Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kāpēc daudzām nepatīk musulmaņi?

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Tēmā http://lilit.lv/forums/topic/212587-attiecibas-ar-cali-no-citas-valstskulturasrases/ daudzas izsakās, ka viņām nepatīkot musulmaņi, tuvāk neko nepaskaidrojot. Ja ir vēlēšanās, izvērsti paskaidrot varat šajā tēmā, kā arī katrs var izteikt viedokli šajā jautājumā. Te būtu atsevišķi jāanalizē gan paši svētie raksti (Korāns), gan tas, vai šie raksti arī tiek īstenoti dzīvē.
23.08.2018 22:37 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Praktiski jebkuram karam vai konfliktam ir ekonomiskas un politiskas intereses. Reliģija ir tikai piesegs lai to realizētu.
Mazizglītoti, reliģiozi musulmaņi, kas no bērnības ir audzināti klausīt un ticēt mullam, ar labu ietekmīgu oratoru nav grūti sakūdīt.
Dzīvojot sabiedrībā kur ir liela dzimstība un nabadzībā jau paaudzēm un nu ir iespēja ar ieročiem cīnīties pret pasaulē pastāvošo netaisnību.
Ja cilvēki vairāk izprastu reliģiju un mazāk klausītu visus mullas, skolotājus un mācītājus, nebūtu pierunājami veikt teroraktus.
28.08.2018 09:09 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Tikai zema IQ liberasts ļautu labprātīgi iznīcināt savu kultīru un etnisko piederību!
Dzirdot kādu lietojam apzīmējumu "liberasts", uzreiz top skaidrs, ka darīšana ir ar augsta IQ, inteleģentu un spriestspējīgu personu!
28.08.2018 09:15 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Baidās tāpēc, ka nepazīst. Domāju, daudzas noliedzējas būtu pārsteigtas uzzinot, cik daudz musulmaņu viņas ikdienā satiek, nenojaušot viņu releģisko piederību.
28.08.2018 09:29 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Parakstos zem katra Richards vārda. Esmu dzīvojusi valstī, kur viņu ir daudz un pietiekami ilgi, lai varētu izdarīt secinājumus. Viena te stāstīja ka mums rietumos taču ir sava kultūra utt., kura dominē un ka viņi savējo neieviesīs utml., bet viņa aizmirst tādu niansi, ka musulmaņi vairojas ģeometriskā progresijā, līdz ar to pēc kāda laika viņiem nebūs absolūti nekādu problēmu pārņemt esošo kārtību, jo gluži vienkārši, viņi būs daudz vairāk, turklāt, lielākā daļa no viņiem būs pilsoņi, kurus arī ir jāņem vērā, piemēram vēlēšanās. Turklāt atšķirībā no, piemēram, latviešiem, kuri aizbrauc uz Angliju un pēc pāris gadiem knapi runā latviski un neatceras, kas ir štovēti kāposti (stulbs pārspīlējums, bet nu tas lai labāk ilustrētu domu), musulmaņi tik vienkārši jau nu gan neasimilējas. Viņi uzturas savās kopienās un turpina praktizēt savas paražas, pat dzīvojot rietumos entajās paaudzēs. Tajā pašā UK tā ir problēma, ka, piemēram, eritrejiešu meitenītes tiek vestas uz dzimteni, kur ar viņām tiek veiktas briesmīgas darbības, lai viņas nevarētu just seksuālu baudu. Un to dara viņu pašu mātes, ar kurām tas ir darīts un kuras jau kurā paaudzē dzīvo rietumos. Nu nav tik vienkārši. Un jā, viņi rajoni ir tie, kuros viņi dzīvo pēc saviem likumiem, t.i.vari atrauties tikai par to, ka nenēsā paltraku, lljo tādi ir viņu uzskati un piekāst, ka viņi dzīvo rietumos, kur ir pieņemts nenesāt paltrakus.
28.08.2018 09:50 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Iepriekšējā komentārā drusku novirzījos no tēmas autora uzdotā jautājuma - neveidotu attiecības ne ar vienu reliģisku cilvēku, man nav pa ceļam ar cilvēku, kura dzīvē svarīga loma ir reliģijai, vienalga, kristietis, budists, musulmanis vai makaronu dieva pielūdzējs. Attiecībā uz musulmaņiem man arī nav pieņemamas viņu paražas un neparakstītos ievērot viņu tradīcijas. Bet nenosodu tās kurām tas der un kuras ir laimīgas kopā ar saviem musulmaņiem.
28.08.2018 09:55 |

Reitings 90
Reģ: 19.07.2018
Jā, budistu - musulmaņu konfliktu tiešām biju palaidusi garām. :-)
Piekritīšu, Dionysus rakstītajam, jo musulmaņus, kas auguši nabadzībā un lielā stingrībā noteikti ir vieglāk pievērst nežēlībai un vardarbībai, nekā tos pašus kristiešus, kas tomēr ir relatīvi daudz izglītotāki.
28.08.2018 10:08 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
esmu taja saraksta kuriem nepatik ,nepiesaista visi pakistaniesi ,islamiesi . es nesaku ka visi vini ir vienadi , bet lielaka dala grib tikai to pilsonibu cik man nav visaadi Turkije rakstitijusi ka esmu vinu Princese un kopaa dzivosim Miles un lolos muzigi. vienreiz viens izmisigi piesejas uz ielas ludzas lai eju pie vina uz kafiju. nekalausijas taka pateicu pilnigi visu ko par vinu domaju. vel viens kadrs atsutija savas sirijas sabombarteto maaju un pec tam laikam sajauca zinas un saaka drukaat perversibas
01.09.2018 20:35 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits