Rīdziniece, es pērku tikai fileju (tātad ap 20 eur/kg), jo man riebjas zivju ķidāšana. Un pērku tādu prošuto, kāds garšo, nevis skatos, ka tik lētāk. Un ziemā viens gurķis maksā 1.70 eur. Lai 20 cilvēkiem pagatavotu bļodu ar grieķu salātiem, ziemā tas izmaksā vismaz 30 eur (vasarā vismaz 2x lētāk). Vīnogas ziemā maksā ap 5 eur/kg. Viena melone savi 3-4 eur.
Nav jau stāsts par to, ka nevar dabūt lētāk. Var. Var braukt uz bāzēm, var 3 mēnešus iepriekš sastādīt ēdienkarti, čekot lielveikalu akciju avīzes un n-tās reizes skraidīt pa veikaliem, lai tik visu nopirktu ar atlaidēm vai lētāk. Var pats ķidāt zivis, var nopirkt puscūku un sagriezt pareizajās daļās, sabāzt saldētavā un pietiks pusgadam.
Stāsts ir par to, ka katrs rīko ballītes atbilstoši savām vēlmēm, finansiālajām iespējām un citām iespējām. Un tas, ka kāds rīkojas pretēji tam, kā rīkojies Tu, nenozīmē, ka visi citi dara nepareizi un Tu pareizi. Ja Tev ciemiņi saved kūkas un balonus, tas nenozīmē, ka arī pārējiem tā ir.
Ir cilvēki, kas mācēs 20 cilvēkiem saklāt galdu, neiztērējot vairāk par 30 eur, ir tādi, kam aizies 300 eur un neviens nav pareizs vai nepareizs - katrs dara kā grib un var!