Un atgriežoties pie tēmas
Un varbūt arī padalīties ar kādām foršām receptēm,
Varu padalīties ar savu mīļāko recepti, man no šiem vegan buregerīšiem iespējams ir atkarība, sastāvdaļas un pagatavošan ir vienkārša.
-pupiņas pēc svas gaumes vai turku zirņi ( konservētā versija būs ātrāk, bet var arī vārīt)
-pilngraudu rudzu milti vai pilngraudu auzu milti
-šampinjoni ,austersēnes (ja tev ir savas marinētās vai saldētās vietējās sēnes droši izmanto tās,man patīk gailenes klāt,kad sezona)
-dažas ķiploka daiviņas var arī sīpolus( ja garšo pati nelieku jo riebjas)
-kaltēti tomāti (var arī nelikt) es klāt lieku žāvētas dzērvenes, bet tas ir stipri gaumes jautājums( man ir ļoti dīvainas garšas kārpiņas)
-linsēklas vai čia
-rudzu klijas var arī kviešu
Process:
Sablenderē pupiņas vai zirņus,klāt pieber sāli un kūpināto papriku, pieliek ķiploku sasmacinātu un samaisa.
Uz pannas apcep sēnes kopā ar garšvielām pēc izvēles, es izmantoju, kariju un kūpināto papriku, pievienoju klāt kaltētos tomātus un žāvētās dzērvenes( ja garšo) , šajā momentā vari piešaut klāt sīpolus, to visu apcep līdz sēnes ir gatavas.
Pie sablenderētajām pupiņām pievieno sēnes, samaisa. Apmēram 1 ē.k linsēklu uzbriedina diezgan karstā ūdenī trešdaļā krūzītes ūdens. To pievieno maisījumam un vēlreiz samaisi.
Tagad pēc ieskta pievieno klijas un miltus tik daudz lai ar rokām var uztaisot "kotletītes".
Cep uz pannas vai cepeškrāsnī.