Esmu beigusi LU farmaceitus. Nu jāsaka, ka studijas bija diezgan grūtas, kīmijas bija nenormāli daudz, bet ne tik sarežģītas, cik ķīmiķiem. Man arī ķīmija ne visai patika un veicās, bet kaut kā tomēr tiku tam visam cauri. Strādāt visi sāka jau 2.kursā, lai gan mācības ar darbu viegli bija savienot tikai piektajā gadā.
Par to, ko Viedā minka rakstīja- nu nav tik traki. Es gan aptiekā jau vairākus gadus nestrādāju, tomēr salīdzināt farmaceitu ar pārdevēju mūsu profesijā tiešām ir lielākais apvainojums. Nav gluži tā, ka visu laiku aptiekā iepērkas vieni vienīgi īgņas un gripas slimnieki. Protams, atkarīgs arī no aptiekas lokācijas vietas- ja strādā Ķengaraga poliklīnikas aptiekā, tad jau uzreiz zini, kas būs galvenā klientu grupa. Algas gan ir diezgan labas un darba iespējas palielas- ražotnes, izplatītāji, aptiekas utt. Aptieku tīkli savus darbiniekus meklē pašas, jo ik pa laikam kāds piezvana un uzjautā, vai nevēlos iet strādāt tur. Ja liekas, ka tas varētu patikt, tad uz priekšu! To, kā tas būs, var reāli saprast tikai sākot strādāt:-)