vairs negrib atpakaļ pie krūts.
24.01.2019 22:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)