Lasi visas sēnes - gailenes, bērzlapes, apšu, priežu bekas, baravikas, čigānietes. Mīļākās sēnes saulsardzenes, bet uzmanīgi ar viņām, ap kātiņu ir svārciņi, tāpat kā mušmirēm. Bet smaržo pēc riekstiem, var ēst pa taisno mežā, neceptu, garda (l). Cepta tikpat garda kā svaiga
Bonecutie, tos podiņus liek uz pannas vai riņķiem? Atvaino par tādu jautājumu
Uz riņķiem! Ja ir kārtīga malkas plīts (čuguns vai kas tāds). Ja ir pieejama tikai elektriskā, var nopirkt mazu čuguna panniņu un cept uz tās. Uz parastās pannas gan nē.
Es esmu no cilvēkiem, kuri sēnes neredz un- kuriem sēnes arī neparādās :-D Tomēr smagā cīņā ar kompāniju blakus grozs lasās. Lietoju uzturā gailenes (foršas mērcītes) un bērzlapes (karbonādei) (l)
nu bāc, tak skaidri redzamas atšķirības. mežā, ja ne foto, jau nu tiešām nevar sajaukt. bet nu, no otras puses, ir bijuši gadījumi, kad vecmāmiņa visu ģimeni ar zaļajām mušmirēm pacienā. kaut kādas vizuālās uztveres atšķirības.
Vienspats, ffff.....k:-D. Viss manas ilūzijas un pamats zem kājām ir sagrauts,totāli, tagad pat gailenes vairs nevaru lasīt mierīgu prātu.:-D Labi, ka es sēnes neēdu,tikai lasu.:-D Man patīk lasīt, iespēja pastaigāt pa mežu ar nazi ,kā sociopātam, un neiviens neskries prom panikā....jo latvietis sēņu laikā ar nazi rokā mežā ir norma.
andie, dzeltensārtā negailene jeb viltus gailene. Diemžēl ne visu kas dzeltens var mest grozā. (t) It kā indīga nav, bet neesmu dzirdējis, ka kāds ēstu viņas. :-D
Cik piemīlīga un vienkārša tēma :-D Man gailenes, jo tās točna pazīstu. Par pārējām vienmēr prasu tam, kas atnācis līdzi (izņemot par baravikām, bet tās jau krutās, kas parādās retāk).
Es sēnes neatšķiru, tāpēc lasu tikai gailenes, jo tās jau nu ar neko citu nesjauksi.:-D Es brienu mežā tik tāl , cik 3G vēl ķer, tālāk nelienu.:-D Ir gadījies arī apšubekas lasīt, tās šķiet bija tās oranžās, kamēr lasu man vnm google ir vaļā.:-D
pills internets ar tām sugām. nezinu, mēs cepam visas pēc kārtas, mums ģimenē tas, ka dažas ir sīvākas, nekad nav traucējis. neciešami sīvas nav bijušas. ja nu kādam gadās, ka iemaldās kāda pārāk sīva, var tak neēst.
par bērzlapēm un podiņiem - kopš bērnības man mācīts, ka tās ir vārāmās sēnes, un lasot googlee arī saprotu ka gluži visas šķirnes nevar vnk ņemt svaigas un cept kā karbonādes. draudZene vienmēr skandina, cik gardas karbonādes no viņām, un es taka muļķe tomēr baidos viņas cept bez vārīšanas :-/ un kā tās šķirnes atšķirt arī nezinu...
nu tieši tā, podiņi ir jaunas bērzlapes. vārīšana galīgi nav obligāta. ir bērzlapes, kas mēdz būt sīvākas, tāpēc daži varbūt uzsver to vārīšanu. (bērzlapju sugu vispār ir ap 100...) nu, un konkrēti to, ko arī sauc par sīvo bērzlapi, labāk laikam neēst :)