Ehh, tik pazīstamas sajūtas. :-D
Sākumskolā vispār bija murgs, jo biju kautrīgs, kluss bērns, kuram nebija draugu, turklāt sporta stundās man praktiski nekas nepadevās, tāpēc pārējie smējās, ņirgājās. Tas arī radīja riebumu pret sporta stundām. Dienās, kad bija sports, biju ne dzīva, ne mirusi, garastāvoklis bija izcili slikts.
Nedaudz labāka situācija bija pamatskolā, bet līdz tam brīdim, kad uz mūsu skolu atnāca strādāt jauns skolotājs, kurš nebaidījās izteikt piezīmes par skolēnu spējām ne tiem glaimojośākajiem vārdiem. Arī tad uz sporta stundām gāju ar riebumu gandrīz raudādama.
Vidusskolā situācija uzlabojās, jo atnāca vienkārši lieliska skolotāja, kura prata iedvesmot, un palīdzēja saskatīt foršo sportā. Jāatzīst, ka sports joprojām nesajūsmināja, bet vismaz neizraisīja tik negatīvas emocijas kā iepriekš. Vidusskolā sports mums bija apvienots ar citu klasi, tāpēc lielākā daļa bija sportisti. Es ar savu neveiklību jutos ne savā ādā, bet tomēr nepārforsēju un darīju tik, cik varēju.
Man nebija/nav liekā svara, bet vienalga nebija to spēju sportot, nebija fiziskās izturības, skrēju pēdējā. Bieži vien bastoju sporta stundas, izvairījos, kā vien varēju.
Atceros, kā pēdējā sporta stundā 12.klasē gandrīz raudāju no laimes, jo sapratu, ka tā elle ir beigusies.:-D
Tagad pēc skolas beigšanas sportoju savam priekam, skrienu, braucu ar velosipēdu un saprotu, ka sports tomēr ir lielisks. Labprātāk dodu priekšroku sportošanai vienatnē, kad neviens neskatās, jūtos brīvāk. Tāpēc arī uzskatu, ka sporta stundas skolā nav tas labākais variants, kā motivēt bērnus sportot.
Un, jā, nenosodu tos, kuri prasa atbrīvojumu no ārsta, lai neapmeklētu sporta stundas. Jo man mans emocionālais līdzsvars ir svarīgāks. Ņirgāšanās var radīt tādas traumas, kuras grūti pēc tam izdzēst no dzīves, bet fizisko stāvokli uzlabot ir daudz vieglāk.