Ņemot vērā tēva vecumu, es teiktu, ka vienīgais reālais risinājums būtu tev vai brālim cīnīties par aprūpes tiesībām bērniem. Pirmkārt, tas, ka viņa ir emocionāli vardarbīga ir japierāda. Abi bērni, kas vēl dzīvo tur var to apliecināt, bet ne vienmēr bērnos klausās. Ja nav saukta nekad policija uz mājam, tad būtībā pierādīt to var arī nebūt vienkārši. Es zvanītu dienestiem kamēr mani kāds ņemtu par pilnu un ietu uz to māju un skatītos, runātu ar bērniem, izskaidrotos, kas un kā tur notiek un konstatētu, ka tā māte tiešām ir emocionāli vardarbīga. Tāpēc arī ir jāņem vēra, ka jums kādam vajadzētu tad cīnīties par aprūpes tiesībam, jo 80 gadus vecam tēvam tik jaunus bērnus gluži vienkārši visticamāk neatstās un viņa spriestspēja nevienu neinteresēs. Ja tu vai brālis var atļauties abus bērnus uzturēt, tad par to var un vajag cīnīties. Tad var arī domāt par tēva šķiršanos, kur un kā paliek māja, tiri, piri. Varbūt jūs kāds esat ar mieru ievākties pie tēva ar abiem bērniem, tad tomēr tēvs paliek ar bērniem. Var arī tēvu ņemt pie sevis, tad atkal jādomā, ko ar māju, kā uzturēt visus kopā arī jādomā.
Par maju-ja māja pieder tēvam un mātei ar to nav sakara, tad viņš taču to var atstāt, kam grib, dāvināt, kam grib utt. Ja nav mantojuma, tad sarežģītāk.