Pēc vidusskolas man bija konkrēts plāns tikt konkrētā augstskolā konkrētā programmā un biju TIK pārliecināta, ka bez problēmām iekļūšu, ka savā maksimālismā nebiju pat apsvērusi plānu B. BET pienāca diena, kad konstatēju, ka esmu palikusi "aiz strīpas". Nedēļu vienkārši ieslīgu raudāšanā un sevis žēlošanā, tad secināju, ka citās augstskolās līdzīgā programmā (kuru nebija daudz, lai neteiktu, ka vispār nebija) uzņemšanas termiņi ir jau sen garām, papsihoju un... iestājos koledžā līdzīgā programmā. Lai pēc pirmā mācību gada saprastu, ka šī joma mani neinteresē praktiski vispār.
Es gan esmu cilvēks, kas iesākto pabeidz, tādēļ pabeidzu arī otro gadu, dabūju koledžas diplomu un pēc tam iestājos mācīties profesijā, ar kuru gala beigās saistījusies visa mana līdzšinējā karjera nu jau padsmit gadu garumā.
Ko es ar to gribu teikt? Katram der kaut kas cits. Es zinu, ka man neder "pauzītes", man vajag nepārtrauktību procesā, tādēļ priecājos, ka tomēr izlēmu par labu tai koledžai, lai gan ar to profesiju mana dzīve nav saistīta, jo tā mācīšanās mani noturēja pie ritma. Ja man būtu gada vai divu pauze, nezinu, kā atstāktu mācības. Bet ir tādi, kuriem tiesi nepieciešama tā atpūta, kuri ņem akadēmiskos gadus, lai pēc tam ar jaunu sparu ķertos pie mācībām.