Aplamie uzskati

Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Kā jau cilvēki izsenis - dzīvo kopā, jo tā vienkārši ir ekonomiski izdevīgāk?
Kāpēc visi pavilkās uz to, ka mīlestība nosaka, mīlam u. c., ja tīri ekonomiski un cilvēces gēnā ielikts tas, ka kopā jāvācas, lai vienkārši izdzīvotu. Nu un radītu mantiniekus, nākamās paaudzes cilvēkiem.
26.07.2018 22:00 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Izdevīgums kopā ejot uz labāku dzīvi ir tad, ja mēs pērkam māju, labiekārtojam savu pagalmu, ko varbūt nevarētu pa vienam, bet varam kopā. Labums ir tad, kad viens pa vakariem ucinās ap bērniem, kamēr otrs mācās, labums ir kopīgu ideju ģenerēšanā un jaunu lietu uzsākšanā, kas divatā ir daaaaudz vieglāk.

Piekrītu, un tajā pašā laikā - cik cilvēku būtu spējīgi šo visu darīt kopā ar nemīlamu otru pusi (šis nav adresēts Zinas tantei, bet vienkārši retorisks jautājums, jo domāju, ka pliks izdevīgums tomēr nav attiecību pamatā)?
27.07.2018 10:26 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
No izdevīguma viedokļa es gribētu sievu. Dzīvesvietas izmaksas nemainītos, bet čaklu saimnieci manām mājām vajag. Auklētu mūsu bērnus, kamēr es pa vakariem mācos. Vēl plusā viņas alga, kaut neliela, un varētu pavisam forši dzīvot. Tikai bez tās izslavētās mīlestības trūkst motivācijas ieviest savā dzīvē cilvēku, kaut arī būtu reāli izdevīgi.
27.07.2018 11:16 |

Reitings 663
Reģ: 01.08.2011
Manuprāt, cik izdevīgi ir dzīvot kopām sievietes gadījumā, atkarīgs no vīrieša. Ja ir tāds, kas visu dala uz pusēm, tad nav izdevīgi :D plus vēl, ja jāgatavo pašai, jo otrs nemāk un jātīra pašai utt.
Tad labāk vienai un ar saviem kaķiem :-D
27.07.2018 12:18 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
No izdevīguma viedokļa es gribētu sievu. Dzīvesvietas izmaksas nemainītos, bet čaklu saimnieci manām mājām vajag. Auklētu mūsu bērnus, kamēr es pa vakariem mācos. Vēl plusā viņas alga, kaut neliela, un varētu pavisam forši dzīvot. Tikai bez tās izslavētās mīlestības trūkst motivācijas ieviest savā dzīvē cilvēku, kaut arī būtu reāli izdevīgi.
:D:D:D:D:D
Džīzas, ku' labs. (l):D:D:D
27.07.2018 12:30 |

Reitings 502
Es nekur nelaidīšos, zinas tantuk, es vienkārši pļāpāju par tēmu. :D Jo kā pati saki, ka arī metas kopā dzīvot svešas meitenes, te gan mīlestības faktors nav ietverts visticamāk, bet arī gatavi to darīt, pat ne ar tuvu, iepazītu cilvēku.
27.07.2018 13:02 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
57 days, skatos, Tu kaut kā izslēdz iespēju, ka arī sieva varētu gribēt pa vakariem kaut ko pamācīties, kamēr vīrs maina pamperus vai labo savu rūķu mājasdarbus? :-D
Protams tepat ir jaunizceptās vīnzines un caurkritušas aktrises, kuras ir mācējušas to, par ko noteikti daudzas vēl sapņo, tomēr šajā jautājumā racionālāk šķiet diskutēt par vidusslāni, ņemot vērā to, ka abos tam malās esošajos grāvjos, dzīvesveids un lietu uztvere stipri atšķiras.
Savos komunalku laikos esmu dzīvojusi kopā arī ar vīrieti. Viņam sava istaba, man sava. Lielākā komunikācija - saskrienoties virtuvē, vai tad, kad kāds parausta WC durvis nobļaujoties "aizņemts". Nešķiet, ka tas, ko Tu piesaki galvenajā tematā (par romantizēšanu utt.) un šī komunālā padarīšana ir divas savstarpēji nesaistāmas lietas?
27.07.2018 14:29 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Zinas tante, zinot mani, es pat sievu, kas negrib studēt, visdrīzāk iefīrētu kādā skolā, lai kļūst advancētāka un karjero. Saskaņotu lekciju sarakstu un viss būtu OK. Bet saimnieciska un mīl manus, savus un mūsu bērnus gan ir must have.
27.07.2018 20:39 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
"manus, savus un mūsu" sievai bērni ir obligāta prasība?
27.07.2018 20:56 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Vai pieļautu iespēju būt ar kādu, ko nemīlat, lai saliekot kopā ienākumus, veidotu labāku dzīvi? Vai tad tomēr cīnītos vienas?

Nē, nevarētu katru dienu redzēt, just, dzirdēt un sadzīvot ar vīrieti pret kuru nebūtu jūtu.
Manuprāt, divatā dzīvot nav nezin cik izdevīgāk. Tāpat jau parasti daļu izdevumus dalītu...un rezultātā nekas ļoti lētāks neiznāktu.
Ja kāds no pāra visu izmaksā, tad iznāk lētāk , bet cik reāli tādi pāri ir? Nav jau otrs otrais!
27.07.2018 21:23 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
sievai bērni ir obligāta prasība?

Kāpēc gan ne? Es arī veidojot ilgtermiņas attiecības sagaidu, ka vīrietis gribēs bērnus.
27.07.2018 21:53 |

Reitings 209
Reģ: 15.07.2018
Arī bizness kopā izdevīgāk. :D Bet ja nav mīlestības, nezinu, vai dzīvotu kopā. Tik ja kā draugi no abām pusēm.
27.07.2018 22:08 |

Reitings 502
Daļa pārprata domu, bet nu nekas. :D
29.07.2018 11:45 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
Jā, tas ir romantizēts. Ir daudzi, kas dzīvo kopā tikai kopā būšanas dēļ, bērnu dēļ. Nekādas mīlestības un romantikas tur nav. Varbūt tā ir ērtāk, kad esi ģimenē, tad ir zināma komforta zona. Kā arī izpildīti sabiedrības standarti. Bet arī tikpat daudziem ģimene ir vienīgā dzīves jēga.
29.07.2018 13:07 |

Reitings 502
Jā, tā arī var būt. :-)
31.07.2018 10:29 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Kā jau cilvēki izsenis - dzīvo kopā, jo tā vienkārši ir ekonomiski izdevīgāk?

Pastav skaidra kopsakariba: jo individa intelekta limenis ir zemaks, jo tas izjut lielaku nepieciesamibu piederet pie ganampulka. Ta ir normala homo ipasiba, kura ir mantota no tukstos sencu paaudzem. Jo ganampulks ir mezonigaks un bezkaunigaks, jo daliba taja klust saldaka. Vardam "ganampulks" mes varam piemeklet jebkuru no epitetiem: tauta, dzimtene, nacija, tevzeme. Butiba no ta nemainisies.
Ne vienmer viss notiek ta, ka homo to ir iecerejis. Dazadu iesmeslu del dzimtais ganampulks var tikt kontuzets, novajinats, pazemots. Saja gadijuma individam logiski butu pieklauties klat citai, daudz veiksmigakai sabiedribai un no jauna iegut "lidzdalibas komfortu". Bet tas ne vienmer ir iespejams, jo lingvistiskas, finansialas, geografiskas nianses novers vieglu pareju no viena ganampulka uz otru :)
31.07.2018 11:40 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Jolly-Roger
Līdz tam brīdim, kad pieminēji dzimteni, tev bija taisnība. Pēc tam parādījās klasiskā žults. Tu aprakstīji tos intelektuāli vājos, kas pieder vienam vai pāriet uz citu ganāmpulku, bet aizmirsi par tiem ar augstāku intelektu apveltītajiem. Kur tie dzīvo? Uz vientuļas salas?
31.07.2018 12:04 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Jolly-Roger
Līdz tam brīdim, kad pieminēji dzimteni, tev bija taisnība. Pēc tam parādījās klasiskā žults.

Burvju vards "dzimtene" ir navejoss, sakrals pseidonims. Pie ta obligati ir pievienota atsauce: dzimtene- tas ir viens, bet valsts- tas ir pavisam kaut kas cits. Saja gadijuma dzimtene ir absoluti abstrakts jedziens, ar kuru realitate nav iespejams satikties. Faktiski starp jedzieniem "dzimtene" un "valsts" nepastav taustama atskiriba. Tas ir vecs, parbaudits triks. Par si trika efektivitates ilustraciju lieliski kalpo macitaji. Vini aicina subsidet vinu abstrakto dievu, bet saziedoto parvers, piemeram, Lexus automasina. Pec si pasa principa ir izdomata ari "dzimtene".
Milestibas un godbijibas objekts nav reala, murgiem pilna valsts, bet gan abstrakta valsts. Taja neviens nekad nav dzivojis. To neviens nekad nav redzejis. Bet tiesi tai- neredzamajai, nesataustamajai, briniskigajai, pec pirmas ieredna svilpes, kurs ir saskatijies patriotisma halucinacijas, tev sevi ir jaupure :)
Tu aprakstīji tos intelektuāli vājos, kas pieder vienam vai pāriet uz citu ganāmpulku, bet aizmirsi par tiem ar augstāku intelektu apveltītajiem. Kur tie dzīvo? Uz vientuļas salas?

Kur butu jadzivo zoologam? :) Vinam butu jadzivo Australija, kur var sastapt daudz senu dzivnieku formu, tadu, zini, primordialu...:)
31.07.2018 15:18 |

Reitings 502
:-D
07.08.2018 13:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits