pidrihsone @ 29.09.2024 10:09Šajā video var iepazīties ar Didras pesteļiem no slegtās Telegram grupas par grūtniecību, svaru un Dievu: https://failiem.lv/f/n8muhs5x4y
Helita @ 29.09.2024 12:52Raksts no mammamuntetiem.lv https://www.mammamuntetiem.lv/berns/zidainis/44870/kas-bernam-jamak-2-3-gadu-vecuma
Cik no visa šī māk Džeisons?
Lai arī katra bērna attīstība norit individuāli, ir noteikti psihiskās un fiziskās attīstības pazīmes, kas nosaka, vai bērna attīstība atbilst viņa vecuma bērnu vidusmēra attīstībai:
Bērna lielās motorikas, jeb ķermeņa kontroles attīstība
Iet droši
Iet atpakaļgaitā;
Pieturoties var uzkāpt augšā pa kāpnēm;
Skrien bez krišanas piecus metrus;
Stumj ratiņus;
Tupus paceļ lietas no grīdas;
Uzkāpj uz krēsla, nokāpj no krēsla;
Sper bumbu, nepakrītot;
Prot palēkties, atraujot pēdas no zemes;
Pārlec pāri nelielam šķērslim.
Smalkās motorikas, jeb roku veiklības attīstība
Attin ietīto;
Plēš papīru;
Ceļ torni no 3-5 klucīšiem;
Liek ozolzīles pudelē;
Atvelk rāvējslēdzēju;
Švīkā uz papīra;
Met lietu prom;
Rāda ar rādītājpirkstu;
Izņem un ieliek atpakaļ kastē rotaļlietas;
Liek apļus uz piramīdas.
Pašapkalpošanās iemaņas
Patstāvīgi dzer no krūzes;
Patstāvīgi ēd ar karoti;
Noģērbjas;
Pats sakārto rotaļlietas;
Pats mazgā rokas;
Palīdz apģērbties, atnes kurpes;
Apzinās vajadzību iet uz podiņa;
Atpogā lielā pogas;
Uzvelk īsās zeķes;
Uzvelk šortus, mazās biksītes, svārciņus.
Helita @ 29.09.2024 12:54
Emocionālās prasmes
Pazīst sevi spogulī;
Pauž nemieru, ja priekšmets vai rotaļlieta ir bojāta;
Kļūst nemierīgs, ja nevar apmierināt visas savas prasības;
Dusmu lēkmes;
Spēj nomierināties ar pieaugušo palīdzību.
Sociālās prasmes
Iesaistās sarunās ar pieaugušo vai bērnu;
Prasa vai parāda, ja kaut ko grib;
Parāda savas rotaļlietas;
Pļāpā, apskatot bilžu grāmatas;
Ripina bumbu atpakaļ pieaugušajam vai bērnam;
Priecīgs nāk pretī;
Spēj jēgpilni rotaļāties viens;
Glāsta rotaļu dzīvniekus;
Rāda “atā-atā”;
Reaģē uz rokas pastiepšanu.
Valodas attīstība
Nosauc priekšmetus;
Nosauc darbības;
Nosauc personas;
Reaģē uz savu vārdu;
Skatās uz nosaukto personu, parāda viņu;
Parāda nosauktos priekšmetus tuvējā apkārtnē;
Atdarina, atkārto skaņas;
Atdarina dzīvnieku skaņas;
Veido divu vārdu teikumus;
Rāda un nosauc savas ķermeņa daļas;
Ar interesi aplūko bilžu grāmatas, nosauc redzēto;
Sāk izmantot vārdus: es, man, tu.
Komunikācijas prasmes
Uztur īsu sarunu;
Izrāda interesi par saviem vienaudžiem;
Izmanto žestus un vārdus, lai parādītu savu vajadzību;
Saprot un izpilda īsus norādījumus.
Kognitīvā attīstība
Mēģina dziedāt;
Spēj ievērot divus norādījumus vienlaicīgi;
Atšķir sarkano, dzelteno, zilo un zaļo krāsu;
Prot sašķirot priekšmetus divās grupās pēc krāsas;
Prot sašķirot priekšmetus divās grupās pēc formas;
Atšķir lielu priekšmetu no maza;
Atšķir cietu priekšmetu no mīksta;
Atdarina grīdas slaucīšanu un citas darbības.
Helita @ 29.09.2024 12:52Raksts no mammamuntetiem.lv https://www.mammamuntetiem.lv/berns/zidainis/44870/kas-bernam-jamak-2-3-gadu-vecuma
Cik no visa šī māk Džeisons?
Lai arī katra bērna attīstība norit individuāli, ir noteikti psihiskās un fiziskās attīstības pazīmes, kas nosaka, vai bērna attīstība atbilst viņa vecuma bērnu vidusmēra attīstībai:
Bērna lielās motorikas, jeb ķermeņa kontroles attīstība
Iet droši
Iet atpakaļgaitā;
Pieturoties var uzkāpt augšā pa kāpnēm;
Skrien bez krišanas piecus metrus;
Stumj ratiņus;
Tupus paceļ lietas no grīdas;
Uzkāpj uz krēsla, nokāpj no krēsla;
Sper bumbu, nepakrītot;
Prot palēkties, atraujot pēdas no zemes;
Pārlec pāri nelielam šķērslim.
Smalkās motorikas, jeb roku veiklības attīstība
Attin ietīto;
Plēš papīru;
Ceļ torni no 3-5 klucīšiem;
Liek ozolzīles pudelē;
Atvelk rāvējslēdzēju;
Švīkā uz papīra;
Met lietu prom;
Rāda ar rādītājpirkstu;
Izņem un ieliek atpakaļ kastē rotaļlietas;
Liek apļus uz piramīdas.
Pašapkalpošanās iemaņas
Patstāvīgi dzer no krūzes;
Patstāvīgi ēd ar karoti;
Noģērbjas;
Pats sakārto rotaļlietas;
Pats mazgā rokas;
Palīdz apģērbties, atnes kurpes;
Apzinās vajadzību iet uz podiņa;
Atpogā lielā pogas;
Uzvelk īsās zeķes;
Uzvelk šortus, mazās biksītes, svārciņus.
Sunlight @ 29.09.2024 13:12Par kādu citu dzīvnieku ņemšanu tā padla (es pat neatvainošos) runā, ja savu suni viņa atdeva mātei?? Viņai taču vispār nav nekādas atbildības par jebkuru dzīvu radību! Viss pie kaulainās pakaļas, viņai galvenais ir lūpas sapumpēt un krūtis lielākas ielikt!
viņa pieķērās tam, ka ārsts pateica, ka pieņemšanās svarā negarantēs, ka 100% izdosies un līdz ar to viņa atmet šo domu vispār! Pat nemēģinās!lss @ 29.09.2024 12:20"Esmu gatava darīt da jebko, aiziet pie viena ārsta, pie otra, padzert eļļiņas", bet ne pieņemties svarā, VAINE?
Storijā tieca, ka ārsts liek pieņemties vismaz par 5kg, šajā sektantes runā viņa saka, 2,3kg. Cik var DIRST?
Man liekas, ka ir pienācis laiks beigt spiest asaras par "bērniņu", šim cirkam vairs neviens netic. "Dievs dos, es ticu", ar ko? Ar burvju zizli no augšas? Ja pati neko nedarīsi, tad arī nekas nebūs, uz kādu brīnumu šī dāma cer? Es nesaprotu
runāšana/aprunāšana forumā noteikti nav saistīta ar viņu sūdu štātīšu pirkšanu, es NEKAD viņu sūdlapā neesmu bijusi un NEKAD neko nepirkšu pie viņiem.pepija @ 29.09.2024 14:38vispar to ko vina tur stasta,ko vini dara un ka tas strdaa diezgan interesanti un izskatas,ka tas ari viniem strada.Tapec saku,vini vnk telo mulkus.Un cilveki sokejas,runa,skatas,uzkeras.To pierada kaut vai si diskusija.
amareto @ 29.09.2024 14:43runāšana/aprunāšana forumā noteikti nav saistīta ar viņu sūdu štātīšu pirkšanu, es NEKAD viņu sūdlapā neesmu bijusi un NEKAD neko nepirkšu pie viņiem.
Dievs dod smadzenes, ar kurām domāt un tad rīkoties. Tad jau tikpat labi var gulēt dīvānā un gaidīt, kad Dievs uztaisīs par uzņēmuma vadītāju 😀 Nu un nesagaidīt 😁lss @ 29.09.2024 12:20"Esmu gatava darīt da jebko, aiziet pie viena ārsta, pie otra, padzert eļļiņas", bet ne pieņemties svarā, VAINE?
Storijā tieca, ka ārsts liek pieņemties vismaz par 5kg, šajā sektantes runā viņa saka, 2,3kg. Cik var DIRST?
Man liekas, ka ir pienācis laiks beigt spiest asaras par "bērniņu", šim cirkam vairs neviens netic. "Dievs dos, es ticu", ar ko? Ar burvju zizli no augšas? Ja pati neko nedarīsi, tad arī nekas nebūs, uz kādu brīnumu šī dāma cer? Es nesaprotu
Un šis ir Elīnas slēgtais uzņēmēju kanāls. :D Vai citiem biznesa īpašniekiem ir jāklausās par Elīnas mēnešreizēm, par viņas svaru un Bībeli?pidrihsone @ 29.09.2024 10:09Šajā video var iepazīties ar Didras pesteļiem no slegtās Telegram grupas par grūtniecību, svaru un Dievu: https://failiem.lv/f/n8muhs5x4y
Un viņa vēl ieminās par suņiem. Vai māmuļa būtu gatava 2 suņiem, vai sunim noalgotu aukli tāpat kā Dž?Casoria @ 29.09.2024 11:57
Bez vārdiem, kāda idiote viņa ir.
Bērna adopcija nav ātrs un viegls pasākums, it sevišķi - zīdaiņa. Cilvēki rindā gaida vairākus gadus, un tāpat nav vēl tikuši pie bērniņa.
MEDICĪNISKĀ, nevis mākslīgā apaugļošana. Tas arī nav viegls un ātrs pasākums, tur nav - čiks un bērns gatavs.
Dezinformācijas karaliene.
Adopcijas posms ir ilgs un sarežģīts. Pazīstama ģimene nesen gāja cauri šim procesam. No BT nāk pārbaudes bieži ne tikai pirmās nedēļas un mēnešus, bet pat pāris gadus. Atnāktu pārbaude un Elīna priekšā apenēs lēkā. :D 100% viņiem nekad nepieškirs audžuģimenes statusu.BellaCiao @ 29.09.2024 12:17
Viņa murgo par adopciju? ? Pasarg Dievs! Savu miesīgu bērnu nemīl, kā ietu adoptētam?! Ļaunā pamāte ?
CallMeAnnika @ 29.09.2024 16:44Un šis ir Elīnas slēgtais uzņēmēju kanāls. :D Vai citiem biznesa īpašniekiem ir jāklausās par Elīnas mēnešreizēm, par viņas svaru un Bībeli?
Elīnai, stāstot to stāstu (laikam no Bībeles), sapratu, kur ir viņas problēma. Viņai liekas, ka bērns radīsies no Dieva. :D Vēl vairākas reizes to uzsvēra.
Elīn, bērni rodas no seksa. Tiešām brīnums, kā Dž radās. Elīna lūdzās katru vakaru un hops - palika stāvoklī? :D