atsauksmes no darba devēja

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
kā jūs vērtējiet to, ka darba intervijā prasa kontaktus no pēdējās darba vietas, lai sazinātos un paprasītu atsauksmes?
Un, ja nu darbā neviens nezin, ka meklējiet darbu? Kāpēc vispār ir jāzvana? Nedomāju, ka darba devējs iedos ļoti godīgu raksturojumu, drīzāk tādu neitrālu. Nu, ja galīgi nav kāds dzērājs un kavētājs.
25.07.2018 18:14 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ar kadu lietanm nodarbiajs citu cilveki, u
Ar kadru lietam nodarbojas citu cilveki, labojuu
26.07.2018 11:08 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Rīdziniece, nē, neesmu no mēness :-) Tici man - nopietnos darbos ir pavisam normāli norādīt konkrētu personu un tālruņa numuru atsauksmēm. Līdzīgi - IT jomā ir daudz dažādi profesionālie sertifikāti, kuros nepieciešama arī pieredze ar konkrētiem darbiem. Sertifikāta pretendents apraksta pieredzi un norāda konkrētas personas, kuras var šo pieredzi apliecināt. Ja sertificētāji vēlas, viņi sazinās ar konkrētajām norādītajām personām, kuras apliecina šo pieredzi un var sniegt detalizētāku informāciju.Neviens sertificēšanas kantoris neies pats meklēt tūkstošiem darbinieku lielā uzņēmumā random cilvēkus, kur varbūt kaut ko par kandidātu varēs pateikt. Es ticu, ka ir gadījumi, kad DD tiešām meklēs, zvanīs, netrāpīs uz īsto cilvēku - turpinās rakt un meklēt kādu, ar ko aprunāties par kandidātu, taču arī konkrētu kontaktu norādīšana atsauksmēm ir pavisam normāla situācija ;-)
26.07.2018 11:20 |

10 gadi
Reitings 3122
Tu tacu zino kur stradaji, kada nodala par ko...un logiski attiecigi aru var sameklet kontaktus.

Manaa nozaree tas noteikti taa nav... Uznjeemumam ir konkreeti numuri, kas ir domaati publikai, bet konkreetu prieksnieku numuri nekad nav publiski pieejami un noraadiiti. Bez tam, es darbus mekleeju starptautiski, liidz ar to, potenciaalajam darba deveejam ir vel gruutaak dabuut nepieciesamos kontaktus, taadeelj vienmeer referneces ar epastu un tel. nr. ir vienmeer pasai jaanoraada...
Bet nu jaa, ticu, ka tik mazaa darba tirguu kaa Latvija, kur vienas nozares cilveeki viens otru paziist, taa nav probleema samekleet referencu kontaktus..
26.07.2018 12:04 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nekad ar tādu prasību neesmu saskārusies. Parasti CV norādīju darba pieredzi (uzņēmuma nosaukumu un amatu tajā), bet cik zinu, topošais DD nekad nav zvanījis. Man tas vispār šķiet kū-kū
26.07.2018 13:17 |

10 gadi
Reitings 5781
Reģ: 04.05.2009
Joka pēc varētu piezvanīt uz ex darba vietu, pajautāt atsauksmi. Interesanti būtu vai atsauksmi sniegtu persona ar kuru kopā strādāju nodaļā vai random cilvēks un ko teiktu:-D:-D:-D:-D
26.07.2018 13:43 |

Reitings 206
Reģ: 16.06.2011
Normālā uzņēmumaa atsauksmes prasa no peedeejaa darba deveja pirms esoshaas darba vietas. Ja tu stradaa un prasa no esoshaas, tad tikai ar tavu atlauju. Vismaz taa dara uznemumaa, kuraa es straadaaju.
26.07.2018 13:58 |

Reitings 4298
Starpcitu, arī ejot prom no darba vietas palūgt viņiem rakstisku atsauksmi par sevi, kuru uzreiz var pievienot CV vai iesniegt potenciālajam jaunajam darba devējam pēc pieprasījuma. Ir darbi, kuros uzreiz jau pieteikumā prasa rakstiskas atsauksmes. Arī mana darba vieta ir tādas gatavojusi, bet tas bija gadījumos, kad darbinieki aizbrauca uz ārzemēm strādāt, Latvijā tas varbūt nav tik izplatīti.
26.07.2018 21:24 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Starpcitu, arī ejot prom no darba vietas palūgt viņiem rakstisku atsauksmi par sevi, kuru uzreiz var pievienot CV vai iesniegt potenciālajam jaunajam darba devējam pēc pieprasījuma.

Arī mana darba vieta ir tādas gatavojusi, bet tas bija gadījumos, kad darbinieki aizbrauca uz ārzemēm strādāt, Latvijā tas varbūt nav tik izplatīti.

Jā, Latvijā tas nav izplatīts, jo kā jau iepriekš minēju daudziem darba devējiem ir loģika ka ja darbinieks aiziet, tas tas ir slikts darbinieks, kurš aizmuka pie cita, jo nav gribējis novērtēt visu labo, kas priekš viņa tika darīts. Un tāpēc atsauksmes vietā, šāds darbinieks var tikt pasūtīts "trīs mājas tālāk", to zina daudzi HR un vienkārši neispringst.
26.07.2018 22:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits