Nauri, ja tev tiešām rūp sava ģimene, sieva. Kāds viņam var aizsūtīt direktā? (paldies ChatGPT par pieklājīgo tekstu)
Sveiks, Nauri!
Piedod, ka rakstu tik personīgā jautājumā, bet esmu pamanījusi jūsu centienus tikt pie otrā bērniņa, kā arī veikt pārbaudes. Tajā pašā laikā es nevaru neievērot, ka tavai sievai ir sarežģītas attiecības ar ēdienu. Esmu redzējusi, ka viņa agrāk ir atklāti runājusi par saviem ēšanas traucējumiem, bet šķiet, ka šī problēma joprojām pastāv.
Zinot, cik sarežģīta un ilgstoša var būt cīņa ar šo psiholoģisko saslimšanu, ir redzams, ka viņai varētu būt bail no ēdiena (izvēloties tikai noteiktus produktus) un viņa stingri kontrolē savu svaru. Diemžēl tas bieži noved pie mēnešreižu traucējumiem un sarežģī grūtniecības iestāšanos, jo ķermenis vienkārši netiek galā.
Es saprotu, ka Elīnai varētu būt grūti pieņemt, ka šī problēma vēl pastāv, jo atzīšana nozīmē lielas izmaiņas – tai skaitā pieņemšanos svarā. Bet, ja izdosies šo jautājumu sakārtot, iespējams, ka papildu medicīniskā iejaukšanās pat nebūs nepieciešama.
Es iesaku vispirms pašam sazināties ar speciālistu, lai izrunātu visus jautājumus un iespējamās palīdzības iespējas. Latvijā ir pieejami speciālisti, piemēram, **VIVENDI centrs** (tālrunis: 204 51 777). Ja nepieciešams, arī Lietuvā ir laba klīnika – **Viņas ēšanas traucējumu centrs (Valgymo Sutrikimų Centras)** Viļņā, Vasaros gatve 5, 8. korpuss (tālruņi: +370 262-59-79 un +370 215-48-81).
Atvaino par šo tiešumu, bet es patiesi ceru, ka mana ziņa būs vērtīga.
Lai jums izdodas rast risinājumu!