Galīgi neesmu taupīgs cilvēks. Ja vismaz nedaudz nekontrolēju sevi, tad mierīgi varu iztērēt visu algu, neveidojot nekādus iekrājumus. Tagad gan esmu iemācījusies, manuprāt, optimāli sadalīt ienākumus, ietaupot sekojošās kategorijās:
1. Pārtiku pērku kvalitatīvu, bet tikai tādā daudzumā, kādā tā tiks apēsta.
2. Visa kopjošā kosmētika man ir dārga, tomēr esmu iemācījusies pirkt tikai to, ko es lietoju un nepirkt jaunu analoģisku produktu, ja iepriekšējais vēl nav izlietots.
3. Šis punkts vēl procesā, bet mēģinu samazināt garderobi, atstājot tajā tikai tiešām labas mantas, un nepirkt kaudzi ar jaunām drēbēm, dažas no kurām vienalga netiks nēsātas.
4. Ceļojumus cenšos plānot laicīgi, īpaši, ja tie iekļauj sevī tālos lidojumus. Neredzu jēgu maksāt 800 eiro par lidmašīnas biļeti, pērkot pāris nedēļas pirms ceļojuma, ja to pašu biļeti var paņemt agrāk uz pusi lētāk.
5. Ēšanu kafejnīcās/restorānos, kas agrāk notika gandrīz katru dienu, esmu limitējusi. Šobrīd tā notiek vidēji 3 dienas nedēļā.
6. Vairāki tēriņi ir krietni samazinājušies vai pavisam pazuduši, jo atbildību par tiem uzņemas vīrietis.