Kāpēc daudzām nepatīk musulmaņi?

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Tēmā http://lilit.lv/forums/topic/212587-attiecibas-ar-cali-no-citas-valstskulturasrases/ daudzas izsakās, ka viņām nepatīkot musulmaņi, tuvāk neko nepaskaidrojot. Ja ir vēlēšanās, izvērsti paskaidrot varat šajā tēmā, kā arī katrs var izteikt viedokli šajā jautājumā. Te būtu atsevišķi jāanalizē gan paši svētie raksti (Korāns), gan tas, vai šie raksti arī tiek īstenoti dzīvē.
23.08.2018 22:37 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Laikam būs jāpaliek par musulmani, no vīrieša skatu punkta, perfekta reliģija priekš vīrieša(un te es uzsveru VĪRIEŠA, nevis mūsdienu ņergām, kuri ir sievietēm zem tupeles)! 
Hei, Richards, atradu Tev vēl vienu reliģiju!
Laikam būs jāpaliek par humānistu, no cilvēka skatu punkta, perfekta reliģija priekš cilvēka(un te es uzsveru CILVĒKA, nevis mūsdienu ņergām, kuri ir idiotiem zem tupeles)! 
Kā ar šo ^, m?
24.08.2018 08:51 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Jo esmu kristiete. Es nebūtu kopā arī ar krišnaīdu , budistu vai citas reliģijas pārstāvi.
24.08.2018 08:57 |

Reitings 37
Reģ: 24.08.2018
nerātnā, es tak to neteicu nopietni. Pa to tupeli paironizēju, jo daudzi no viņiem uzskata eiropiešu vīriešus par ņergām, jo dod sievietēm neierobežotu neatkarību. Personīgi, nekad neplānoju kļūt par musulmani, manu ego sievietes neatkarība neiespaido un nav jāslpējās aiz izdomātiem "Allaha" likumiem, kurus sarakstīja paši vīrieši(priekš sevis)! :) Kāds tiešām tic, ka Allaha "pēdējais pravietis" dieva/allaha priekšā precējās ar 6 gadīgo Aišu, kura balstoties uz Hadīsiem spēlējās vēl ar lellēm, bet 50+ gadīgais Muhameds ar viņu kopā gāja vannā! :s
Narrated 'Aisha: The Prophet and I used to take a bath from a single pot while we were Junub. During the menses, he used to order me to put on an Izar (dress worn below the waist) and used to fondle me.
Sahih Bukhari 1:6:298

====
Paturpinot pa tēmu, The Economist bija lielisks raksts, kas notiek, ja laulību šķir Eiropā, zem Eiropas likumiem, bet pēc Islāma likumiem vēl skaities precējusies.... var nākties kādu laiku izvairīties no ceļojuma uz musulmaņu valstīm, jo var sanākt lieli sūdi, jo Tu vēl skaitīsies precējusies Allaha priekšā un sodi par to ir pamatīgi.
SHIRIN MUSA draws on bitter experience to inspire her work to help women caught between legal and cultural worlds. Educated and long-resident in the Netherlands, she was unhappily married to a man from her native Pakistan. In 2009 a Dutch judge put a legal end to their union but her husband would not grant an Islamic divorce. Although she lived in secular Europe, this refusal mattered. If she remarried, she would be considered an adulteress under Islamic law and risk punishment if she returned to Pakistan.
So Ms Musa pursued her spouse through the Dutch courts. In 2010 she received a landmark judgment: he would be fined €250 ($295) a day, up to a maximum of €10,000 ($11,795), as long as he refused to cooperate. This had the desired effect. She then persuaded the Dutch parliament to make holding women in such “marital captivity” a criminal offence, in theory punishable by jail. Now she runs Femmes for Freedom, a charity that campaigns for people in similar situations. “I was lucky to be well-educated and have a supportive blood family,” she says. “Others are not.”

https://www.economist.com/international/2017/12/07/how-sharia-marriages-can-hurt-women-in-the-west
24.08.2018 09:23 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Piekrītu Neonam. Paziņu lokā ir divas sievietes, kuras apprecējušās ar musulmaņiem. Esmu no tiem aprobežotajiem cilvēkiem, kuriem nav pieņemami tie paltraki un sejas slēpšana. Krāsoties var tikai vīram, visi tie likumi.. man šādas tradīcijas nepatīk un sievietes loma šādā ticībā pielīdzināma kalponei/grīdas lupatai.
24.08.2018 09:43 |

Reitings 4218
nerātnā, es tak to neteicu nopietni. Pa to tupeli paironizēju, jo daudzi no viņiem uzskata eiropiešu vīriešus par ņergām, jo dod sievietēm neierobežotu neatkarību. 
Slikts joks, Richards, ļoti slikts un ļauns joks, jo izsmej ļaudis, kas uzskata, ka vardarbībai nav attaisnojuma un kuri iestājas par dzimumu līdztiesību.
.
Ironizē par tiem, kas izvarošanu, ja par to neliecina 4 vīriešu dzimuma personas, neuzskata par izvarošanu.
.
Ironizē par tiem, kas uzskata, ka vīrietis drīkst pavisam legāli, viegli iekaustīt nepaklausīgu sievu tā, lai nepaliek zilumi.
.
Ironizē par tiem, smejas par #MeToo.
.
Ironizē par tiem, kas notiesā sievietes par zinu jeb seksu ārpus laulības.
.
Jo pirmīt Tu ironizēji par #MeToo atbalstītājiem, sievietēm, kas nodarbojas ar seksu ārpus laulības, nepaklausīgajām sievām, kuras drīkst iekaustīt vīrs, un sievietes beztiesību likumu priekšā, kur vajag 4 vīriešu dzimuma personu liecības, lai pierādītu, ka sieviete tikusi izvarota.
.
Ah, jā, pareizi, Richards, Tu par to neesi spējīgs paironizēt, jo baidies, ka protesta akcijā izies vesels pūlis, kas nomētās ar akmeņiem Tevi.
24.08.2018 10:11 |

Reitings 114
Reģ: 30.03.2018
Daudzām un daudziem nepatīk musulmaņi, jo kārtīga muslima vēlamā valsts pārvaldes iekārta - šariats - nav savietojama ar demokrātisku, sekulāru republiku.
24.08.2018 10:17 |

Reitings 4218
Personīgi, nekad neplānoju kļūt par musulmani, manu ego sievietes neatkarība neiespaido un nav jāslpējās aiz izdomātiem "Allaha" likumiem, kurus sarakstīja paši vīrieši(priekš sevis)! 
^ toties Tavu ego ceļ tas, ka atrodas vīrieši, kas izdomā likumus paši priekš sevis, un Tu, Richards, uz viņu fona sieviešu acīs izskaties varen gārds kumāsiņš.
24.08.2018 10:26 |

Reitings 37
Nerātnā.... Nu pag, nedusmojies, es esmu Tavā pusē. Bet tajā pašā laikā, sievietes ir tieši tās, kuras Rietumos veicina politisko klimatu, kuras pašas būs pēc vairākām desmitgadēm zaudētājas, vēsture atkārtosies un būs jādodās atpakaļ uz virtuvi, "rupji izsakoties". Vīriešus tas maz ietekmēs. Nezinu redzēji vai nē, bet Zviedrijā bija viena naiva meitene, kura ar asarām acīs aizkavēja lidmašīnās pacelšanos, jo viņa protestēja pret afgāņa deportāciju no Zviedrijas....kas atklājās pēc vairākām dienām bija tas, ka šis afgānis bija regulāri sitis savas sievu un meitu. Citiem vārdiem sakot, mēs esam nonākuši Eiropā tādā situācijā, kur kreisi ekstrēmisti kontrolē politisko klimatu un jebkāda kritika Islāmam ir ne tikai politiskais risks, bet arī risks tīri personīgai drošībai rietumos. Piemēram Ayaan Hirsi Ali reti, kur dodas bez apsardzes, pret viņu ir bijuši plānoti vairāki uzbrukumi. Tas pats ar Wildersu un citiem.
Starp citu, Skandināvijā ir tie saucamie kursi, kur migrantiem, galvenokārt no musulmaņu valstīm, māca par sieviešu tiesībām, piemēram, Norvēģijā, ļoti interesants video no kreiso/liberāļu The Guardian(izskatās, ka pat viņiem rokas sāk nolaisties), liekas, ka vienīgie, kuri uzskata, ka šie kursi kaut ko dos integrācijai ir kursa veidotāji, jo pat sievietes atzīst, ka neviens Norvēģijas nespēs viņu vīriešu domāšanu. Rekur video, tam ko viņa saka: https://youtu.be/oKY600o3CXw?t=9m8s Ieteiktu noskatīties visu video un aizdomāties, vai šādu kursi nepieciešamību 2018. gadā veicina par spožu Eiropas nākotni, jo migrācija no šīm valstīm turpinās.
24.08.2018 10:36 |

Reitings 37
"ka neviens Norvēģijas nespēs viņu vīriešu domāšanu."
*ka neviens no Norvēģijas nespēs izmainīt viņu vīriešu domāšanu.
Brrr. jābeidz rakstīt un strādāt vienlaicīgi. :/
24.08.2018 10:38 |

Reitings 624
Visstrakaakie ir Somaalieshi.
Tur jau puikaam no mazas beerna kaajas maaca to ka sieviete ( tai skaitaa vinju Maate) ir vinju personiigais ''vergs''.
Dziivojot UK 8 gadus es esmu visaadus briinumus sabiedriskaas vietaas redzeejusi.
Kaa tie mazie runaa ar savaam Maateem.. vinji vispaar vinjas nerespektee itin nemaz.
Man darba koleegjes meita ( 10gadi) iet skolaa vienaa klasee ar Somaalieshu puiku kursh ir neadekvaati agresiivs un vinjiem abiem tur sanaaca kaut kaadas nelielas domstarpiibas un tas siikais manas koleeghes meitai esot pateicis '' Es pateikshu saviem draugiem lai vinji izvaro tavu mammu''.
… Nenormaali vinji ir.
24.08.2018 10:53 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Piekrītu Neonam. Paziņu lokā ir divas sievietes, kuras apprecējušās ar musulmaņiem. Esmu no tiem aprobežotajiem cilvēkiem, kuriem nav pieņemami tie paltraki un sejas slēpšana. Krāsoties var tikai vīram, visi tie likumi.. man šādas tradīcijas nepatīk un sievietes loma šādā ticībā pielīdzināma kalponei/grīdas lupatai.

+1
Es vispār esmu rasists, islamafobs un vēl un vēl. Man pat miesas krāsa nepatīk. Nepatīk un viss.
24.08.2018 10:58 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Šķiet muļķīgi apvainot tos, kuriem patīk vai nepatīk "viņi".
Es nevienam nesitu pa pieri un neapsaukāju par pajoliņu,ja kādam negaršo šokolādes vai vaniļas saldējums (jo ,redziet, man tas garšo)...
24.08.2018 11:06 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Nevis musulmami man nepatīk, bet arābi kā suga! Lai man pašai ir ebreji rados, arābus man nekad nav īpaši patikuši, kur nu vēl attiecības ar viņiem veidot.
24.08.2018 11:09 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Man patīk un interesē islāms, līdz ar to nav iebildumu pret musulmaņiem. Protams, nerunāju par radikāliem uzskatiem.
24.08.2018 11:16 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Man pret reliģiju VISPĀR ir baigie,baigie aizspriedumi. Es nevarētu atrast kopīgu valodu ne ar pārliecinātu, riktīgu knīpstangu, kristieti, ne musulmani, ne jūdaistu.
24.08.2018 11:18 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Starp citu, ar vienu Korānu nepietiek, lai saprastu šo ticību.
24.08.2018 11:19 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
es esmu par šo:
Esmu no tiem aprobežotajiem cilvēkiem, kuriem nav pieņemami tie paltraki un sejas slēpšana. Krāsoties var tikai vīram, visi tie likumi.. man šādas tradīcijas nepatīk un sievietes loma šādā ticībā pielīdzināma kalponei/grīdas lupatai.

Man pret reliģiju VISPĀR ir baigie,baigie aizspriedumi. Es nevarētu atrast kopīgu valodu ne ar pārliecinātu, riktīgu knīpstangu, kristieti, ne musulmani, ne jūdaistu.

Es, personīgi, esmu pret jebkādām religijām.
24.08.2018 11:27 |

Reitings 4218
Nerātnā.... Nu pag, nedusmojies, es esmu Tavā pusē. 
Richards, kādā vēl manā pusē? Pēdējās muļķības.
.
Muļķības kaut vai tāpēc, ka, atšķirībā no Tevis, nešķiroju ļaudis pēc to reliģiskās piederības. Tev visi musulmaņi ir 'Sliktie' - atšķiras tikai 'Slikto Gradācijas Pakāpe'.
.
Un vēl Tu ļoti uzsver dalījumu 'sievietēs' un 'vīriešos'. Un to, cik tupus lēmumus pieņem sievietes, tieši sievietes, vīrieši - tie gan nē, jo tie jau gudri no dabas (tas gan tā aizplīvuroti norādīts, bet tomēr ir), nu, tik gudri no dabas, ka sieviešu glupie lēmumi vīriešus, redz, neietekmēšot:
sievietes ir tieši tās, kuras Rietumos veicina politisko klimatu, kuras pašas būs pēc vairākām desmitgadēm zaudētājas, vēsture atkārtosies un būs jādodās atpakaļ uz virtuvi, "rupji izsakoties". Vīriešus tas maz ietekmēs.
.
Citiem vārdiem sakot, mēs esam nonākuši Eiropā tādā situācijā, kur kreisi ekstrēmisti kontrolē politisko klimatu un jebkāda kritika Islāmam ir ne tikai politiskais risks, bet arī risks tīri personīgai drošībai rietumos. 
Nu, ko var piesieties vienai reliģijai, kuru padarīt par visa ļaunuma sakni. Ne jau reliģija vainīga, ka to izmanto ļauniem mērķiem, bet savtīgie un patmīlīgie egoisti, kam iemesls, lai kādu paspīdzinātu, vnm atradīsies. Tas, ka iemesls atrasts Korānā, ne jau Korānu padara par briesmīgu grāmatu, bet briesmīgi izrīkojas ļaudis, kas Korānu izmanto par attaisnojumu savai šausmīgajai un civilizētā sabiedrībā nosodāmai rīcībai.
.
Kritizē vardarbības attaisnošanu, dzimumdiskrimināciju, rasu diskrimināciju, diskrimināciju pēc reliģiskās un politiskās piederības utt.. Kritizē ideoloģiju, ne noraksti veselu ļaužu grupu bez it neviena izņēmuma, kas tai pievērsušies. Tie ir cilvēki, un viņu dzīvesstāsti ir dažādi, iemesli, kāpēc viņi pārstāv Islāmu vai iestājas par kādas politiskās ideoloģijas vērtībām, atšķiras, un atšķiras arī tas, kā viņi Islāmu ieviesuši savā ikdienā vai savu politisko pārliecību realizē.
.
Ieteiktu noskatīties visu video un aizdomāties, vai šādu kursi nepieciešamību 2018. gadā veicina par spožu Eiropas nākotni, jo migrācija no šīm valstīm turpinās.
Kādreiz arī ieteica aizdomāties, vai vispār vajag dzimtbūšanas un verdzības atcelšanu, jo tie takš zaudējumi, ne, ko? Un vergi vispār ar tupu domāšanu esot, kas bez sava gudrā saimnieka nejēdzot neko. A tie latviešu bauri vispār idioti, kas domāti tikai tam, lai artu, ecētu un maksātu nodevas.
.
Ā, un arī ieteica aizdomāties, vai dot balstiesības sievietēm, bet, tā kā 'sievietes ir tieši tās, kuras Rietumos veicina politisko klimatu, kuras pašas būs pēc vairākām desmitgadēm zaudētājas', tad, jādomā, apmēram gadsimtu vecās tiesības vēlēt arī sieviešu dzimuma personām Tavā galvā vēl joprojām nozīmē ne tās labākās reformas, vai ne?
24.08.2018 11:38 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
es neciešu reliģijas, kā tādas, bet tie musulmaņi vispār riebjas. visi viņu aizspiedumi, uzskati, ģērbšanās, dzīvesveids - itin nekas no tā man nav pieņemami.
24.08.2018 11:40 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009

Precīzi manas domas! :-)
24.08.2018 11:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits