Algas lapinas

Reitings 576
Reģ: 19.07.2017
Sveikas!
Gari neizplūdīšu, łoti daudz kas sakāms būtu :-D
Strādāju izglītības iestādē. Tagad top 1 ir datu drošība, nekur nedrīkst būt vārdi redzami, personas kodi utt. Katru 6. datumu mums ir alga. Parasti pirmajos datumos saimniecības dałas vadītāja izprintē algas lapiñas. Man jau nav ko slēpt, bet manu algas lapiñu iedeva kolēgei, lai viña noliek manu lapu kur grib. Neesmu īsti mierā, ka man ir jāievēro drošība un neaizskaramība, bet manu lapu dod kolēgei. Saprastu, ja būtu mutiski vienojušās, ka tā drīkst darīt, jo darbā esmu 4 dienas nedēłā. Kā jūs reagētu? Būtu vienalga vai tomēr pateiktu, ka turpmāk algas lapu nodot rokās vai ja grūti sagaidīt nedot vispār?:-/
Pie reizes nr2.
Vadītāja solīja prēmijas. Tika norunāts, ka 20€ tiem kas nostrādājuši vairāk par pus gadu, pārējiem 10€. Paskatos savu magisko lapu un tur 10. Nostrādājusi 2 gadus turpat. Nabagāka jau nepalikšu, bet jūs muti vałā vērtu? Jo mums ir tā- ja atver muti un sāc teikt kaut ko pretī tad atradīs par ko ëst nost. Paradīze błeg. :-D
08.01.2019 19:10 |

Patīk
Reitings 335
Reģ: 12.10.2018
No 2010.gada Darba likumā ir darba devējam noteikts pienākums, izmaksājot darba algu, darbiniekam rakstveidā izsniegt darba samaksas aprēķinu, tā saukto algas lapiņu. Šo pienākumu, nevis izvēli ar atrunu par funkciju, kas nav paredzēta, paredz 71.pants „Darba samaksas aprēķins”

Valsts, tāpat kā valsts iestādes dzīvo akmens laikmetā.
Drukā un dala lapiņas..... un darbiniek iešuj mapītē un krāj ?
pilnīgs sviests
Nodokļu nomaksu var pārbaudīt EDS/VID ja ir nepieciešamība, tāpat kā visas darbības ar kontiem internetbankās. Ja vajag var saņemt papīra izdruku.
09.01.2019 10:47 |

Reitings 89
Reģ: 16.01.2011
Normālā darbavietā nevienam neko nedala bet izsūta. Tas jau šeit ir noskaidrots. Izsniegt ne vienmēr nozīmē iedot rokās izprintētu.
09.01.2019 10:53 |

Reitings 45
Reģ: 18.10.2014
Vai tā izglītības iestāde nav pašvaldības pārziņā? Ja tā, tad jebkuram interesentam ir brīvi pieejams tavs atalgojuma apjoms, tajā skaitā arī piemaksa.
10.01.2019 12:45 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Vai tā izglītības iestāde nav pašvaldības pārziņā? Ja tā, tad jebkuram interesentam ir brīvi pieejams tavs atalgojuma apjoms, tajā skaitā arī piemaksa
Ja tā ir skola (pamatskola, vidusskola), tad nav pieejama, jo kas tur bija, kas nebija, bet pieņēma, ka skolotāju algas nav jāpublisko. Bd algas gan.
10.01.2019 13:05 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Kā jūs reagētu? Būtu vienalga vai tomēr pateiktu, ka turpmāk algas lapu nodot rokās vai ja grūti sagaidīt nedot vispār?

Es šito variantu neciestu un būtu uzreiz pateicis ka man nepatīk ka tiek pārkāpts likums un mana algas lapiņa ceļo visur kur un iziet garu ceļu līdz nonāk pie manis. Nu un nav jau kolhoza laiki, bet 21.gadsimts, ja nevarētu sagaidīt, tad lai sūta pa e-pastu.
10.01.2019 22:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits