Vai esat iesaistījušās?

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Vai esat kādreiz iesaistījušās kādās vardarbīgās situācijās, piemēram, kad vīrietis sit sievieti? Vai iesaistītos, ja to redzētu? Un ko tieši jūs darītu, ja kaut ko darītu? Vai arī labāk ir šādās privātās lietās nejaukties, īpaši sievietēm, kuras uz kaut kādu pret sevi vērstu agresiju arī visbiežāk nevarēs adekvāti noreaģēt un sevi aizsargāt?
14.07.2018 13:32 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Man ir palaimējies negadīties par liecinieci vardarbīgās situācijās vai konfliktos, kuri prasa iejaukšanos. Taču, ja tāds konflikts gadītos, tad es nevaru pilnīgi pārliecināti apgalvot, kā tieši es tai brīdī rīkotos. Piemēram, ja es ietu ar bērniem pa ielu, un tur būtu kautiņš, tad es nekādā gadījumā netuvotos un censtos turēties pa gabalu, jo, ja bērni ir ar mani, tad viņu drošība ir pirmajā vietā... Te dažu diskutētāju pieminētā ātrās palīdzības izsaukšana, ja kādam kļuvis slikti, jau nu nav pieskaitāma pie iesaistīšanās vardarbīgā situācijā, bet gan cilvēciska līdzcietības izrādīšana.
16.07.2018 13:49 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Nav nācies būt kādas vardarbīgas situācijas aculieciniecei. Bet nu visticamāk - vispirms novērtētu situāciju kā tādu, tai skaitā arī diennakts laiku un vietu. Ja mana iejaukšanās kaut kā apdraudētu manu drošību un būtu puslīdz skaidrs, ka iejaukšanās kā tāda nenesīs nekādu labumu (teiksim, piedzēries pārītis skaidro attiecības un kaujas), tad nejauktos. Ja nu tomēr, tad visticamāk sauktu policiju un censtos pievērst citu cilvēku uzmanību situācijai...

Domāju līdzīgi kā Neons. No sākuma novērtētu situāciju un tālāk pievērstu citu cilvēku uzmanību un/vai sauktu policiju. Divu vīriešu kautiņā noteikti neiesaistītos, bet vardarbībai pret sievieti un bērnu noteikti nespētu paiet garām.
16.07.2018 14:32 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Iesaistīšanās ir tikai pašsaprotama. Nu ja vienkārši kaujas divi veči par meiteni, tad vēl apdomātu savu svaru kategoriju un samērus, bet ja vienu no viņiem riktīgi spārdītu, tad gan citi vīrieši viņu varētu apturēt, tik vajag vērst uz to uzmanību, ja gluži ielas vidū tas nenotiek.
16.07.2018 17:17 |

Reitings 813
Tā vienaldzība, kas te dažām - tfu tpu kāds iedzēris izdomātu parādīt savu varu uz pašas vai meitas, puikas, dzīve ir neparedzama, bet būs drošāka, ja vairāk skatīsimies apkārt un tādi, kam mazāk daba devusi smadzenēs, raustīsies.
16.07.2018 17:19 |

Reitings 813
Ja sistu meiteni, nevaru iedomāties, kādai jābūt sievietei/cilvēkam, lai tikpat vēsi kā gāja, tā paietu garām. Kaut kas ar psihi laikam nav.
16.07.2018 17:20 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Pirmais, kas ir nepieciesams- saprast vienu vienkarsu lietu- kas ir cilveks. Tas ir dzivnieks, kurs ir veicis garu, smagu, mokosu evolucijas celu. Ši procesa laika tas ieguva ipasibas, kuras uzskatija par nepieciesamam, lai izdzivotu. Nekadu citu ipasibu tam nav. Viss parejais, kas parasti tiek markets ka "zelsirdiba", "labsirdiba", "simpatija", ir tikai un vienigi dekorativas lietas, kuras var but, var nebut. Cilveka pamata vienmer ir zoologiska izcelsme, tas vienmer ir dzivnieks- naidigs, miesaskars un neticami agresivs. Visticamak, nav citas dzivnieku sugas, kurai iekssugas slepkavibas ir kluvusas par normu sociuma regulesanai un veidosanai.
Par sieviesu sisanu... Tas ir visu kristiesu tradiciju gara- sist sievieti, nirgaties par gimenes locekliem. Tas viss ir rakstits vinu statutos, kur sievietei un bernam ir atveleta ipasuma un apkalpojosa personala loma.
Par iesaistisanos "kautinos" :) Cilvekus var un vajag sist un vienmer vajag drosmigi iesaistities "kautinos". Vienigais kategoriskais iznemums- nedrikst sist vajaku vai atkarigu no tevis. Sadi uzskati pat tadai bezprincipu radibai ka man ir dzivi :) Pirmkart, tas nav sapratigi :) Otrkart, vienmer slikti beidzas:) Turklat nevajag aizmirst, ka vajais rit var klut stiprs:)
16.07.2018 18:05 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Man šķiet, ka šis ir pirmais kaut cik sakarīgais Jolly-Roger komentārs, vismaz cik es esmu lasījusi :-D
16.07.2018 18:32 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Esmu pārsteigta cik daudzi paliktu vienaldzīgi! Nopietni??? Iedomājieties sevi sievietes vietā vai savu meitu? Jūs negribētu, lai jums palīdzētu vai meitai kāds palīdzētu? Cik vienaldzīgā sabiedrībā mēs dzīvojam..

Pirmkārt, jābūt gudrai un pašpārliecinātai par sevi, lai nepieļautu vardarbību pret sevi no vīrieša puses un meitu audzināt gudri, nevis "tu bez vīrieša neesi nekas, tāpēc turies pie viņa, lai kāds viņš ir".
Un ir pilnīgi bezjēdzīgi iejaukties pāru strīdos uz ielas, jo tās atkarīgās sievietes pēc tam pie varmākas uz ceļiem lien atpakaļ un lūdz piedošanu.
Cita lieta, ja tas notiek randomā - uzbrukums, zādzība utt, tad droši vien, ka sauktu policiju, bet pati nejauktos iekšā, jo man mana veselība un nervi ir daudz svarīgāki.
Daļēji es ar Dārtu. esmu uz viena viļņa.
Turklāt palīdzēšana citiem negarantē to, ka citi palīdzēs tev. Tā ir tikai veiksme, ja gadīsies kāds drošs vai pašaizliedzīgs cilvēks ceļā, nevis likumsakarība - tu citiem, citi tev.

+++
16.07.2018 19:03 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Man šķiet, ka šis ir pirmais kaut cik sakarīgais Jolly-Roger komentārs
Man gan nelikās. Viņš iedomājies kādus noteiktus sabiedrības agresīvus cilvēkus un izveido komentāru par to, kas nevar atbilst kopumam kā viņš to šobrīd mēģina pataisīt.
Cilveka pamata vienmer ir zoologiska izcelsme, tas vienmer ir dzivnieks- naidigs, miesaskars un neticami agresivs.
Un nepastāv cilvēki, kas nav agresīvi? Kautiņos neiesaistās tikai tāpēc, ka ir vājš? Neticami agresīvs un miesaskārs būtu klasiskā kombinācija izvarotājam, bet kaut kā neredzās, ka liels vairums sabiedrības ar to nodarbojas. Tāpat bērnus var audzināt ar šāda veida īpašībām? Es domāju, ka vairumam cilvēku grūti šīs 3 īpašības piemērot. Gluži kā labsirdība un empātija - arī agresivitāte un naids pret pasauli var "būt un nebūt".
Visticamak, nav citas dzivnieku sugas, kurai iekssugas slepkavibas ir kluvusas par normu sociuma regulesanai un veidosanai.
Tu šeit par cilvēkiem runā vai par teritoriāliem lāčiem/briežiem? Tici vai nē, slepkavība nav sociuma pieņemta norma. Tieši pretēji. Turpretī, daudzās dzīvnieku sugās vājie tiek nogalināti un apēsti.
Tas ir visu kristiesu tradiciju gara- sist sievieti, nirgaties par gimenes locekliem.
Sanāk visi, kas sēž cietumā ģimenes vardarbības dēļ, šobrīd lasa bībeli un ir kristieši? Kristietība nav nemaz globāla reliģija, turpretī, ģimenes vardarbību grūti par globālu fenomenu nenosaukt. Manuprāt, ļoti vājš skaidrojums par cilvēka motivācijām būt vardarbīgam. Bez tam, visi, kas lasījuši bībeli sit savu ģimeni? Vai tie ir tie, kas aizmirsa noteikto rindiņu izlasīt? Vai drīzāk pastāv vienkārši attiecīgi interpretācijas veidi, atkarībā no cilvēka rakstura?
Cilvekus var un vajag sist
Krimināllikums nepiekrīt. Būs grūti ar šādu filosofiju Latvijā no varas iestādēm izvairīties. Ir gadījumi, kad vardarbība ir pieļaujama, par to arī precīzi ir likums atrunājis. Bet nu nejau "var un vajag sist visus, izņemot tos, kas vājāki". Vājie amorālas darbības neveic? Kas ir vājš? Melnajai jostai jiujitsu lielākā daļa cilvēku būs vājāki. Viņš dēļ tā nevar iesaistīties, ja redz kādas netaisnības? Ja viņam uzbrūk uz ielas? Jāmūk? Tie sitēji taču būs statistiski vājāki. Tu jauc terminu "nekāda spēka pielietošana" un "minimālais nepieciešamais spēks", kas ir arī atrunāts likumā un ir pieļaujams.
>>
Nav viss tik melns un balts kā Tu raksti. Ja tā būtu, tad mēs varētu likt cietumā visus, kas lasa reliģiskos rakstus, sievietes varētu klapēt vīriešus cik uziet, jo ir iedzimti vardarbīgas + objektīvi vājākas, tāpēc vīrietis sevi aizstāvēt nevar.
16.07.2018 19:06 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
ā, un es izvairītos lietot vārdu statūts, runājot par reliģiskiem tekstiem, jo tikai sabiedrības patoloģiskākie indivīdi reliģiskos rakstus nostāda vienā līmenī ar valsts institūcijas izdotu normu kopumu + baznīca nav vairs īsti likumdevējs kā tas bija viduslaikos.
16.07.2018 19:11 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Un ir pilnīgi bezjēdzīgi iejaukties pāru strīdos uz ielas, jo tās atkarīgās sievietes pēc tam pie varmākas uz ceļiem lien atpakaļ un lūdz piedošanu. ]

Vispār jau ir otrādāk - varmāka ir tas, kurš lien uz ceļiem pie sava upura, lūdz piedošanu, sola, ka tā ir bijusi pēdējā reize un ka mīl līdz bezgalībai. Upuris notic, jo ir līdzatkarigs, līdz nākamajai reizei. Iespējams ir arī kāda, kas pati lūdz piedošanu un lūdzas, lai ņem atpakaļ, bet lielākoties ir tieši otrādi.
16.07.2018 19:53 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Fiestar, uzsvars uz "kaut cik". Salīdzinot ar to murgu, ko parasti viņš gvelž, šeit vismaz varēja atrast kādu domu graudu, kas nav gluži nepatiesība.
16.07.2018 21:56 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Man šķiet, ka šis ir pirmais kaut cik sakarīgais Jolly-Roger komentārs, vismaz cik es esmu lasījusi

Fiestar, uzsvars uz "kaut cik". Salīdzinot ar to murgu, ko parasti viņš gvelž, šeit vismaz varēja atrast kādu domu graudu, kas nav gluži nepatiesība.

Tava nonaksana labo bernu saraksta ir maz ticama :)
16.07.2018 22:27 |

Reitings 87
Reģ: 06.06.2018
Esmu redzējusi divas reizes šādu situāciju. Pirmo reizi biju kopā ar draugiem (tajā skaitā arī vīriešiem), pati nejaucos, bet palūdzu viņus aiziet un noskaidrot, kas īsti notiek. Izskatījās, ka pāris nav skaidrā un sievietei uznāca greizsirdības lēkme. Tā arī bija un konflikta dalībnieki atteicās no palīdzības.
Otrajā reizē gan iejaucos pati, viss notika Rīgas centrā dienas laikā un vīrietis izskatījās diezgan agresīvi noskaņots. Ja nebūtu vairākus gadus nodarbojusies ar cīņas sportiem, ļoti iespējams, ka nebūtu gājusi klāt. Palīdzēja arī tas, ka vīrietis bija ļooooti izbrīnīts, jo biju vienīgā, kas iesaistījās un es galīgi neizskatos pēc cilvēka, kas pat odam nevar nodarīt pāri. :)
17.07.2018 22:58 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Ir gadījies izsaukt policiju vai pasaukt apsargus, pati noteikti nelīstu šķirt, es apzinos savu spēka pozīcīju, esmu pateikusi lai nomierinās un atdziest, bet ļauju ar to tik galā policijai.
17.07.2018 23:08 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Esmu redzējis vairākus kautiņus starp sievieti un vīrieti, pats biju iesaistījies divos smagos kautiņos un stāvēju pa vidu starp sievieti un vīrieti, kuri mēģināja sist viens otram, bet abos gadījumos zināju kur iesaistos un kāds ir kautiņu iemesls. Es varu iesaistīties, jo gan pats nebaidos, gan mans augums atļauj to darīt. Diez vai iesaistīšos kautiņa, kur es nezinu kautiņa iemeslu, tāpēc ka visādi gadās, piemēram mēdz būt tā, ka vienkārši bandas/grupējumi dala kaut ko un man tur točno nav vietas.
21.07.2018 17:39 |

Reitings 813
Nu baigie bandu kautiņi. :D
21.07.2018 19:06 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
mēdz būt tā, ka vienkārši bandas/grupējumi dala kaut ko un man tur točno nav vietas.
kādi bandu kautiņi, hallo - iela/parks/autostāvvieta, vecis sit sievieti, sieviete knapi spēj nosargāt sevi no sitieniem, raud. Par kādiem bandu kautiņiem tur var būt runa?
Piedzērušos džeku razborkas savā starpā, kaut kādu bomžu kautiņi tas viss ir pavisam kaut kas cits, nevajag visu bāzt vienā maisā. Vardarbība protams nav attaisnojama nekādā variantā, bet nu, ir tomēr atšķirība ja divi veči kaujas dēļ kārtējās 0,7 pudeles vai vīrietis sit sievieti.
21.07.2018 19:44 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
kādi bandu kautiņi, hallo - iela/parks/autostāvvieta, vecis sit sievieti, sieviete knapi spēj nosargāt sevi no sitieniem, raud. Par kādiem bandu kautiņiem tur var būt runa?

Tie paši futbola fani kaujās savā starpā un pat sievietes fanes kaujās. Un vispār tas bija tikai piemērs. Reiz biju liecinieks ka meitene ar puisi kaujās, bet zināju kas viņi ir un ka kaujās "dozas" dēļ, narkomāni banāli nevarēja sadalīt dozu, toreiz neredzēju jēgu jaukties konfliktā.
21.07.2018 22:12 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Par buutneem, kuras turas katram padebiilam bikshainim bikshu staraa jau esmu izteikusies, tur man nav nekaadas liidzjuutiibas, tik glupas var arii nosist, ja pashaam praata nav.
Bet manii neizpratni rada taas, kuras pazinjo, ka trijos naktii sitaas anoniima persona durviis, bet shiis tuk guleeja taalaak. Kur jums, cieniitaas, garantija, ka sievietei nebija uzbrukts kaapnju telpaa vai uz ielas, un vieniigaa glaabinja iespeeja bija sist durvis, logu vai kaadu mashiinu ielas malaa? Gruuti pacelt dirsu un izsaukt policiju? Nozheelojami pretiigas radiibas esat. Plus taa spreegaashana par pashaizsardziibu un boksu :-D Eezelim tur jaasmejas. Vispaar ir kaut kaada elementaara nojeega par viiriesha un sievietes fiziologjiju un abu dzimumu reakcijaam situaacijaas, kad tiek veikta fiziska vardarbiiba. Praataa apdaliitaam meiteniiteem liekas, ka aizvilksies uz boksa treninjiem un tad meetaas vechus kaa Holivudas filmaas :-D Skumjaa realitaate diemzheel buus taada, ka, neraugoties uz saviem boksa treninjiem, vidusmeera vecim buusiet taads pretinieks, kaads vareetu buut, piemeeram, kakjis. Ar savaam boksa prasmeem vareesiet iespaidot kaadu galiigi tizlu, greizu viiriesha parodiju un neko vairaak. Plus situaacijaas, kad viirieshiem uz ievainojumiem vai saapeem ir liidzveertiiga reakcija kaa dziivniekiem, iestaajas afekta staavoklis un tiek turpinaats kautinjsh,absoluutajam vairaakumam sievietiiteem iestaajas sastingums vai raudaashana, arii treneetaam. Iznjeemums buutu taadas, kuras treneejushaas gadiem, sparingojushaa full contact treninjos un ciinjaas, plus veel kaadu laicinju apguvushas ziniibas kaadaa taalo austrumu valstii. Nez vai te kaada ljerksteetaaja pieder pie shiis kategorijas :-D
Fantazeet jau varat forumaa, tachu reaalaa situaacijaa gan juus pamatiigi apdirstos. Taapeec naakamreiz, paceliet telefona klausuliiti un izsauciet viirus formaas, kad kaads tiek klapeets, nevis bleejiet par savu wanna be krutumu, kaa juus forshi aizstaaveetos, ja buutu liidziigaa situaacijaa.
22.07.2018 00:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits