Es neņemos spriest par puikas veselību, bet arī manā paziņu lokā ir bijuši bērni, kas līdz pat 4 gadiem nerunā īsti sakarīgi. Ir vēsti uz pārbaudēm, visur kur, bērni veseli un viss ir kārtībā, bet ar runāšanu problēmas.BURUNDUKS iignais @ 16.03.2025 19:36neviens EEG rezultātus uzreiz nesaka. Neticu, ka Naurix neuzfilmētu gājienu uz Vienības gatvi.
...
Bet izskatās, ka Nauris uz PL aizlaidis, tāpēc uzreiz Didras mamaša klāt, maķ taču nepaliks nevienu brīdi viena pati ar savu dēlu. Un arī tajos kūkas taisīšanas video, viņa tik formāli un garlaikoti sarunājas ar to puiku kamēr viņa tur čivina. Bet, jā vārdus viņš pat elementārus, diemžēl nemāk..bēdīgi, ka vecākiem tik ļoti vienalga..
Un protams viņai arī būtu jāiet pie speciālistiem kas ar viņu izrunās visu. Un sakārtot savu režīmu un uzturu. Viņa ļoti daudz kafiju patērē liekas neko citu nedzer arī kofeīns nenāk par labu veselībai.twilight Girl @ 16.03.2025 21:18Esmu vairākkārt aizdomājusies kapēc Elīnai nav mēnešreižu tas nav no neēšanas ,bet gan no stresa, jo viņa ir mentāli slima. Domāju viņai ir tā depresija tāpēc viņa tā itkā močī ,bet es domāju ilgi viņa tā nepavilks ja viņa nesapratīs kad reāli sevi izdedzina .Jo ar laiku viņai var būt izdegšanas sindroms viņa pēc gadiem jauna ,bet visu mūžu nevarēs pavilkt to visu. Domāju ar laiku tas itkā" veiksminieces" stāsts beigsies bēdīgi ja viņa neiklausīsies sevī un nebeigs tā skriet ar savu močīšanu jeb strādāšanu. Es viņas vietā jau sen būtu izvertējusi kas ir svarīgs . Domāju paņemtu mierīgu dzīvi atgrieztos vis un varētu tikt pie otra bērniņa .
Jā tieši tā . Jo manam dēliņam ir bērnības autisms es visu darīju vedu uz terapijām pie speciālistiem it īpaši abas terapija laba daudz ko var iemācīties. Es labi varu pamanīt kad Džeisonam nav autisms ir iespējams valodas traucējumi.Ieva12345 @ 16.03.2025 21:18Par autismu.Šādu diagnozi uzstāda speciālist. Psihoterapeits, balstoties uz ADOS testu.
Man dēls līdz 3 gadiem nerunāja nemaz. Uz 3 gadiem bija 5 skaidri vārdi un viss.
Visi kliedza autisms, autisms. Izgājām Ados testu. Nav autisms. Par to līniju viss kārtībā.
Uz 3,5 gadiem bija ap 30 skaidri, saprotami vārdi. Pirms 4 gadiem notika klikšķis un sāka runāt. Tagad 4.3 gadi un runā 4-5 vārdu teikumos. Plašs vārdu krājums. Noliekot vienaudžus blakus pat nepateiks, ka ilgi nesāka runāt.
Atšķirība no Didrihsoniem, mēs jau no 1.9 gadiem vedām regulāri pie audiologopēda, ergoterapeita uz baseinu un izgāja osteopāta kursu. Logopēdu apmeklē vēljoprojām.
Man skatoties uz Džeisonu neliekas, ka varētu būt autisms, bet vairāk vispārējā attīstības aizture.
Jā tieši tā . Jo manam dēliņam ir bērnības autisms es visu darīju vedu uz terapijām pie speciālistiem it īpaši abas terapija laba daudz ko var iemācīties. Es labi varu pamanīt kad Džeisonam nav autisms ir iespējams valodas traucējumi.Ieva12345 @ 16.03.2025 21:18Par autismu.Šādu diagnozi uzstāda speciālist. Psihoterapeits, balstoties uz ADOS testu.
Man dēls līdz 3 gadiem nerunāja nemaz. Uz 3 gadiem bija 5 skaidri vārdi un viss.
Visi kliedza autisms, autisms. Izgājām Ados testu. Nav autisms. Par to līniju viss kārtībā.
Uz 3,5 gadiem bija ap 30 skaidri, saprotami vārdi. Pirms 4 gadiem notika klikšķis un sāka runāt. Tagad 4.3 gadi un runā 4-5 vārdu teikumos. Plašs vārdu krājums. Noliekot vienaudžus blakus pat nepateiks, ka ilgi nesāka runāt.
Atšķirība no Didrihsoniem, mēs jau no 1.9 gadiem vedām regulāri pie audiologopēda, ergoterapeita uz baseinu un izgāja osteopāta kursu. Logopēdu apmeklē vēljoprojām.
Man skatoties uz Džeisonu neliekas, ka varētu būt autisms, bet vairāk vispārējā attīstības aizture.
twilight Girl @ 16.03.2025 21:18Esmu vairākkārt aizdomājusies kapēc Elīnai nav mēnešreižu tas nav no neēšanas ,bet gan no stresa, jo viņa ir mentāli slima. Domāju viņai ir tā depresija tāpēc viņa tā itkā močī ,bet es domāju ilgi viņa tā nepavilks ja viņa nesapratīs kad reāli sevi izdedzina .Jo ar laiku viņai var būt izdegšanas sindroms viņa pēc gadiem jauna ,bet visu mūžu nevarēs pavilkt to visu. Domāju ar laiku tas itkā" veiksminieces" stāsts beigsies bēdīgi ja viņa neiklausīsies sevī un nebeigs tā skriet ar savu močīšanu jeb strādāšanu. Es viņas vietā jau sen būtu izvertējusi kas ir svarīgs . Domāju paņemtu mierīgu dzīvi atgrieztos vis un varētu tikt pie otra bērniņa .
tur jau ir tā lielākā atšķirība, tev tavs bērns rūp, Didrām traucē..Ieva12345 @ 16.03.2025 21:18Par autismu.Šādu diagnozi uzstāda speciālist. Psihoterapeits, balstoties uz ADOS testu.
Bet viņa jau nemočī, to sauc par darba imitēšanu 🙂 tam cilvēkam ir pilnīgi vienalga, viņai to otro bērnu nevajag, tas viss ir tikai skatījumiem un klikšķiem. Nemitīgā ņaudēšana storijos par MR neesamību, bērniņiem un Dievu ir tas, ar ko cenšas noturēt skatījumus. Viņa jau sen ir “izdegusi” no galvā izdomātas močīšanas.twilight Girl @ 16.03.2025 21:18Esmu vairākkārt aizdomājusies kapēc Elīnai nav mēnešreižu tas nav no neēšanas ,bet gan no stresa, jo viņa ir mentāli slima. Domāju viņai ir tā depresija tāpēc viņa tā itkā močī ,bet es domāju ilgi viņa tā nepavilks ja viņa nesapratīs kad reāli sevi izdedzina .Jo ar laiku viņai var būt izdegšanas sindroms viņa pēc gadiem jauna ,bet visu mūžu nevarēs pavilkt to visu. Domāju ar laiku tas itkā" veiksminieces" stāsts beigsies bēdīgi ja viņa neiklausīsies sevī un nebeigs tā skriet ar savu močīšanu jeb strādāšanu. Es viņas vietā jau sen būtu izvertējusi kas ir svarīgs . Domāju paņemtu mierīgu dzīvi atgrieztos vis un varētu tikt pie otra bērniņa .
emsii @ 17.03.2025 06:44Sapņo par savas konditorejas atvēršanu... Omg... Viņa taču nejēdz absolūti neko no gatavošanas un maksimums māk atkausēt gatavu mīklu. Elīna, tas ka tu biezpienu ar ieb.vārīto pienu samiksē, ar to tālu netiksi.. domā, ka iepirksi bulciņas no promo, uzsildīsi un būs ok? Šausmas vnk, lūdzu nedomā un nerunā, un nesmīdini apkārtējos.. lūdzu palien zem segas un tupi mājās, atkārto pirmsskolas mācību vielu
Jā ir viens no smagākajiem darbiem ēdināšanas nozarē. Elīna taču neko nesaprot no tā visa.🤦mazaaduuda @ 17.03.2025 07:20
Viņai nav ne jausmas ko nozīmē darbs ēdināšanas nozarē. Tas ir viens no grūtakajiem biznesiem Latvijā. Tas nav sēdēt kafūzītī uz terases, malkot kafiju, un komandēt darbiniekus, tas ir reāli smags darbs.
un cik ātri atvērtos, tik ātri bankrotētu 🤣🤣 gan jau iztēlojas, ka paņemtu pavāru, kas pēc viņas "receptes" ceptu, pati tak neko nedarītu, tāpat kā tagad.twilight Girl @ 17.03.2025 10:01Jā ir viens no smagākajiem darbiem ēdināšanas nozarē. Elīna taču neko nesaprot no tā visa.?
Everests @ 17.03.2025 10:39un cik ātri atvērtos, tik ātri bankrotētu ?? gan jau iztēlojas, ka paņemtu pavāru, kas pēc viņas "receptes" ceptu, pati tak neko nedarītu, tāpat kā tagad.
noteikti atrastu, tāpat kā tagad atrodas, kas par viņu fano, uzskata ka viņa tiešām ir uzņēmējs uttmazaaduuda @ 17.03.2025 11:36
Nezinu kur viņa atrastu skolotu pavāru, kurš izpildītu visas viņas vēlmes un grautu savu profesionālo karjeru.
Ja nu vienīgi kāds tikko no skolas sola.
krmmm @ 17.03.2025 14:30Elīna saka, ka mati viņai atkāpjas, jo tas esot ģenētiski iedzimts no tēva ??? kāds pasakiet viņai, ka vīriešiem vispār matu līnija ir vairāk uz aizmuguri un platākas pieres, kāda vēl iedzimts ? massive cope