Attiecību pamatjautājumi

Reitings 53
Reģ: 25.02.2016
Šobrīd esmu sākusi jaunas attiecības, nu jau 5 mēneši. Un prātā sāk rosīties dažādi jautājumi, atbildes uz kuriem, priekš manis ir pašsaprotamas. Vēlētos dzirdēt Jūsu viedokli:
1. Ja puisis joprojām dzīvo ar vecākiem un kad ir kopīgas brīvdienas pavada dienas/naktis pie meitens dzīvoklī. Vai puisim būtu jāpalīdz meitenei ar rēķinu apmaksu par dzīvokli?
2. Kopā esat aizbraukuši šopingā. Jūs izvēlējāties to, kas Jums patīk, dodoties pie kases apmaksāt, Jūsu puisis izvēlās no kases turēties 5m attālumā. Tas ir okey? :D
Protams, var būt daudz un dažādas nianses. Tās arī izskatīsim diskusijas laikā :)
13.01.2019 23:07 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
A kad viņš nav, tu dzīvokli "nejūzo" un gultas veļu nemazgā? Kāda tieši ir viņa iztērētā komunālo daļa - ūdens dušā?
Viņš pie tevis ciemos nāk ar tukšām rokām?
2. Vari mēģināt ar tiešu jautājumu - nopirksi man šito? Ja reiz tev tik ļoti nepieciešams, lai puisis maksā par tavām personīgajām mantām. Pēc viņa atbildes redzēsi, vai viņam tas ir pieņemami vai jāmeklē puisis ar tev līdzīgiem uzskatiem. Labāk meklē vīrieti, vismaz 15 gadus vecāku, tur varētu šāds modelis sanākt.
14.01.2019 00:22 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Šis man atgādināja stāstu par vienu crazy ex kolēģi, kura vienmēr dalījās ar savas intīmās dzīves detaļām. Viņa, vientuļa sieviete būdama, bija atradusi sev dažus gadus vecāku mīļāko, kurš nāca ciemos tikai nedēļas nogalēs. Bet nu vīrelis bija galants, jau pirmajā tikšanās reizē bija noskaidrojis, cik viņa maksā par savu dzīvokli (īri un komunālajiem). Un tad nu katru mēnesi viņš viņai pārskaitīja nosaukto summu. Pats tur nedzīvoja, taču gribēja sievieti atbalstīt. Viņai ar laiku viņš apnika, vietā nāca jauni kavalieri, taču šo sponoru tomēr ''pieturēja'', jo kā pati teica - ir pieradums, ka no algas nav jāmaksā ''lieki maksājumi''.
Autores vietā, ja skaties uz šo vīrieti nopietni, nevis kā uz sponsoru, nu neprasi tak viņam apmaksāt savus dzīvokļa rēķinus, ņemot vērā, ka viņš pie tevis ciemojas, ne dzīvo! Ja pie kases nenopērk pārtikas produktus, un vēl mūk pa gabalu, njā dīvaini. Varbūt skopulis, varbūt kautrējas (prātā jauniņš, nesaprot, kā būtu jārīkojas). Man tas liekas jocīgi. Es absolūti neuzskatu, ka vīrietim būtu jāapmaksā visi izdevumi, ja sieviete arī strādā un viņai ir sava nauda. Taču ja pērkat ko kopīgām vakariņām, bet viņš izvairās atvērt maku... nē, man tas nebūtu ok, jo liktu padomāt, ka skopulis. Un man tādi kapeiku pis**i nepatīk, jo pati tāda neesmu. Ja runa par drēbēm, šmotkām un tā... nu samierinies, jāpērk būs pašai! TĀ īpašība apdāvināt savu sievieti vīrietim vai nu IR vai nu NAV. Viss atkarīgs, kā Tu uz to skaties. Manējam IR, bet nu visus savus mēneša ienākumus viņš neziedos, lai es tiktu pie jaunas somiņas. Jo es nekad to pat nepieļautu, man tas liktos vienkārši stulbi.
14.01.2019 01:49 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
1. Par dzīvokli neprasītu nekādu maksu. Vienīgi varbūt sagaidītu, ka ne vienmēr ierodas ar pilnīgi tukšām rokām vai arī - kādu reizi palikšana būtu pie puiša.
2. Nav īsti skaidrs kas tieši par veikalu ir domāts autores gadījumā, taču, ja iepirkšanās ir ieplānota kopā, tad tomēr sagaidītu, ka man vismaz tiek piedāvāts finansiāli piedalīties, nevis katrreiz jānoskātās kā vīrietis mūk prom kā runa ir par maksāšanu.
Kopumā - nekad nepiekristu attiecībām, kur finases tiek dalītas 50/50. Ja puisis/vīrietis attiecību sākumā pat neizrāda nekādu vēlmi finansiāli atbalstīt, "piemest", izmaksāt, uzdāvināt u.tml. tad vispār muktu no tāda pa gabalu...
14.01.2019 02:07 |

Reitings 60
Reģ: 12.01.2019
1. Kā uz to skatās. Ja puisim ir lielāki ienākumi nekā meitenei, tad varētu arī piemest klāt kādu naudiņu - tas pierādītu gādību par meiteni un vēlmi par viņu rūpēties. Ja abiem ienākumi ir vienlīdzīgi, nu nezinu.. Jāskatās, cik bieži paliek. Ja ir tā, ka pusgada laikā katras brīvdienas paliek, pēc tam vēl pievienosies kāda darba diena.. Kur jānovelk robežas, kad ciemiņš vairs nav ciemiņš? Savukārt, ja tās ir, piemēram, katras otrās brīvdienas vai palikt sāka pie tevis tikai pirms mēneša, tad nē, nav jāmaksā.
2. Nē, nav normāli, ka bēg no kases, ja runa ir par pārtiku, ko lietos arī viņš. Ja ilgstoši (skat iepriekšējo atbildi) pie tevis paliek, tad arī par saimniecības precēm, jo tualetes papīru, zobu pastu utt izmanto abi. Man pilnīgi nevienās attiecībās sākumposmā nav bijuši tādi prikoli, kad izturas tik neglīti, ka stāv 5m no kases. Vēlāk jau, kad paiet laiks, tad sadala maksājumus kā nu sarunā, bet sākumā jau nu gan varētu parādīt savu vīrišķību.
Nepiekrītu citiem komentāriem, ka tev šo puisi burtiski būtu jāuztur. Brīvdienās sanāk viņš nemaksā par pārtiku, nemaksā par saimniecību, ja vēl neko citu nedara - negatavo ēst, nepalīdz, tad jau vispār normāli iekārtojies.
14.01.2019 06:43 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
1. es teiktu, ka par komunālajiem nav jāpiemaksā, bet nu brīvdienās jūs taču kaut ko ēdat, dzerat utt, nu tad lai to nodrošina- tāda situācija man būtu ok.
2. nē, nav normāli, sen jau būtu vīrietim izteikusi kādu piezīmi par to, bet nu jā, pārāk maz detaļu par šo punktu, lai varētu kaut ko spriest :D
14.01.2019 08:26 |

Reitings 178
Reģ: 31.01.2018
1. Neuzskatu ka viņam ir jāmaksā komunālie.
2. Uzskatu,ka nav nekas traģisks,ka pati samaksā par savām “šmotkām”,bet kādu reizi var palutināt.
14.01.2019 08:30 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
1.Neuzskatu ka būtu jāmaksā komunālie, BET tāpat vienkārši nākt, ciemoties, es nezinu, bezkaunīgi. Noteikti būtu patīkami ja vīrietis tomēr piedāvātu piemēram nopirkt pārtiku un daudz nevis 1 desu, maizi, nu tā riktīgi, atbrauc uz tām dienām, ejat kopā uz veikalu, viņš sapērk visu.
2.Kādā veikalā? Drēbju, somiņu vai pārtikas?
14.01.2019 08:43 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nedomāju, ka viņa pienākums ir par ko maksāt.
14.01.2019 09:18 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
1.Kad sāksiet dzīvot kopā, tad arī varēsiet vienoties par rēķinu maksāšanas sadalījumu. Kamēr tikai tiekaties un vēl pie tam tikai 5 menesus, neredzu kāpēc tas tiek uzskatīts par attiecību pamatjautājumu.
2. Nu atkarīgs no tā vai viņš vienmēr tā dara pat pārtikas veikalā? + kurš maksā kad pavadiet laiku ārpus mājas.. kino, kafejnīcas utt. Varbūt vins apmaksā visas Jūsu izklaides un tas nav piemēram, maz.. tapec uzskata, ka Tev pienāktos vismaz iepirkt pārtiku tajās brīvdienās kad esat dzivoklî.
14.01.2019 09:20 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
20 gados noteikti nav pārākie ienākumi, lai Tev visu nodrošinātu un apmaksātu.
14.01.2019 09:22 |

Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
1. Neteiktu, ka obligāti jāmaksā. Bet šo jautājumu var izrunāt divatā.
2. Saprotu, ka runa neiet par tiešām vajadzīgu lietu iepirkšanu, tad nē, nav viņam tas obligāti jāapmaksā.
Ienākumi ļauj palutināt meiteni

Nu te arī ir visa problēmas sāls. Bet vai vīriešiem nav pašiem savu vajadzību un vēlmju, kas prasa līdzekļus. Un vai vīriešu vajadzības un vēlmes ir kādā mērā mazsvarīgākas par sieviešu?
Tad man ir jautājums, ja viņam nekas nav jādara- kāpēc man jūzot savu dzīvokli, par viņu maksāt komunālos, kārtot, mazgāt to pašu gultas veļu- vnk par to, ka viņš eksistē?

Principā jau, vismaz skatoties kā tu pasniedz situāciju, nekas labs te nav. Puisis dzīvo ar vecākiem, tātad komunālos, īri, pārtiku, saimniecības preces visticamāk neapmaksā. Tev arī īpaši neatbalsta. Tad nu saprotams, ka besī. Bet vai tu vispār ar viņu runā par kādu no tev sāpīgajām problēmām? Bez komunikācijas un kompromisu meklēšanas veselīgas attiecības pastāvēt nevar. Un ja attiecības jums abiem ir svarīgākas par individuālajiem principiem, tad kompromisu atradīsiet.
14.01.2019 09:25 |

Reitings 284
Reģ: 25.07.2012
Un kā Tu, autore, zini, ka viņa ienākumi ļauj palutināt meiteni? Pieņem, ka tas tā ir, vai arī jau esi prasījusi viņam nosaukt precīzu summu, cik viņš pelna? Ja jau viņam tik lieli ienākumi, tad kādēļ viņš joprojām dzīvo pie vecākiem?
Atbildot uz jautājumiem.
1. Uzskatu, ka viņam nav jāapmaksā Tavi komunālie/īres u.c. maksājumi. Ja Tevi neapmierina, ka viņš nāk pie Tevis ciemos un tērē Tavu ūdeni un elektrību, par ko Tev vēlāk būs jāmaksā, ej ciemos pie viņa un tērē viņa/viņa vecāku ūdeni un elektrību. Būsiet kviti, ja jau tas Tev ir tik svarīgi. Kamēr kopā nedzīvojat, runām par komunālo/īres u.c. rēķinu dalīšanu uz pusēm nav pamata. Man prātā pat nebūtu ienācis no sava ciemiņa prasīt naudu komunālo/īres maksājumu segšanai.
2. Ja šopingā tiek iegādāts apģērbs, apavi, aksesuāri, kosmētika Tev, tad, nē, viņam nav jāapmaksā šādi pirkumi. Ja pērkat pārtiku kopīgām ēdienreizēm, tad viņam vai nu būtu jāpiemet puse no summas, vai arī kā minimums šad tad jāapmaksā rēķins pašam. Ja pārtikas iegāde kopīgām ēdienreizēm būtu jāveic tikai un vienīgi man, tad šāds modelis pieņemams nebūtu.
14.01.2019 10:58 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Autore, ko tu gribi no viņa panākt?
14.01.2019 12:22 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Nu vot, autore apvainojās un izdzēsās...
14.01.2019 12:36 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
1. Jūs nedzīvojat kopā un viņam tavi rēķini nav jāmaksā.
2. Atkarīgs par ko, ja tie ir tavi loriņi, nē, viņam tas nav jāapmaksā. Ja tas ir ēdiens, ko arī viņš ēdīs, tad būtu loģiski ka kaut pusi apmaksātu vai arī pats visu kādreiz nopirktu.
14.01.2019 12:38 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Tad man ir jautājums, ja viņam nekas nav jādara- kāpēc man jūzot savu dzīvokli, par viņu maksāt komunālos, kārtot, mazgāt to pašu gultas veļu- vnk par to, ka viņš eksistē?

Pieņemu, ka jūs guļat kopā, līdz ar to izmantojat kopīgu gultasveļu. Tas taču ir tāpat kā mazgāt gultasveļu, kad esi viena.
Kādu gan nekārtību viņš aiz sevis atstāj pa brīvdienām? Nenomazgā traukus? Nu, nākamreiz palūdz, lai nomazgā traukus, ja viņš pats to nekad nepiedāvā izdarīt.
Ja žēl, ka viņš tērē tavu ūdeni, tad ejat dušā kopā :D
14.01.2019 14:24 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
1. Ja puisis joprojām dzīvo ar vecākiem un kad ir kopīgas brīvdienas pavada dienas/naktis pie meitens dzīvoklī. Vai puisim būtu jāpalīdz meitenei ar rēķinu apmaksu par dzīvokli?

Maksāt Tavus rēķinus nav viņa pienākums, ja kopā nedzīvojat. Mana 2. pusīte gan piedāvāja segt šādus izdevumus savulaik. Man tāds gājiens likās vīrišķīgs :)
2. Kopā esat aizbraukuši šopingā. Jūs izvēlējāties to, kas Jums patīk, dodoties pie kases apmaksāt, Jūsu puisis izvēlās no kases turēties 5m attālumā. Tas ir okey?

Nav okey.
14.01.2019 14:47 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Jūs visas neko nesaprotat :-D - Ja ne šo puisi, tad atradīs nākamo un dzīvos cepuri kuldama :-D In general - nekā nosodoša. Dzīvē jābūt dažādībai un arī šādas meitenes daļai kungu vajag, jo ir tādi, kas būs gatavi apmaksāt.
Bet ieteikums atrast vecāku kungu, bija labs. To būs vairāk, no kā izvēlēties un tie gatavi maksāt par preci, jo paši nav spējīgi ar jaunību nopirkt jaunību :-) Atliek tikai maks.
Un vispār, viņas profils ir dzēst - nepatika atbildes, jo uzskata, ka te nav ko runāt.
14.01.2019 14:56 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Ja puisis joprojām dzīvo ar vecākiem un kad ir kopīgas brīvdienas pavada dienas/naktis pie meitens dzīvoklī. Vai puisim būtu jāpalīdz meitenei ar rēķinu apmaksu par dzīvokli?

Kāpēc viņam būtu jāmaksā par tavu dzīvokli, ja viņš tur nedzīvo, bet tikai paliek pa nakti brīvdienās? Pilnīgi normāli, ka viņš to nedara. Ja jūs dzīvotu kopā, tad tā būtu cita runa, bet šinī gadījumā viņam nav nekādi rēķini jaapmaksā un būtu pat vēlams, ka viņš to nedarītu. Nē nu, ja viņs atnāk, izrij tavu ledusskapi un nekad neko neatved, tad gan tas nav labi. Ja tevi tas tik ļoti uztrauc, tad varbūt piedāvā viņam pārvākties pie sevis, kaut gan, ja jau tāda runa nav bijusi un pats par to nemaz nav ieminējies, tad varbūt viņš nemaz to negrib, vai arī negrib uzturēt divus, jo zin, ka viņam par visu būs jāmaksā. Visoār teikšu godīgi, man sieviete liktos ļoti dīvaina, ja viņa man sāktu dot mājienus par to, ka man ir jāmaksā par viņas dzīvokli, ņemot vērā to, ka palieku tikai tur pa brīvdienām. Tas uzreiz norāda, ka tiek meklēts sponsors.
Kopā esat aizbraukuši šopingā. Jūs izvēlējāties to, kas Jums patīk, dodoties pie kases apmaksāt, Jūsu puisis izvēlās no kases turēties 5m attālumā. Tas ir okey?

Diskutabls jautājums. Tas atkarīgs no pašas sarunas, kā šī "aizbraukšana šompingā" notiek. Ja tu viņu uzaicini līdz palīdzēt tev kaut ko izvēlēties un pēc tam pie kases gaidi, ka viņš par to maksās, tad es droši vien arī turētos pa gabalu principa pēc. Vispār jau vīrietim pašam būtu jāpiedāvā sievietei kaut ko nopirkt, ja viņš tā vēlas. Acīmredzot viņš pagaidām tev lupatas nevēlas pirkt. Ja godīgi, tad izklausās jums ir pilnīgi atšķirīgi uzsakti par (attiecību "pamatprincipiem" :-D), ieteiktu meklēt tad vecāku vīrieti, vēlams diezgan glupu, kurš apmaksās tavu dzīvokli, kurā viņš nedzīvo un kurš pēc 5 mēnešu satikšanās pirks tev visu, ko vien sirds kārko ;-)
14.01.2019 15:28 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Taa vietaa, lai precizeetu, kas tad ir tie pirkumi, princese izdzeesaas :-D
14.01.2019 18:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits