Jāsaka, ka esmu pateicīga saviem vecākiem, ka netiku vilkta no viena pulciņa uz otru. Tiešām, ļoti pateicīga. Vienīgais pulciņš, kurā savā dzīvē esmu iesaistījusies, bija dziedāšanas pulciņš kurā jau no sākta gala iestājos tikai mūzikas pasniedzējas mudināta. Beigu beigās, kad bez jebkāda entuziasma un prieka tika nodziedāti divi gadi (kāpēc paliku? Nezinu, iespējams tāpēc, ka jutos slikti, domājot par to, ka pievilšu pārējos), savos 10 gados pati pateicu vecākiem, ka vairs nevēlos apmeklēt šo pulciņu. Viss. Kopš tā laika pievērsos tikai tam, kas mani interesēja jau no sākta gala. Proti, biju ļoti introverts bērns, varēju stundām ilgi sēdēt pilsētas bibliotēkā, ar citiem bērniem ārpus skolas pa āru neskraidīju, tā vietā palēkdamās skrēju uz grāmatnīcu, lai nopirktu simtu pirmo kladi, kurā rakstīt pašsacerētus stāstus, pasakas un dzejoļus. Atceros, ka vecmamma ik pa laikam zem deguna purpināja, ka, ja būtu viņas teikšana, būtu mani sūtījusi tautas dejās (lieki piebilst, ka, jau izdzirdot par ko tādu, sāku dumpoties pretī, pastāvot uz savām balss tiesībām). Nu esmu izaugusi, bet, pa lielam, nekas nav mainījies, tikai sanācis, ka savas bērnības aizraušanos esmu ievirzījusi citā gultnē un mana mīlestība pret rakstīšanu palīdzējusi izveidot karjeru, sapazīties ar īstajiem cilvēkiem, nonākt īstajā vidē. Dziļi sirdī es joprojām esmu tas pats introvertais bērns, kuram ik pa laikam tik ļoti patīk noslēpties savā mazajā pasaulītē, apsēsties uz palodzes, skatīties kā ārā līst lietus un... rakstīt, rakstīt, rakstīt! Savā galvā sacerēt veselus stāstus, izdzīvot neskaitāmas dzīves! Un par to visu esmu pateicīga saviem vecākiem, kuri, redzot manas intereses un jūtot mani kā mazu cilvēku, mazu personību, ļāva man izpausties tajā, ko mīlēju darīt, tā vietā, lai mani vilktu no viena pulciņa uz otru. Man ir prieks, ka mani sadzirdēja un saprata, nemēģinot no manas trauslās, mākslinieciskās personības un dvēseles iztaisīt dziedātāju, dejotāju vai sportistu, kāds es nekad nebūtu. Šis ir viens no simts iemesliem, kādēļ tik ļoti respektēju savus vecākus, jo tieši viņu izvēles ļāva man būt man pašai.