CallMeAnnika @ 22.05.2023 15:02Pēc tava rakstītā var spriest, ka ir ok labāk sabojāt mazākas meitenes un sūtīt viņas pie psihoterapeitiem un psihiatriem, kas risina problēmas ar spēcīgām zālēm nevis iet pie psihologa, kur iespējams tiek galā ar runāšanu un apzināšanās palīdzību?
Tādas kā Elīna veicina to, ka tieši dodas pie psihoterapeitiem un psihiatriem, kas galīgi nav ok.
Ja Elīna pazustu ar savām nepareizajām darbībām no IG, vienmēr būs kāda, kas izteiks viedokli par matiem, ka nepatīk frizūra, to var pateikt arī jebkurš cilvēks no ģimenes vai draugiem un tas ir fine, bet šeit ir runa par spēcīgām mentālās veselības problēmām, ko Elīna translē ik dienas nevis par frizūru, kas var kādai nepatikt. Ir atšķirība.
wiwa @ 22.05.2023 16:12
Psihologs nav ārsts, psihoterapeits, psihiatrs ir ārsts. Psihoterapeits veic psihoterapiju, psihiatrs raksta zāles. Cilvēks var apmeklēt psihoterapeitu un nedzert zāles. Mana piezīme bija par to, mazaskudra teiktais, ka pie viņas nāks E ietekmētās meitenes, nav īsti korekti (tāpat kā viņas uzvedība man nesaistās ar cilvēku, kas strādātu šajā jomā).
Tomēr saprotu, cik ļoti šīs sarunas attālinās no E matiem, kontu dzēšanām utt, tādēļ beigšu jums bojāt ballīti ar šo. :)
MartaOZ @ 22.05.2023 16:40
Par psihologu tev taisnība - tie nav ārsti, bet nu kā var izdomāt ka psihoterapeits ir ārsts? Paihoterapeits var būt vispār cilvēks bez psihologa grāda, piemēram, Iveta Vanaga (psihodramas terapeite), Kaspars Bērziņš (geštalta skolas terapeits), Aina Poiša, Anna Lieckalniņa - viņiem pat nav psihologa izglītība.
Un ko tad es tev atbildot rakstīju atšķirīgu no tā, ko tu man paskaidroji? :D Bet paldies par atkārtošanos.wiwa @ 22.05.2023 16:12
Psihologs nav ārsts, psihoterapeits, psihiatrs ir ārsts. Psihoterapeits veic psihoterapiju, psihiatrs raksta zāles. Cilvēks var apmeklēt psihoterapeitu un nedzert zāles. Mana piezīme bija par to, mazaskudra teiktais, ka pie viņas nāks E ietekmētās meitenes, nav īsti korekti (tāpat kā viņas uzvedība man nesaistās ar cilvēku, kas strādātu šajā jomā).
Tomēr saprotu, cik ļoti šīs sarunas attālinās no E matiem, kontu dzēšanām utt, tādēļ beigšu jums bojāt ballīti ar šo. :)
Ir psihoterapeits - ārsts ar ārsta izglītību un psihoterapeits - psihologa izglītību, kas specializējies psihoterapijā. Tie, kuriem ir ārsta izglītība, var rakstīt zālesMartaOZ @ 22.05.2023 16:40
Par psihologu tev taisnība - tie nav ārsti, bet nu kā var izdomāt ka psihoterapeits ir ārsts? Paihoterapeits var būt vispār cilvēks bez psihologa grāda, piemēram, Iveta Vanaga (psihodramas terapeite), Kaspars Bērziņš (geštalta skolas terapeits), Aina Poiša, Anna Lieckalniņa - viņiem pat nav psihologa izglītība.
CallMeAnnika @ 22.05.2023 16:46Un ko tad es tev atbildot rakstīju atšķirīgu no tā, ko tu man paskaidroji? :D Bet paldies par atkārtošanos.
Rezumē-ceru, ka nevienu neietekmēs Elīnas sliktie paradumi, lai nebūtu jādodas ne pie viena speciālista un viņa turpinās laboties un ar laiku rādīs labu piemēru kādai būt nevis kādai nebūt.
nē, tikai PSIHIATRI ir ārsti, psihoterapētam nav obligāti jābūt ārsta grādam, tā ir blakus metode "terapija" to var iziet gan psihiatri gan psihologi, bet uzstādīt diagnozi un izrakstīt zāles var tikai psihiatrs. Pie mums iedalījums ir definēts diezgan skaidri, tikai cilvēki neiedziļinas un bāž visu vienā maisānē nu jā @ 22.05.2023 18:16
Cik man zināms, iedalījums ir tāds, ka ir ārsti- psihoterapeiti un psihoterapijas speciālisti. Pirmajiem ir ārsta izglītība, bet otrajiem nē. Ja pareizi saprotu, pie mums gan tas iedalījums un definīcijas nav sakārtotas, tāpēc abu veidu speciālisti var sevi saukt par psihoterapeitiem.
Gaisa jaucēja @ 23.05.2023 00:28Elīna gadienā neaizmirsa dēla vārda dienu?
Blocked @ 23.05.2023 08:10
Krievi vārda dienas neatzīmē/ nesvin
viņa gan jau nezin, kad svin kalendāros neatzīmētie, domāju varbūt paplašinātājā, bet neatradu viņa vārdiņu tur, žēl ka māte nav tādas lietas noskaidrojusi, vēl jo vairāk, ja savas tak atzīmēZebradivi @ 23.05.2023 08:14
Bet Naura un savējo taču viņa svin.
wiwa @ 22.05.2023 21:36
Kaspars Bērziņš ir šarlatāns, ne psihoterapeits un ne psihologs. Tas pats ar Lieckalniņu, lol, viņa vispār bija uz kaut kādiem pašizaugsmes kursiem un sevi dēvē par terapeitu. Tikpat labi kā šos divus Uģi Kuģi var nosaukt par psihoterapeitu. :D Vanagu vispār nezinu, Poišas izglītību nezinu.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/aizliegtais-panemiens-atmasko-viltus-psihologu-un-psihoterapeitu.a388488/
Šeit par Bērziņu.
https://www.viis.gov.lv/registri/psihologi
Psihologu reģistrs
https://registri.vi.gov.lv/rap
Šajā reģistrā ir psihoterapeiti un psihiatri
Tikai cilvēki, kuri ir valsts uzturētos reģistros, var dēvēt attiecīgi sevi par psihologu, psihoterapeitu vai psihiatru un strādāt šajā jomā. Ejot pie kaktu "speciālistiem" var iegūt lielāku ļaunumu kā sekojot E un klausoties viņas viedokli par depresiju.