Manos laikos tā nebija

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Čau!
Kas būtu tas, uz ko jūs varētu attiecināt šo teicienu, ka ''manos laikos (bērnībā, jaunības gados) tā jau gan nebija''? :-D
22.10.2018 23:34 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Tieši tā - bērni ir vecāku spogulis ( protams, kā jau visur iznēmumi).
Neaudzinātie ir bijuši visos laikos.
Par interesēn piekrītu, mani pašu besī tie visi zombiji, vampīri, šautenes, spineri :-D, kas ir dikti modē, īpaši puikām.
Nu un vēl viens, nežēlīgāka tā paaudze būs, dēl visām tām šaušanfilmām, terorismi utt. Manos laikos tādas filmas, datirspēles tik daudz nerādija. Televīzija bija draudzīgāka ( nu kanālu vismaz bij mazāk). :-D
25.10.2018 22:14 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Nu un vēl viens, nežēlīgāka tā paaudze būs, dēl visām tām šaušanfilmām, terorismi utt. Manos laikos tādas filmas, datirspēles tik daudz nerādija. Televīzija bija draudzīgāka

Par šo gribu oponēt. Puikas visos laikos ir spēlējuši kariņus - vai nu "spridzinājuši vāciešus", vai arī "skalpējuši indiāņus". Tikai tagad "slaktē zombijus". Tāpat arī puikas kāvušies un lamājušies visos laikos. :)
25.10.2018 22:18 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Manuprāt, tā ir tā atšķirība starp mammām un omēm. Omes vienmēr pārlutina

Jūtos reāli apdalīta :-D. Bet, ja nopietni, bija forši izlasīt Tavu pieredzi :-).
25.10.2018 22:18 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
un kāda frikin atšķirība starp krokodilu Geņu (vispār Genu) un kaut kādu zombiju??? tāpēc, ka tev šķiet, ka Gena ir/bija superīgi, jo bija Tev, jo krokodīli reāli staigā apkārt ar hūti un spēlē akordeonu. bet tagadējie idioti skatās kaut kādus zombijus , nevis Genu? kādi zombiji vispār, bērnam liekam filmas, nekādi zombiji vispār nav redzēti. ir cūkas, suņi un lokomotīves :)
25.10.2018 22:23 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Agraak lamaajaas krieviski,tagad angliski!:-D
25.10.2018 22:41 |

Reitings 1164
Reģ: 29.01.2009
akjelcikvar - ko tu tur fantazē, man tomēr pieredze ir lielāka un redzu kas notiek. Un es nerunāju par krokodiliem ar hūti, bet par to cik rotaļlietas sabojā. Kāpēc nevar būt parasta bārbija, bet ir zaļa kā zombis (monster high). Kāpēc nevar būt zirgs, bet ir rozā ponijs ar šausmīgām acīm.
25.10.2018 23:09 |

Reitings 2185
kāda tev tur pieredze ir lielāka? sakāpis galvā jau?
25.10.2018 23:11 |

Reitings 1164
Būtībā jau man vienalga ar ko spēlējas. Vairāk domāju kā vecāki ko tādu var pirkt. Ok, viens ir ražotāju psiholoģiskais, ko tie panāk ražojot rotaļlietas spilgtās krāsās, lai sīkie grib (spilgti rozā varde), bet, ka vecāki arī ņem un pērk.
25.10.2018 23:12 |

Reitings 2185
ā, spilgti zaļš krokodils bija labāks par spilgti rozā vardi (kaut kā nav manīts, ka bērniem tādas būtu). ko Tu te murgo.
25.10.2018 23:15 |

Reitings 2185
'toč' kaut kādas sovoku vecenes un to atvases šeit toni nosaka :D
25.10.2018 23:17 |

Reitings 1164
Ko tu piesienies konkrētiem vārdiem! Doma galvenā tev nepierāpo, jeibogu. Tu jau zini labāk ar saviem 100 bērniem.
25.10.2018 23:18 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es vienmeer domaaju-nu taa viena lelle,labi dazas veel ,bija kaut kas taads tomeer iipass-mazie noveerteeja to daavanu,man pat liekaas,speeleejaas ilgaaku laiku.
Latvvijaa esot ,noveeroju skatu-mazais nemaz neprasa to mantinu savos 2 gadinos,bet mammai tacu jaapeerk,jo loti miil savu mazo...un tie tomeer ir tie 35Eur...atceros kaa sodien viena liela plastmasas masiina,kura luuk attiistiisot smadzenes...un taa visu laiku,viena lieta peec otras...
25.10.2018 23:37 |

Reitings 82
Reģ: 20.10.2018
es domāju, ka kādreiz bērni lasīja vairāk grāmatas, interesējās par literatūru, kultūru utt. vai es tomēr kļūdos?
25.10.2018 23:47 |

Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Es domāju, jūs smagi pārspīlējat ar to grāmatu nelasīšanu un sēdēšanu internetā, jo manā bērnībā, kad nebija interneta, arī bija mammas, kuras darbojās ar bērniem, gatavoja interesantus ēdienus, rušinājās dārzā, un bija tādas, kuras neatrāvās no TV. Bija bērni, kuri lasīja grāmatas, un bija tādi, kuri blenza TV neskaitāmas stundas. Interneta vietā bija TV. Varbūt par padomju laikiem var runāt, jo tur multenes gāja 15min dienā, pārējā laikā filmas par karu vai balets, sestdienās Šurika piedzīvojumi, beeeet 90-tajos jau bija pieejams gan satelīt TV, gan kabeļtelevīzija, un multenes varēja skatīties uz urrā. Vecākiem visi tie šovi, romantiskais kino, visādi raidījumi, meksikāņu seriāli, utt.
26.10.2018 08:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
pat 90 vēl bija ,ļoti žēl a vairs nav, strūklaka pie sporta pils liela. filmā kad bremzes netur var mazliet redzēt
26.10.2018 10:54 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Grūti noticēt, ka mēs, kas dzimuši 60-os, 70-os un 80-os gados, esam nodzīvojuši
līdz šai dienai. Bērnībā mēs taču braucām mašīnās, kurām nebija drošības jostu vai
gaisa spilvenu. Mūsu gultiņas bija izkrāsotas košās krāsās, kas bija ar augstu svina
saturu. Nebija slepeno vāciņu zāļu pudelītēm, durvis bieži netaisījās ciet un skapji
vispār nekad netaisījās ciet. Mēs dzērām ūdeni no ūdens pumpja uz stūra, nevis no
plastmasas pudelēm. Nevienam neienāca prātā braukāt ar riteni ķiverē. Stundām ilgi
mēs meistarojām ratiņus un divriteņus no dēļiem un gultņiem no izgāztuves, bet kad
pirmo reizi laidāmies lejā no kalna, atcerējāmies, ka aizmirsām par bremzēm. Pēc
tam, kad vairākas reizes nācās ievelties dzelošos krūmos, mēs tikām galā ar šo
problēmu.
Mēs gājām ārā no rīta un spēlējāmies visu dienu, atgriežoties mājās tad, kad iedegās
ielas laternas, tur, kur tās vispār bija. Veselu dienu neviens nezināja, kur mēs esam,
jo nebija taču mobilo telefonu! Grūti iedomāties. Mēs sagriezām rokas, kājas, lauzām
kaulus un sitām ārā zobus, un neviens nevienu nesūdzēja tiesā. Visādi bijis. Un
vainīgi bijām tikai un vienīgi mēs paši. Atceraties?
Mēs ēdām kūkas, saldējumus, dzērām limonādes, bet neviens nepalika resns, jo
mēs visu laiku skraidījām un spēlējāmies. No vienas pudeles dzēra vairāki cilvēki, un
neviens no tā nav nomiris. Mums nebija spēļu konsoļu, CD, 165 TV kanālu, interneta,
mēs skrējām lielā barā uz tuvāko māju skatīties multeni, jo arī video mums nebija!
Toties mums bija draugi. Mēs gājām ārā no mājas un viņus sameklējām. Braukājām
uz riteņiem, laidām sērkociņus pa pavasarīgajiem strautiņiem, sēdējām uz soliņiem,
uz sētām vai skolas pagalmā un pļāpājām, par ko vien gribējām. Kad mums kāds bija
vajadzīgs, mēs klauvējām pie durvīm vai vienkārši gājām iekšā. Atceraties? Bez
jautāšanas! Paši! Vieni paši cietsirdīgajā un bīstamajā pasaulē! Bez apsardzes! Kā
mēs vispār izdzīvojām?

Mēs izdomājām spēles ar kokiem, konservu bundžām, mēs zagām ābolus no
kaimiņu pagalmiem un ēdām ķiršus ar visiem kauliņiem. Katrs kaut reizi ir
pierakstījies futbolā, hokejā vai volejbolā, bet ne visi tika pieņemti komandā. Tie, kuri
netika, iemācījās tikt galā ar vilšanos.
Meitenes, atceraties lēkājamās gumijas?! Interesanti, ka neviens puisis pasaulē
nezin šīs spēles noteikumus!
Šī paaudze mums ir devusi cilvēkus, kuri spēj riskēt, tikt galā ar problēmām un radīt
ko tādu, kas līdz šim nav bijis, nav eksistējis. Mums bija izvēles brīvība, brīvība riskēt
un brīvība uz neizdošanos, atbildība, un mēs kaut kā vienkārši iemācījāmies ar to visu
rīkoties. Ja esi viens no šīs paaudzes, tas ir apsveicami. Mums ir paveicies, ka mūsu
bērnība beidzās līdz tam laikam, kad valdība jauniešiem iemainīja brīvību pret
skrituļslidām, mobilajiem, zvaigžņu fabriku...
Un kā ir tagad?
- kļūdas pēc Tu spied savas sistēmas piekļuves kodu uz savas mikroviļņu krāsns;
- Tev ir 15 numuru saraksts, lai sazvanītu savu ģimeni, kurā ir 3 cilvēki;
- Tu sūti e-pastu savam kolēģim, kurš sēž Tev blakus;
- Tu esi zaudējis kontaktu ar saviem draugiem vai ģimeni tāpēc, ka viņiem nav e-
pasta adreses;
- Pēc darba dienas Tu atgriezies mājās, un atbildi uz telefona zvaniem tā, it kā
joprojām atrastos darbā;
- Tu krīti panikā, ja izej no mājas bez sava mobilā telefona, un ej atpakaļ, lai to
paņemtu;
- Tu no rīta pamosties, un pirmais, ko izdari – pieslēdzies internetam;
- Tagad lasi šo tekstu, piekrīti tam un smaidi tāpat kā es :)
- Un zini, kam šo rakstu pārsūtīsi....
P.S. Cerams, ka te rakstītais atsauca atmiņā patīkamos brīžus
26.10.2018 10:56 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Dažkārt besī lasīt tos "kā izaugām padomju laikos, tagad aug jēlas olas". Ar ko tur lepoties, ka mašīnās nebija jostas un gultiņas ar svinu krāsotas? Bērnu traumatisms un mirstība bija nesalīdzināmi lielākā nekā tagad. Visi streso, ka bērnu slimnīcu pārceļ uz Pārdaugavu, bet patiesībā vairs nav nepieciešamība pēc divām atsevišķām slimnicas ēkām. Kad Imantas pedofils uzbruka meitenītēm, tad tikai vecāki sāka domāt, ka varbūt bērniem ir bīstami vieniem staigāt. Kāpēc cepties par to, ka bērniem tagad tiek tas, kas mums bērnībā nebija? Laiks taču iet uz priekšu... Forši, ka kāds pēc skolas sagaida. Forši, ka tagad jaunie tēti iesaistās audzināšanā. Labi, ka apgūst tehnoloģijas, jo tā ir nākotne. Izlutināti bērni un slinki vecāki, kas sūc aliņu pie TV ekrāna (tagad pie datora) ir bijuši visos laikos. Tāpat vienmēr ir bijuši tie, kas izmanto dzīves dotās iespējas un izaug par sakarīgiem cilvēkiem.
26.10.2018 15:45 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Manos laikos mēs televizorā pīles šāvām, nevis cilvēkus

RedJasper Tu gan esi pagalam veca mēbele, jo šāda veida spēles bija pavisam senos laikos. :-P
.
It kā vēl esmu pārāk jauns, lai teiktu "Manos laikos tā nebija ...", bet nu es arī jūtu tās izmaiņas.
Protams skolas laikā mēs mācījāmies cītīgāk, vismaz izskatījās tā ka mēs mācāmies, tagad ir normāli neiet uz stundām un skolotājus vienkārši sūtīt на хуй arī ir norma.
Arī manos laikos meitenes krāsojās un izskatījās asinsstindzinoši, tad tagad, dēļ tā grima un drēbēm, kad meitenes iet pa ielu nevar saprast vai tās ir skolnieces, kuras iet uz stundām vai maukas, kuras iet uz maiņu uz paneļa. Apnicis jau tas "slazds", kad 25 gadīga meitene pēc pases izrādās 17 gadīga skuķis. (t)
Puiši arī fascinē. Neko un nekas viņus neinteresē, pat sports viņus ir pārstājis interesēt, tusē, buhā un "vārās savā sulā". Tāpat šī te jaunā paudze liekas paši nezina ko grib, negrib un arī netaisās strādāt, redz negrasās viņi nomainīt savu laiku dēļ kaut kāda tur darba.
26.10.2018 22:50 |

Reitings 2185
this moment -- atpisies. tu pat savu problēmu nevari noformulēt.
rīdziniece -- jā, šausmas, ka tagadējie bērni nelēkā visu dienu pa taviem pagalmiem...
SALOMEJA, tieši tā :)
30.10.2018 00:08 |

Reitings 23
Reģ: 05.10.2018
manai meitai ir Monster High lelle. mēs kopā arī skatamies multeni, kura ir diezgan interesanta, tur pamatā ir cienīt gan savādo, gan parasto, ierasto. ka, ja tu atšķiries, tevi var apsmiet, bet ar to jātiek galā, bez pretreakcijas un vardarbības..vienā no filmām parastie bērni apsmej Monster High audzēkņus un sauc par frīkiem - viņi ar to tika galā bez vardarbības. ja meitai augot gribēsies Bārbijas, pirkšu Bārbijas. bet šobrīd viņai dikti patīk Monster High un nesaskatu tajā neko šausminošu.
starp citu, par tēmu - iešanu vienam no-uz skolas, es savu bērnu vienu nelaidīšu vismaz līdz 5. klasei (tad būs jāskatās cik tālu no mājām ir skola) un man vienalga, ka citi jau 1. klasītē vieni paši kaut kur dodas - tas ir uz vecāku atbildību. savu bērnu nekādiem riskiem nepakļaušu, jo mammas drauga dēlu nolaupīja un noslepkavoja - viņam bija 12 un gāja 6. klasē, gāja viens pats mājās no pagarinātās grupas un arī dzīvoja lauku apkaimē. un nezinu vai slepkava tika atrasts, bet uz bērēm biju... tās sāpes, kuras bija mammas acīs... nenovēlu nevienam. tas notika, kad es gāju 4. klasē un pati gribēju, lai man opis nāk pakaļ uz skolu, jo man bija nereāli bail, īpaši pēc tā notikuma. un puika bija draudzīgs, runāja ar visiem, ar viņu bija viegli iedraudzēties jebkuram. tas viss ir uz katra paša atbildību, bet, man liekas, ka par sava bērna drošību jārūpējas katram.
30.10.2018 09:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits